Wij hebben vloerverwarming en ons is geadviseerd om de dag en nachttemperatuur gelijk te houden of max. 1,5 graad te laten verschillen. Bij ons staat hij overdag op 18,5 graden en s nachts op 17,5. Als het straks echt koud gaat worden, zetten we hem een halve graad omhoog, maar dan vind ik het echt warm genoeg!
Overdag en 's avonds op 18,5 graad. Alleen als er bezoek komt willen we hem nog wel eens op 19 graden zetten. We wonen in een tussenwoning en de benedenverdieping is goed geïsoleerd.
Overdag als we werken 17 of 18. Als ik dan thuiskom en ik ben bezig heb ik het toch niet koud, en als ik dan ga zitten dan staat hij op 20.
Wij hebben ook geen nieuw huis (1970) wel redelijk geïsoleerd. Maar dan nog is het duurder om steeds aan de knop te draaien dan wanneer je hem op 1 temperatuur laat staan. Wij geloofden dit eerst ook niet maar vorige week de eindafrekening gekregen en we krijgen 200 terug ivm lager gasverbuik! Hiervoor draaide wij hem ook altijd terug naar 15 en 's ochtends naar 19-20 graden.
Wij hebben een klokthermostaat, dat vind ik zo fijn! Als we beneden komen, is het 20 graden. Als we niet thuis zijn en 's nachts dan staat hij op 15 graden. Ik wist wel dat je hem niet te ver terug moet draaien, maar dat het maar 1,5 graad verschil 'mag' zijn, wist ik niet. Ik zal me er eens meer in verdiepen. Straks moet hij 's nachts toch wat hoger, denk ik, vanwege de baby. Normaal gesproken stoken wij boven niet. Hoewel dat nu langzamerhand wel meer begint te worden, nu onze zoon ook vaker boven op zijn kamer wil spelen.
@tupp het is in principe niet echt gezond om op een slaapkamer te stoken he ik zou dat dan misschien alleen overdag een beetje doen
Daarom doen we het normaal ook niet. Sterker nog: het raam staat 's nachts ook altijd open. Alleen bij harde wind gaat hij dicht en man wat baal ik dan 's ochtends! Maar straks met een pasgeboren baby op de kamer en kans op nachtvorst, zullen we wel even moeten vrees ik.
Ja ik zet m dan even overdag aan denk ik.... Maar ivm eczeem hebben wij m eigenlijk boven nooit aanstaan
Op de site van milieudefensie zie ik het volgende staan: Maar het is me niet duidelijk waar dit verschil op gebaseerd is. Het zal wel iets met isolatie / ventilatie te maken hebben. Maar wij hebben bijvoorbeeld een huis dat voor 1994 gebouwd is, maar wel overal HR++ glas heeft, een HR-verwarmingsketel enzovoorts. Dus dan zou je toch de situatie van een nieuwbouwwoning van halverwege de jaren 90 wel ongeveer moeten hebben, lijkt mij.
Wauw, bij ons staat de zon er ook flink op, maar als het koud is buiten lukt dat echt niet. Ben benieuwd hoe jullie huis geïsoleerd is.
Als we thuis zijn staat hij op 19,5 en als we weggaan of slapen op 15,5. Als ik het dan nog koud heb pak ik er een deken bij op de bank. Boven heb ik nooit de verwarming aan staan. Alleen op de badkamer dan
Hier brand hij nu ook niet, terwijl het buiten best koud is vind ik. Wij hebben overdag heel veel zon aan de achterkant en daardoor blijft het wel een graad of 20/21 in de woonkamer. Bij zonnig weer brand de kachel smorgens heel even en de rest van de dag niet meer.