Hallo, Ik vind het af en toe zo lastig wat wel en niet veilig is om te eten tijdens je zwangerschap. De ene zegt dat salami wel mag, de ander niet, dus eet ik het maar niet. Maar camembert van de AH basic, waar niks opstaat over rauwe melk (ingrediënten: melk, zuur, stremsel, zuursel) kan ik gewoon eten toch? En knakworsten? Gewoon ook van de AH uit blik? Ik dacht dat rookworst ook kon, maar ik hoorde dat je niet de vacuümverpakte mag, vanwege de verpakking en het risico op bacteriën. Alvast bedankt voor het antwoorden.
Hoi, Camambert mag je gewoon als het gepasteuriseerde is, en dat is vaak zo. De knakworst mag ook. Betreft cervelaat worst etc, het is wel bewerkte worst dus kans is klein dat er iets in zit maar ik kan het je nooit helemaal garanderen. Je moet zelf de afweging maken. Als de worst invriest en daarna ontdooid dood je wel alle bacterien. groeten evelien