Wat doe ik fout (koken)

Discussie in 'De lounge' gestart door luckey, 23 nov 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. luckey

    luckey VIP lid

    16 feb 2010
    5.129
    0
    0
    Hoi,

    ik snap het echt niet meer hoor.
    Ben een boerenpotje het maken met gehakt, aardappel en paprika.
    eerst alles aanbakken en daarna 250 ml water met een mix erbij.
    30 minuten laten staan en lekker eten.

    Ik heb een speciale stoofpan,hapjespan wat dan ook geprobeerd maar steevast bakt het me aan aan de onderkant.
    temperatuur staat op laag dus daar ligt het niet aan.
    Wat doe ik fout...
    Ben geen keukenprinses maar dit is toch zoiets simpels en het lukt me al niet.....

    HELP
     
  2. Panda81

    Panda81 Fanatiek lid

    13 nov 2008
    3.423
    447
    83
    Limburg
    DEnk tussendoor af en toe doorroeren.
     
  3. alecia

    alecia Fanatiek lid

    23 okt 2007
    2.295
    17
    38
    student
    drenthe
    anti aanbak lag kapot?
     
  4. Marlous28

    Marlous28 Fanatiek lid

    5 mei 2010
    2.645
    0
    36
    Twente
    Je moet regelmatig doorroeren en dan even goed over de bodem van de pan. En zorgen voor een goede anti aanbaklaag.
     
  5. janna76

    janna76 Fanatiek lid

    8 nov 2008
    1.412
    0
    0
    huis mamma en boerin
    drenthe
    roeren, roeren en nog eens roeren.
    enne sucses.
    Is namelijk wel erug! lekker dat boeren potje.
     
  6. luckey

    luckey VIP lid

    16 feb 2010
    5.129
    0
    0
    nou dat roeren doe ik.
    het is nl al na 5 minuten beetje aangebakken.
    is toch niet de bedoeling dat "af en toe doorroeren" betekent dat je er constant in moet gaan roeren of wel???

    nou ja denk dat het tijd wordt voor een andere pan haha

    thanx voor het meedenken
     
  7. johana79

    johana79 Fanatiek lid

    22 aug 2006
    4.311
    0
    36
    beslismedewerker
    overijssel
    mischien een beetje meer water bij de mix doen?!
     
  8. Tuttie

    Tuttie Fanatiek lid

    11 jan 2010
    2.855
    0
    36
    heb je het al op de kleinste pit staan?
     
  9. angiebaby

    angiebaby Fanatiek lid

    12 jan 2010
    3.872
    0
    0
    beetje olie of boter erbij
     
  10. mamavan5bengels

    mamavan5bengels Fanatiek lid

    21 nov 2010
    3.051
    2
    0
    Zelfstandige
    Amersfoort
    idd, je had moeten blijven roeren, en als het droger begint te worden, scheutje water bij doen en dan weer roeren. Als je het laat staan, tja dan bakt het idd ook aan. Vooral met stoofpotjes. Dat is toch elke keer door blijven roeren, en water toevoegen indien nodig.

    Hoop dat het nog gelukt is?
     
  11. littledreamer

    littledreamer Fanatiek lid

    23 mrt 2009
    3.329
    11
    38
    hier
    Ik had dat ook! Wat hier boven al word gezegt ik doe er meer water bij en geen problemen meer!
     
  12. luckey

    luckey VIP lid

    16 feb 2010
    5.129
    0
    0
    het gekke is dat er dus 250 ml water bij gaat, dan die mix en vervolgens ga ik heel even achter de laptop zitten,
    max 5 minuten later ga ik weer roeren en merk ik dat het aan begint te bakken...
    zelfs meer water erbij helpt niet echt veel.

    het is wel super lekker geworden, dat wel maar baal dus van dat aanbakken.....
     
  13. blackeyedgirl

    blackeyedgirl VIP lid

    12 nov 2008
    17.671
    2
    0
    Zuid-Holland
    Ik doe dan als het moet sudderen de pan op een sudderplaatje op de kleinste pit.
    Want de kleinste pit op zijn zachtst is soms ook nog te hard.
     
  14. bo2008

    bo2008 Niet meer actief

    wou het net zegge
    ik sudder wel een wat ook en dan sudderplaatje kleinste pitje laagste stand
    no problemo! dus ik zou zegge haal zon plaatje!
     
  15. mimi83

    mimi83 Niet meer actief

    meer vocht en kleiner pitje..
     
  16. veronique2005

    veronique2005 Niet meer actief

    Ik had het vandaag ook, bouwertopf had ik en ja hoor aangebrand aan de bodem.
     

Deel Deze Pagina