Beetje afhankelijk van de situatie. Als je warm water krijgt via boiler of geiser is het niet verstandig (verantwoord) om dit te gebruiken voor flesvoeding. Dan kan er idd meer metalen bevatten. Zie ook; Waterbedrijf Vitens
Meer metalen is wel iets anders dan zware metalen. Als je alles gewoon vaak gebruikt en even laat lopen is er niks aan de hand lijkt me. Zonde van het water is het wel. Koud pakken en opwarmen is goedkoper.
Maar het probleem met bijv een boiler is dat er water in zit en warmgehouden wordt. De kans dat er in dat water meer metalen zitten is aanzienlijk en om die 'eruit' te halen moet je de boiler, lijkt mij, eerst 'leeg' maken of volledig laten doorlopen. Dus als jij een 10 liter boiler hebt zit en hem wil verversen zul je 10 liter weg moeten laten lopen althans zo is mijn eerste gedachte. Want er zal net zoveel metaal in de eerste als in de laaste zitten, mits goed opgelost en het water niet stil staat in de boiler. Dus jouw beredenatie gaat, lijkt mij, niet op.
Als je de tabellen bekijkt scheelt het niet veel. Er mag max 10 in water zitten en uit een boiler komt wat lood betreft 0,3 en uit de gewone leiding 0,15. Het is iets meer maar niet gevaarlijk.
Nope. Dat is dus niet waar. Van de week nog aan de man van de ketel/water gevraagd. Warm water word steeds opnieuw opgewarmd en dit blijft gedeeltelijk in de leidingen achter. Het is warm geweest dus meer kans op bacterien. Ook zitten er metalen in die vrij komen. Volgens hem gold nog steeds de regel, GEEN warm water uit de kraan te gebruiken om flessen warm te maken. Het word zelfs nog steeds voor volwassenen afgeraden om warm water uit de kraan te drinken. Laat staan die kleintjes. Jaren terug mocht er een tijd helemaal geen water gebruikt worden voor flesjes. Ivm fluor of chloor. Water is toen beter geworden en watermaatschappijen hebben toen gezegd dat het water weer veilig was. Kraambureaus hebben dit op gevat als dat AL het water veilig is. Dus ook warm. En dat hebben ze verkeerd begrepen. En dat schijnt zo ingebakken te zijn dat het er nauwelijks uit te praten is. Vorige kraam wist er vanaf. Dit kraambureau wat er nu komt geeft al in hun boekje aan dat ze warm water uit de kraan gebruiken. Jammer dan, dat doen ze maar lekker bij hun eigen thuis. Denk dat een watermaatschappij meer verstand heeft van water dan een kraambureau
De metalen die bij de constructie van boilers, geisers en HR-ketels gebruikt worden ZIJN zware metalen!
Zware metalen zijn stoffen zoals lood, cadmium en kwik. Onderdelen van de watervoorziening zijn van koper, roestvrij staal en kunststof. Daarom is het ook niet verstandig om kraanwater te gebruiken in oude huizen vanwege de loden waterleidingen. En waterbedrijven weten wel meer van water maar niet van gezondheid en hygiene. Het water in NL moet voldoen aan een aantal normen en dat doet het. Als je je boiler/geiser trouwens op een flinke afstand van je kraan hebt kan je het water beter opwarmen, dat is energetisch gezien beter (en waarschijnlijk ook sneller). Wij hebben een aparte boiler in de keuken dus dat warme water legt maar een hele korte weg af, plus dat er 10L in zit dus dat zit nooit lang in de boiler. Vorige kind in het vorige huis wel altijd koud water opgewarmd in de magnetron.
In warm water zitten metalen. En niet alleen in oude huizen. Waterbedrijven weten meer van het water af dan de kraambureaus. Zo weten ze dus ook dat warm water uit de kraan dus NIET goed is voor de gezondheid.... Warm water uit de kraan word nog steeds afgeraden vvoor volwassenen en dus ook flesjes. Ondanks dat het water aan allerlei eisen moet voldoen. Zij kunnen het water wel garanderen maar niet wat er je boiler, ketel of geizer gebeurt. Het is bij hun bekend dwt er restanten van metalen achterblijven, water steeds opwarmd en achterblijft dus een bron van bacterien. Vandaar dus ook de waarschuwing
Damay dat de kraambureaus nog minder weten dan de waterbedrijven geloof ik zomaar. Ik reageerde vooral op ee opmerking over zware metalen. Maar inderdaad, als je het zekere voor het onzekere wil nemen kan je beter koud water opwarmen in de magnetron, helemaal mee eens.