Een vraag voor de thuisbaksters: Ik ben sinds kort de gelukkige bezitter van een mooie keukenmachine, inclusief een graanmolen opzetstuk. Dus nu moet ik me maar gaan wagen aan zelf brood bakken Ik heb me al wat ingelezen, maar zoek eigenlijk nog een mooi boek om een goede basiskennis en -vaardigheid op te doen en van daaruit inspiratie op te doen en zelf te kunnen variëren Wat ik zoek: -achtergrondinformatie over de ingrediënten en hoe en waarom van de technieken, en gevolgen van wijzigingen aan je recept -veel recepten voor volkoren broden en broden van andere granen dan tarwre -verschillende technieken, zoals gist, zuurdesem etc -insteek ambachtelijk met basis ingredienten -een beetje witbrood of zoetigheid prima, maar het moet niet de hoofdmoot vormen - en natuurlijk met lekkere recepten en mooie foto's. -een beetje moeilijkheidsgraad mag - in hoofdmoot dus machinaal kneden, bakken in de oven (geen broodbakmachine) Dus... wie heeft de tip? Er staat zoveel op bol,.com dat ik wel wat tips kan gebruiken
https://www.bol.com/nl/p/brood/9200000026533044/ Haar website is nog beter: https://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/?m=1
Ik heb een zeer goed boek, van Robert van Beckhoven. Die mag je overnemen als je wilt. Bij interesse maar PB doen . Ik heb er veel aan gehad.