Help, een lekker stuk vlees gekregen...

Discussie in 'De lounge' gestart door Zxcvb, 8 jan 2024.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    13 dec 2019
    13.003
    14.668
    113
    Vrouw
    De titel zegt het al: mijn man heeft als relatiegeschenk een mooi stuk vlees gekregen. En nu zit deze keuken nitwit ermee:roflmao:

    Er staat op:
    Chilled boneless beef

    En verder nog:
    17047121530328594423812404248325.jpg

    Wie o wie heeft een goede tip voor een lekkere bereiding.
    Het is trouwens een stuk van 1,8 kilo....
     
  2. pluk

    pluk VIP lid

    13 dec 2005
    16.245
    4.478
    113
    Vaak gaat hier zo'n stuk lekker lang op de bbq (soort van slow cook) en dan in plakken bij gebakken aardappelen (s'winters) of met salades (zomers)

    Je kunt er ook lekker een stoofpotje (hachee) mee maken.
     
    Nic1976 vindt dit leuk.
  3. MamaSofie1

    MamaSofie1 Fanatiek lid

    18 jun 2023
    2.383
    1.324
    113
    Vrouw
    Ik zou er ook een stoofpotje mee maken. Met groenten erbij en kroketten ofzo
     
    Nic1976 vindt dit leuk.
  4. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    16.368
    21.747
    113
    Stoofpotje :)
     
  5. EdN

    EdN VIP lid

    27 mei 2011
    8.824
    3.611
    113
    Haha, moet erg lachen om jouw reactie, dat zou ik mijn eerste gedachte zijn :D. Maar ik zou ook voor een stoofpotje gaan, lekker veilig en uit de slowcooker altijd lekker.
     
    Zxcvb vindt dit leuk.
  6. justme1974

    justme1974 Fanatiek lid

    20 jan 2009
    3.822
    2.003
    113
    Ik zou het niet stoven toch? Het is ( als het goed is) een stuk van de lende. Daar haal je de biefstuk, ossenhaas etc. Vandaan. Vraagt volgens mij om een korte bereiding. Maar wellicht kan @Adje hier antwoord op geven?
     
    Sado, Adje, Jessi79 en 5 anderen vinden dit leuk.
  7. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    50.158
    35.814
    113
    Zoals ik het zie is het tenderloin? Ossenhaas? Ik zou het zeker niet in een stoofpotje doen hoor, zo zonde. Lekker braden, beetje kruidenboter erbij, hoeft niet veel meer hoor.
     
    Huismuisie, Shay25, Sado en 7 anderen vinden dit leuk.
  8. Treezebees

    Treezebees Actief lid

    4 mrt 2023
    310
    427
    63
    Vrouw
    Dit effe aangrillen langs beide kanten en dan in de oven. Zou het zonde vinden om dit in een stoofpot te doen gaat enkel een stuk gedroogd vlees worden dan.
     
    Huismuisie, Kanarie, Jessi79 en 2 anderen vinden dit leuk.
  9. mamameer

    mamameer VIP lid

    21 jan 2014
    8.173
    4.483
    113
    dit is idd geen vlees voor slow cooking, dit is als het goed is een stuk malse ossenhaas. dat is kort grillen, of op de BBQ. lekker als het nog een beetje rood is....
     
    Huismuisie vindt dit leuk.
  10. Villa Kakelbont

    Villa Kakelbont Fanatiek lid

    13 okt 2020
    1.049
    1.712
    113
    Vrouw
    Ik zou dit zeker niet stoven. Eventueel ik eenpersoons stukken snijden. Grillen aan beide kanten. En dan nog rood eten of Eventueel rose als dat je voorkeur heeft.
    Rodewijn saus erbij....yummie
     
    Elsss vindt dit leuk.
  11. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    16.045
    2.181
    113
    Brabant
    Iig niet schrikken als het stinkt recht uit de verpakking.
    ;)
    Even laten ademenen
     
    Zxcvb vindt dit leuk.
  12. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    22.289
    10.260
    113
    Zoals er meerdere al zeggen niet in de stoofpot.

    Filet mignon is biefstuk uit het uiteinde van de ossenhaas, ook wel bekend als (kleine) tournedos. Het is een perfect stuk rundvlees, mals en boordevol smaak. Heerlijk om te bakken in roomboter en te serveren met jus.

    Dat vond ik met Google :D
    Lijkt me heerlijk
     
    Huismuisie, Sado en Zxcvb vinden dit leuk.
  13. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    16.045
    2.181
    113
    Brabant
    Het is trouwens lenden biefstuk/ ossenhaas.

    Ik zou het snijden of laten snijden en dan s goede biefstuk bakken(hij moet net niet meer loeien op je bord zeg maar)
     
    Huismuisie en tuc vinden dit leuk.
  14. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    13 dec 2019
    13.003
    14.668
    113
    Vrouw
    Ik ben niet zo'n biefstukfan:oops: al helemaal niet om zelf klaar te maken:roflmao:

    Ben ik weer mooi klaar mee:roflmao:
     
    Vero0504 en owly vinden dit leuk.
  15. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    13 dec 2019
    13.003
    14.668
    113
    Vrouw
    Brrr, niet mijn favoriete vlees dus....:oops:

    Ik ben niet zo culinair. :$
     
  16. Loveischocola

    Loveischocola VIP lid

    11 jan 2019
    12.252
    12.628
    113
    Vrouw
    Owhhh heeeerlijk!
     
    Iertje81 vindt dit leuk.
  17. Mammavantwee

    Mammavantwee Niet meer actief

    En je man?
    Hier doet m’n man altijd zulke stukken vlees. Is hij beter in :o:
     
  18. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Dit idd! Zeker niet gaar bakken/stoven, zo zonde!

    Aangezien je zegt geen keukenprinses te zijn, heb je denk ik geen vleesthermometer of sousvide-stick?
     
    Iertje81 vindt dit leuk.
  19. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    13 dec 2019
    13.003
    14.668
    113
    Vrouw
    Die heb ik wel, ergens achter in de kast geloof ik....:D
     
  20. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    13 dec 2019
    13.003
    14.668
    113
    Vrouw
    Mijn man kan net een ei bakken, dus nee daar hoef ik niks van te verwachten. Die wil het graag opeten:roflmao:
     
    Mammavantwee vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina