Hoe in de nacht zindelijk?

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door KiDoNe, 27 nov 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Romy1979

    Romy1979 Niet meer actief

    haha ja dat is natuurlijk ook mogelijk.
    Ik moet er vaak al op aandringen om de beker leeg te drinken.
    Anders vergeet hij het.

    Misschien moet ik dat er ook nog even bijvermelden voor een juist beeld. De beker die hij om half vier krijgt duurt soms een half uur voor deze leeg is.

    Hij plast verder gelukkig goed, heeft 's ochtends ook een grote plas na het wakker worden. Ik maak me dus geen zorgen hierover.
     
  2. sidmick

    sidmick VIP lid

    23 jun 2008
    17.804
    4.190
    113
    Nee ik geloof echt wel dat je hem niet uitdroogt hoor haha...
    Het is meer dat ze het hier echt niet zouden redden als ze zo lang niet zouden drinken
     
  3. Chantal3

    Chantal3 Actief lid

    8 nov 2012
    386
    0
    0
    Noord-Holland
    Onze beide kinderen waren in het begin ook 's nachts droog, maar toen ze op zwemles gingen opeens niet meer. Achteraf moet dat toeval zijn geweest, want toen ze hun diploma's hadden bleven ze ongelukjes houden. Onze zoon was uiteindelijk met 7 jaar ook 's nachts droog en onze dochter van bijna 8 draagt nog een luier. In het begin maakte we haar wakker voor we gingen slapen, maar dat kostte soms zoveel moeite dat we het nu maar gewoon laten. Ze vindt het zelf ook niet leuk, maar de laatste tijd is ze uit zichzelf toch een paar keer wakker geworden om te plassen. Ik was vroeger ook laat zindelijk en ook bij mij is het goed gekomen. Zolang we niet het idee hebben dat het gemakzucht is ofzo, doen we er niet moeilijk over. Gewoon een luier en bij een aantal droge luiers weer een keer zonder. Geen stress voor haar en het komt wel goed. Ik zie voor onze dochter er geen medisch probleem achter, psychisch ook niet.

    Sterkte!
     
  4. zogezegend

    zogezegend Niet meer actief

    Ik heb een potje in de kamer, voordat ik ga slapen zet ik haar erop, en til haar direct terug het bed in. Wekt prima hier.
     
  5. Mama81

    Mama81 Fanatiek lid

    2 mei 2007
    1.477
    0
    0
    Goedemorgen,

    Het is alweer een tijd geleden dat ik online ben geweest, maar toen ik zwanger was en mijn kleine man net geboren was heb ik zoveel aan dit forum gehad, dat ik nu dacht, ik ga het hier eens proberen! :)

    Mijn zoon is nu 5,5 jaar en 's nachts nog niet zindelijk. Hij vind het zelf vreselijk en wilt graag zonder luier slapen, maar zijn luiers is iedere ochtend gewoon zwaar, vaak genoeg zelfs doorgelekt. Mijn idee was dus, zolang die luier nog niet droog is, hoeven we het ook niet te proberen. Heb ook geen zin om 3x per nacht zijn hoogslaper te verschonen.
    Maar vorige week een bezoekje aan de "schooldokter" gebracht voor controle, het probleem voorgelegd en hij gaf aan dat het normaal is dat ze met 5/6 jaar nog bedplassen, hoef me daar geen zorgen om te maken. MAAAAR zegt hij, de luier moet wel uit....
    Dus hup, wij vol goede moed proberen, ook om mijn zoon het vertrouwen te geven. Nu zijn we 1,5 week bezig, we laten hem rond 23.00 uur / 23.30 uur plassen. Op dat moment is hij nog wel droog (1x niet), maar hij redt het gewoon niet tot de volgende ochtend. Het gekke is, er zit geen structuur in qua tijd wanneer het mis gaat. Het is een paar keer half 3 geweest, maar vaker rond 06.00 uur. Nat! Hij wordt er zelf gewoon niet wakker van, zo sneu, want hij is boos op zichzelf dat het weer niet gelukt is.

