Beste broodbak boek

Discussie in 'De lounge' gestart door MadeInUSA, 28 jun 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. MadeInUSA

    MadeInUSA VIP lid

    27 dec 2011
    9.169
    10.678
    113
    Een vraag voor de thuisbaksters:
    Ik ben sinds kort de gelukkige bezitter van een mooie keukenmachine, inclusief een graanmolen opzetstuk. Dus nu moet ik me maar gaan wagen aan zelf brood bakken :cool:
    Ik heb me al wat ingelezen, maar zoek eigenlijk nog een mooi boek om een goede basiskennis en -vaardigheid op te doen en van daaruit inspiratie op te doen en zelf te kunnen variëren

    Wat ik zoek:
    -achtergrondinformatie over de ingrediënten en hoe en waarom van de technieken, en gevolgen van wijzigingen aan je recept
    -veel recepten voor volkoren broden en broden van andere granen dan tarwre
    -verschillende technieken, zoals gist, zuurdesem etc
    -insteek ambachtelijk met basis ingredienten
    -een beetje witbrood of zoetigheid prima, maar het moet niet de hoofdmoot vormen
    - en natuurlijk met lekkere recepten en mooie foto's.
    -een beetje moeilijkheidsgraad mag
    - in hoofdmoot dus machinaal kneden, bakken in de oven (geen broodbakmachine)

    Dus... wie heeft de tip? Er staat zoveel op bol,.com dat ik wel wat tips kan gebruiken :thumup:
     
  2. Lunarosa

    Lunarosa Actief lid

    24 jul 2017
    183
    135
    43
    Vrouw
  3. Moluks78

    Moluks78 Niet meer actief

    Lunarosa vindt dit leuk.
  4. Manolito

    Manolito Fanatiek lid

    12 sep 2016
    2.654
    2.100
    113
    Ik heb een zeer goed boek, van Robert van Beckhoven.
    Die mag je overnemen als je wilt.
    Bij interesse maar PB doen .
    Ik heb er veel aan gehad.
     

Deel Deze Pagina