Is het alle dagen dan? Ik zou op werkdagen idd zorgen dat er iets klaar staat. De dag van te voren koken bv.
Op mijn werkdagen eten de kinderen rond half 7 iets makkelijks uit de vriezer meestal. Dan snel naar bed. Wij eten dan daarna samen. Op mijn vrije dagen eten we vaak met zijn drietjes rond 17.00 - 17.30 en eet man als hij thuis komt of pas nadat de kids op bed liggen. Met zijn vieren tegelijkertijd komt jammer genoeg weinig voor omdat man altijd laat thuis is, rond 18.30 en dan zijn de kinderen echt veel te moe om nog te eten. Misschien als ze wat ouder worden...
Het zal gaan om 3 dagen. We hebben dan inderdaad al eten klaar, maar goed, dan eten we alsnog op zijn vroegst om 19.00/10. Nu eten we op die dagen rond 18.30 en dat is soms al lastig met twee vermoeide kinderen. De jongste krijgt soms dan maar een papfles en leggen we er dan zonder verder eten in. Dan komt hij meestal 's nachts nog wel een keer. Liever willen we natuurlijk dat hij een gezond ritme aanhoud, maar helaas kunnen wij niet alle dagen mee in hun ritme vanwege het werk.
Om 17:00 i.v.m. slaaptijden van mijn man en de kinderen hebben dan nog speeltijd voor ze gaan slapen.
Dan een laat dutje laten doen bij de opvang? Voor 3 dagen per week is het wel veel als hij zonder eten naar bed gaat. En 19.00 uur eten is voor de meeste kinderen veel te laat. Ik snap dat je niet graag nog eens wisselt van opvang, maar hier moet toch een structurele oplossing voor komen lijkt me.
Ik kan geen poll invullen daar mijn vriend onregelmatige diensten heeft. Maar als hij thuis is eten we rond 18:30/18:45 uur. Is hij niet thuis dan rond 17:00-17/30.
Kunnen ze in de opvang niet warm eten tijdens de middag? Dat is in België standaard, en wel handig. Kinderen hadden altijd al gezond gegeten, dus's avonds was enkel nog een boterham voldoende.
@Pepijnn Rauwkost meegeven naar kdv, vragen of ze dat om 17u geven? Of middagdutje opschuiven naar later in de middag? Het is toch een heel hollands probleem eigenlijk. De kinderen van onze zuid-amerikaanse vrienden eten nooit voor 8 uur savonds en die zijn ook groot geworden... dus het moet kunnen!
Ik ben het ook gewend om laat te eten: toen ik kind was aten we nooit voor 18.45. Maar wij zijn allemaal avondmensen en gingen dus niet zo vroeg naar bed. De jongste 2 eten tussen de middag wel warm, dus dat is het probleem niet. Maar zelfs iets kleins krijg ik er soms niet in, vandaar de papfles, dus ben bang dat dat erger wordt straks. Maar misschien zie ik beren op de weg die er niet zijn en komt het allemaal goed. Middagdutje verplaatsen is een hele goede! En vragen of ze om 5 uur iets kunnen krijgen: ik denk niet dat ze dat doen. Alle kinderen krijgen samen om 16.00 rauwkost, fruit, dat soort dingen.
Das ook ons ritme zijn beiden pas na 18:00 /18:30 thuis vanuit werk. En mijn dochter is wel gewend van klein af aan laat te eten maar toch het blijft lastig de motivatie te vinden om dan nog te gaan koken. We zijn daarom nu aan het kijken voor een slowcooker kijken of dat in gemak wat scheelt.
Hahaha denk dat hier wel iets van waarheid in zit. Hier heeft dochter er krukkig geen last van maar wij wel om ons nog aan te zwengelen om te gaan koken zo laat . Waar door het er niet vroeger op wordt.
Het hangt ervan af hoelaat ik klaar ben met werken. Maar de kleine eet op de dagen dat ik thuis ben om 17.00 uur en wij om 18.00. Mijn werktijden verschillen altijd. De ene keer om 18/19/20 uur klaar. Maandag en donderdag rond 17.30 omdat opa hem eten geef
Als het geen vakantie is dan eten we om half 6 ( met sport soms iets later) In de vakantie eten we wanneer we willen/kunnen
Ik heb de mazzel dat Dafne tot ze 13 maanden was, prakkie kreeg op kdv. En daarbij kookt mijn vriend 's middags, zodat ik om 18 uur alleen maar in de magnetron hoef te zetten.