    Ik zit nu heel erg in dubio, wat is nu wijsheid? Doorgaan met zonder luier laten slapen? Of gewoon weer die luier om en over een paar maanden weer proberen? Behalve dat het frustrerend voor mijn zoon is omdat hij zo graag droog wilt zijn, het kost ook zijn (en onze) nachtrust door de onderbrekingen van plassen en verschonen.

    Wat is jullie ervaring en hebben jullie tips? Doorgaan met proberen of die luier weer om?
     
  6. mvm2008

    mvm2008 Actief lid

    18 mei 2013
    496
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik heb het idee dat je dit niet kunt trainen.. Ze moeten uit zichzelf wakker worden omdat ze moeten plassen. Bij mijn zoon heb ik het trouwens wel zo gedaan dat ik hem savonds rond 10 uur nog even liet plassen. Maar moet zeggen dat zindelijkheid hier erg makkelijk is gegaan, hier heb jij waarschijnlijk niks aan.
    Nu hebben we in spannende tijden es een keer een nat bed.. Zoals in de sinterklaas periode.
     
  7. Evientje

    Evientje Niet meer actief

    Ik heb ook een zoon van 5,5 jaar die 'S nachts niet zindelijk is. Overdag over het algemeen wel. Heb dit meerdere keren bij cb indertijd aangegeven. Hij was met 1,5 jaar zindelijk qua poepen, wilde hij absoluut niet in zijn luier. Hij vind het plassen ook vies, maar heeft er simpelweg geen controle over, maar dat is niet altijd geweest hij was met 2 overdag zindelijk, vervolgens heeft hij epilepsie medicijnen gekregen. Met veel moeite en regelmatige terugvallen (als medicijnen omhoog gaan bijv) hebben we hem nu dat hij overdag zindelijk is, de keren dat hij nu overdag in zijn broek plast blijkt hij kleine aanvalletjes te hebben. (Zijn meestal ook wanneer er spanning of stress is, wat dan weer ene trigger is)
    'S nachts hebben we op advies van de specialist 3x geprobeerd eerst voordat hij ging slapen naar de wc, als ik naar bed ga en s'ochtend gelijk bij wakker worden, maar wel een luierbroekje, toen hetzelfde zonder luierbroekje en daarna nog een keer het eerste maar met stickers als hij droog was. Zonder resultaat, tot ook zijn eigen frustratie. Hebben nu van de specialist het advies gekregen er even mee te wachten en bij het volgende 24-uurs onderzoek hem opzettelijk te belasten met spanning en stress zodat het gemonitoord wordt (hij vind de onderzoeken niet erg of vervelend, omdat hij naar aanleiding van de onderzoeken pilletjes heeft gekregen en hij de grote aanvallen niet meer heeft, de kleine merkt hij zelf niet). Wij moeten nu wel verder gaan onderzoeken, omdat het mogelijk ook met zijn plasser te maken heeft, is erg klein, en overdag ook niet altijd is. Ze willen uitsluiten dat het van iets anders komt als van de medicijnen. Zl heeft nu de grootste maat luierbroekjes die er normaal te koop zijn (hij is 31 kilo en 131 cm, dus niet echt klein) als hij uit deze luiers is moeten ze op medische indicatie via de apotheek, werd mij verteld en dat willen we graag voorkomen. Daarbij wordt er van hem altijd wat meer verwacht door onbekenden omdat hij zo groot is, hij krijgt dus van bijv inval juffen of nieuwe juffen/meneren en bij de opvang regelmatig de opmerking, ben jij nou een grote jongen? Waardoor ik vervolgens weer een kind heb wat nog onzekerder is.
    Als er uit de onderzoeken niks komt, zal hij wel gelijk een plaswekker krijgen. Om het te trainen omdat medicijnen afbouwen geen optie is, en de verwachting is dat het trainen lang zal duren.

    Hoe zouden jullie er tegenaan kijken? Probeer ik hem dan op deze manier niet teveel te pushen (want dat heeft in mijn ogen alleen een negatief effect) ik heb wel te doen met hem iedere keer die teleurstelling als het niet gelukt is. Hij geeft namelijk zelf aan het vervelend te vinden zowel snachts als overdag, want zijn lichaam doet dan (zijn uitleg) niet wat hij wil.
     

Deel Deze Pagina