Hoe jong is de oppas

Discussie in 'Oppas en kinderopvang' gestart door merry78, 28 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. merry78

  merry78 Actief lid

  18 aug 2010
  490
  0
  16
  Hallo allemaal,

  Even een vraagje voor jullie. Mijn schoonzus heeft aangeboden om 1 dag per week op te passen. Zij werkt zelf echter elke dag vanaf 16.00 uur en vanaf dan zal haar man of dochter van 13 op ons kindje passen. Mijn man kan de baby dan hopelijk rond 18.00 uur ophalen.

  Nu vind ik het natuurlijk heel lief dat ze dit aanbieden, maar is 13 niet een beetje jong om op een kleine baby te passen? Het gaat dus om ongeveer 2 uur en ze zal niet altijd alleen zijn als mijn zwager niet hoeft te werken.

  Alvast bedankt!
   
 2. Bri

  Bri Niet meer actief

  Ik vind 13 nog wel erg jong om in haar eentje op een baby te passen, ook als het maar voor 2 uur is.
  Voor de dagen dat je zwager het niet kan overnemen, zou ik dus een andere oplossing zoeken. Of in z'n geheel een andere oplossing, dus geen vaste oppasdag bij je schoonzus.
   
 3. mel78

  mel78 VIP lid

  12 feb 2008
  8.320
  242
  63
  Ik vind 13 ook nog wel jong hoor. Kennen kinderen dan wel de verantwoordelijkheid? En moet je haar daar wel mee opzadelen? Ik vind het niet helemaal verantwoord.
   
 4. gekko

  gekko VIP lid

  11 okt 2010
  10.962
  0
  0
  NULL
  NULL
  Ieder kind is anders..... Toen ik twaalf was paste ik al op... mijn zusje was toen net geboren....
   
 5. adi

  adi Niet meer actief

  Hangt van de puber af hoor.

  Mijn schoonbroer en nichtje van mijn man waren 13 en 11 toen mijn kindjes werden geboren. Ze zijn sindsdien heel vaak bij ons geweest om mij te helpen met de verzorging.

  Het nichtje van 11 (inmiddels bijna 13) kan dus luiers verschonen, flesjes klaarmaken, baby naar bed brengen, troosten, aankleden enz enz enz. Dit alles heeft ze altijd gedaan als ik erbij was, maar inmiddels zou ik haar echt 2 uur achter kunnen laten met een baby. Ze is ook heel verantwoordelijk en handig met een baby.
  Misschien is het een idee om je nichtje vaak te laten komen tijdens je verlof, zodat ze alles van je leert en de baby ook leert kennen. En het gaat om 2uur per week, waarschijnlijk niet eens omdat je zwager vaak thuis is.
  Als je haar alles zelf leert zou ik dat wel aandurven, tegen die tijd is ze bijna 14?
   
 6. kleinvisje

  kleinvisje Niet meer actief

  persoonlijk zou ik het niet doen. Niet alleen vanwege de verantwoordelijkheid.... maar WIL zij dat wel, en wil ze dit ook constant als het dan moet en het haar eens niet uitkomt. Stel er gebeurt iets, weet ze dan te handelen?
  Tja.. blijft lastig maar mijn keuze zou zijn het niet te doen
   
 7. merry78

  merry78 Actief lid

  18 aug 2010
  490
  0
  16
  In eerste instantie twijfelde ik ook of het wel verantwoordelijk is en of zij het zelf wel wilt. Maar het is absoluut een verstandig meisje en gelukkig ook wel gewend aan baby's en ze heeft aangegeven dat het haar leuk lijkt om op de baby te passen.

  Het is in ieder geval een goede tip om tijdens mijn verlof een aantal keren met haar samen de baby te verzorgen en dan definitief te beslissen of wij het verantwoordelijk vinden.
   
 8. misa

  misa Niet meer actief

  Ik vind dat wel erg jong. Maar natuurlijk is elk kind anders. Ik heb ook wel eens op een baby gepast op die leeftijd.
  Kijk naar hoe jouw kindje is en wat voor type de oppas is of je vind dat het kan. En ik zou een aantal keer samen met haar de baby verzorgen voor de tijd.
   
 9. deepfreeze

  deepfreeze VIP lid

  29 nov 2007
  11.895
  42
  48
  Ik vind het ook jong. 2 uur is ook lang. Een half uurtje overbruggen is al wat anders..

  In die 2 uur kan er vanalles gebeuren (van luier, flesjes tot huilbuien). Maar misschien is ze verantwoordelijk genoeg om dat te kunnen. Ik denk dat je dat zelf moet inschatten. En ook de regelmaat waarmee dat zou gebeuren.

  Als het eens per 6 weken is, dan kan je man misschien een paar uurtje verlof opnemen? Of op andere dagen wat langer doorgaan?
   
 10. Dreamer

  Dreamer VIP lid

  17 mrt 2011
  6.151
  33
  48
  Hmm lastig...
  Ik zelf was ook 13 jaar toen ik begon op te passen af en toe op mn jonge nichtjes... Maar weet niet of k et zou vertrouwen met mn eigen kindje...
   
 11. merry78

  merry78 Actief lid

  18 aug 2010
  490
  0
  16
  Inmiddels weer even met manlief erover gehad en we hebben inderdaad voor de eerste periode een andere oplossing bedacht. Of de baby wordt opgehaald door mijn ouders of eerder door mijn man of ik ga zelf eerder weg van het werk. Ik denk dat dit een betere oplossing is en gelukkig gaat het inderdaad om 1 keer in de 4 weken. Dus dat is niet zo een moeite om te regelen.

  Ik moet wel zeggen dat ze ook al oppast op het kindje van haar tante en die is nu 3 maanden. Dus ze weet wel wat ze doet en het gaat ook alleen om mijn eigen gevoel. En dat ik niet weet of ik zelf als 13 jarige die verantwoordelijkheid aan zou kunnen..... En tijdens mijn verlof kunnen we altijd nog kijken hoe het gaat, maar mijn gevoel zegt dat we het op bovenstaande manier gaan doen. Lijkt me fijner voor haar en ook voor mijzelf.....
   

Deel Deze Pagina