hoe krijg ik het smeuig?

Discussie in 'Voeding' gestart door Terra, 11 mei 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Terra

    Terra Bekend lid

    22 dec 2008
    668
    0
    0
    Medewerker gehandicaptenzorg
    gelderland
    als ik groenten aardappels en beetje vlees pureer word het zo'n plakzooi... blijft in zijn gehemelte zitten en eet niet lekker weg.

    wat doen jullie erdoorheen? ik doe steeds wat water erdoorheen om het wat smeuiger te maken, maar lijkt me toch dat er andere oplossingen zijn?

    groetjes Terra
     
  2. Annemarie76

    Annemarie76 Fanatiek lid

    25 nov 2008
    2.765
    0
    0
    wijkziekenverzorgende
    West-Stellingwerf
    op t cb vroegen ze wat voor "spul" ik gebruikte om in te bakken, Blue band vloeibaar, zei ik.. Dat mocht ik ook gebruiken om een prakkie voor Gijs op smaak te brengen.. Nu heb ik dat nog niet gedaan, ben veel te blij met Olvarit, maar ik denk dat je t eten er ook wel wat smeuïger mee krijgt..
     
  3. boni001

    boni001 VIP lid

    1 mrt 2008
    6.548
    0
    36
    Twente
    Ik deed altijd water/kookvocht of wat bv erdoorheen. Ook wel eens wat rijstebloem bij bepaalde hapjes (volgens mij gekookte courgette).
     
  4. Terra

    Terra Bekend lid

    22 dec 2008
    668
    0
    0
    Medewerker gehandicaptenzorg
    gelderland
    rijstebloem maakt het toch juist vaster van structuur? ik wil het juist minder vast hebben.

    vloeibare blue band valt uit te proberen, bv heb ik niet meer dus dat gaat hem niet worden :D
     
  5. deepfreeze

    deepfreeze VIP lid

    29 nov 2007
    11.895
    42
    48
    Ons CB adviseerde destijds ook een likje boter of olie. Vetten zijn ook wel goed voor de ontwikkeling. Vloeibare varianten iets beter dan de vaste soorten..
     
  6. lillybit

    lillybit Actief lid

    18 sep 2008
    336
    0
    0
    Haarlem
    Ik deed er altijd een klontje roomboter doorheen.
     
  7. jopie

    jopie VIP lid

    10 aug 2006
    6.030
    1
    0
    Putten
    (opvolg)melk. Of inderdaad vloeibare margarine of boter.
     
  8. sofie28

    sofie28 Fanatiek lid

    30 okt 2008
    2.290
    0
    0
    opvolgmelk,olie en kookvocht of gewoon water.
     
  9. Terra

    Terra Bekend lid

    22 dec 2008
    668
    0
    0
    Medewerker gehandicaptenzorg
    gelderland
    thnx voor jullie antwoorden :D

    nog 1 vraag te gaan mbt smeuigheid van eten.
    gister macaroni gemaakt voor mijn kleintje, en met boter werd dat in de mixer niet echt gepureerd. kan ik daar tomatenpuree voor gebruiken? dacht ergens gelezen te hebben dat je pas tomaat van geven vanaf 1 jaar?
     
  10. lennylenn

    lennylenn Niet meer actief

    ik doe soms wat fruit door zn eten. van die fruitpotjes 2 schepjes erdoorheen. hangt er natuurlijk ook vanaf wat je klaarmaakt want het smaakt niet met alle gerechten.
     
  11. adi

    adi Niet meer actief

    maar waarom doe je fruit door zijn groente? De bedoeling van fruit en groentehapjes is juist om onderscheid te leren kennen van smaken..
     
  12. lennylenn

    lennylenn Niet meer actief

    ja maar dat vroeg ts niet. ze vroeg hoe je heten wat papperiger kon maken. dus als je aardappeltjes met vlees en groente maakt en het is wat aan de dikke kant dan kan het heus geen kwaad om een schepje fruit erin te doen.
     
  13. Flutterby

    Flutterby VIP lid

    23 jul 2008
    10.153
    63
    48
    Een klein beetje olijfolie er doorheen. Macaroni geef ik gewoon zo, zonder te pureren o.i.d. Heb je dat al eens geprobeerd?
     
  14. chantal29

    chantal29 Fanatiek lid

    30 jul 2007
    1.714
    0
    0
    Olijfolie, klontje boter, water (warm) of opvolgmelk. Je mag overigens ook al met stukjes beginnen. Wat je kunt doen om te wennen is de helft pureren en de andere helft in kleine stukjes door het gepureerde deel te doen.
     
  15. deepfreeze

    deepfreeze VIP lid

    29 nov 2007
    11.895
    42
    48
    Tomaat kan wel allergeen zijn.. Heeft je kleintje nog andere allergieen? Ik denk dat tomatenpuree ook wel redelijk bewerkt is. Dus of daar nog allergenen overblijven?

    Wij hebben vanaf zo'n 9 maand tomatenpuree, of tomatenblokjes gebruikt door de pasta. Beide zijn prima te krijgen zonder zout.

    Die tomatenblokjes gebruikte ik dan als basis voor een saus, voor de kleine met wat vlees en groente, voor ons daarna nog kruiden, pittigheid etc erin..
     
  16. Terra

    Terra Bekend lid

    22 dec 2008
    668
    0
    0
    Medewerker gehandicaptenzorg
    gelderland
    tot nu toe heeft hij nog geen allergien, maar zit wel in de familie.

    ik heb kleine stukjes macaroni geprobeerd, maar daar moest hij van kokhalzen, daar wacht ik nog even mee. dat leert hij vanzelf wel.
    half gepureerd gaat al best goed maar hij wilt het nog maar al te graag in 1x doorslikken :D

    ik heb gister wat olijfolie erbij gedaan, gelijk een stuk smeuiger!! geweldige tip, bedankt!
     
  17. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Hoe pureer je?
    Aardappels moet je namelijk niet met een staafmixer of blender fijn maken, dan krijg je behangersplaksel.
    Gewoon prakken, dan heb je een veel mooieren structuur en blijft het ook niet tegen zijn gehemelte plakken.

    Als je het wat dunner wilt hebben, gewoon een beetje van de melk die hij normaal drinkt erdoor roeren (ideale manier om van voorraadjes vriesmelk af te komen).
     
  18. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Probeer dan eens kleine elleboogjesmacaroni, die snelkook van honig. Die zijn klein en glibberen zo naar binnen.Gepureerd is macaroni niet echt smakelijk meer hoor!
     
  19. yinte

    yinte Fanatiek lid

    28 jul 2008
    4.513
    1
    0
    mama en huismanager
    omgeving breda
    ik doe altijd water (of kookvocht dan meestal) of een beetje roomboter zonder zout waarmee ik het brood besmeer. geen bakboter. de aardappels prak ik gewoon en dan doe ik alles op het bord door elkaar.
     
  20. stef25

    stef25 Bekend lid

    9 mrt 2010
    500
    0
    0
    NULL
    NULL
    Rond die leeftijd deed ik er gewoon een scheutje halfvolle melk doorheen.
     

Deel Deze Pagina