Misschien een stomme vraag...maar hoe bakken jullie de krieltjes in de oven? Op internet lees ik altijd dat ze 20/25 minuten in de oven moeten...maar dan zijn ze bij mij zo hard als steen. Ik hou ervan als ze krokant zijn aan de buitenkant, maar zacht van binnen. Wel geen folie over de bakplaat? Moeten ze onderaan de oven, in het midden of toch helemaal boven? Help me out
Ik kook ze tot ze een beetje zacht zijn en dat op bankpapier op een rooster in de oven, 30 minuten op 180 graden met zeezout en rozemarijn, lekker!
ik doe ze in een ingevette ovenschaal met rozemarijn, knoflook en paprikapoeder. Nog wat olijfolie eroverheen en dan 20 min in de oven. 200 graden.
Ik doe de krieltjes in de ovenschaal, olijfolie erover en goed verdelen. En dan kruiden naar smaak. En ik let nooit op tijd. Als ze een beetje bruin zijn dan zijn ze goed. Ik schep tussendoor een paar keer om, dan zijn ze wat egaler bruin
Je moet ze ook eerst even koken voordat je ze in de over doet. Of nuja, het 'moet' niet natuurlijk maar dan zou ik de oventijd wel verlengen naar 45 min. ofzo. Maar met koken maak je de binnenkant dus al zacht. Het krokante korstje ontstaat door ze in de oven op hoge temperatuur te bakken. Ikzelf kook ze dus eerst (ca. 10 minuten) en dan leg ik ze op een ingevette bakplaat (of bakpapier) met verse rozemarijn, zeezout en evt. knoflooktenen. Beetje olie er overheen sprenkelen. Dan ca. 25 min. op 200 graden. Als de buitenkant te zacht blijft, kun je de oven de laatste 10 min. nog wat hoger zetten (220/225 graden). Succes!
Ik doe ze in een ovenschaal met wat olie en knoflook, dat meng ik door elkaar heen en voor ze in de oven gaan doe ik er rozemarijn overheen, ik verwarm de oven voor op 200 graden en doe ze er ongeveer 20/30 min in de oven... Ik kook ze niet eerst voor, dan word het net snot ( vind ik )
bakpapier op de plaat, wat olijfolie er over heen. beetje rozemarijn en knoflook erover en wat kleine spekjes erdoorheen. ongeveer 25 minuutjes op 200 graden en eten maar