Hoe lang is jullie uk wakker

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door tweeling, 18 jul 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. tweeling

  tweeling Fanatiek lid

  9 sep 2006
  3.579
  0
  0
  mama van 2 meiden!
  Onze meid is 2 weken en wil soms gewoon niet gaan slapen. Ze is vanaf de fles van 10.30 al wakker...ze heeft wel hier en daar een half uurtje geslapen, maar dit is toch veel te veel.

  uit de boekjes begrijp ik dat ze na 45 min alweer naar bed moeten na de fles. maar hier verschild het nog al eens. Maar echt iedere keer lukt ons dit niet hoor.

  hoe zit dit bij jullie kleine en hoe kan ik dit eventueel oplossen.
  Kan het kwaad als ze te lang wakker is?

  gr
   
 2. Agapi

  Agapi Bekend lid

  31 mei 2006
  688
  0
  16
  Cyprus
  Mijn dochtertje was (en is) ook altijd vrijwel de gehele dag wakker. Wel sliep ze 's nachts altijd goed. Pas na drie maanden ofzo ging ze eindelijk een slaapje in de ochtend doen maar daar blijft het nog steeds wel bij.

  Kan volgens mij geen kwaad hoor.
   
 3. toerist18

  toerist18 VIP lid

  23 okt 2005
  8.317
  1
  0
  ik maak babymutsjes met naam
  Nederland
  Misschien wil je lekker getut worden, doe haar eens in een draagzak, mijn zoon vond dat ook heerlijk en viel zo in slaap.
   
 4. bloem31

  bloem31 Actief lid

  10 jul 2007
  388
  0
  0
  mijn dochtertje sliep en slaapt nog steeds bijna niet overdag hoor. 's Avonds slaapt ze wel lekker rond 9 uur en dan tot 7 uur.....ze ligt overdag wel eens rustig in de box of bij mij op de bank. Zo krijgt ze wel haar rust momenten. Schijnt wel belangrijk te zijn hoorde ik.
   
 5. leeuwen77

  leeuwen77 Bekend lid

  7 mrt 2006
  710
  0
  0
  duik instructrice
  bonaire
  Laura sliep ook niet veel overdag. Maar ze vertelden mij dat soms denken wij dat ze wakker zijn omdat ze haar ogen open heeft, maar dan slaapt ze ook gewoon. Dus je moet vooral opletten of ze rustig is! Laura doet nu nog steeds hele korte hazeslaapjes. Maar ze slaapt wel van 21.00 uur tot 6.00 en dan na haar flesje tot 8.30. dus hoeft ze overdag ook niet heel veel te slapen.
   
 6. Caithlin79

  Caithlin79 VIP lid

  21 mei 2006
  6.208
  2
  0
  Is niet erg, maar het is wel belangrijk dat ze haar rustuurtjes heeft en niet de hele dag prikkels.
  Als ze bv niet wil slapen omdat ze veel in de box ligt (weet niet of dat bij jullie het geval is) kun je haar beter wel steeds weer in haar bedje leggen. Ook al slaapt ze niet, ze krijgt toch haar rust.
   
 7. Niet meer actief

  die van mij is nu 3 en halve maand en is maximaal 3 uur achter elkaar wakken, dan doet hij wel eens een kort dutje van varierend van 10 min tot een half ur, en meestal na de fles van ongeveer 18u slaapt hij wel een uurtje of twee en dan vaak rond 10 de laatste fles en dan slaapt hij tot 6 uur +/-
   
 8. chantal1984

  chantal1984 Niet meer actief

  Toen Kyano net zo oud was als jullie kleine meid toen sliep hij overdags heel weinig, de enige keer dat hij meteen weer sliep was na zijn fles van 7.00 en dat doet hij nog steeds hij slaapt dan tot een uur of negen, doet om 3 uur nog een tukkie van 2 uurtjes en dan pas weer om 22.00 uur en dan word ie weer wakker om 7.00, denk dat het per kind verschilt hoor.... Ik denk dat het geen kwaad kan ik bedoel je kan die kleine moeilijk dwingen om naar bed te gaan, ik merk nu gewoon dat als kyano de hele dag wakker is dat hij s'nachts door slaapt en ik er dus niet 1x uit hoeft, nou zou ik dat niet erg vinden als het wel zo zou zijn maar het is wel lekker hoor ;) :D

  Gewoon je gevoel volgens, komt alles goed :D
   
 9. missyb

  missyb Niet meer actief

  Gewoon je kindje in bedje leggen.
  want mischien kan ze wel niet slapen in de box of wipper.
  (huilt of jengelt ze veel?)
  wij deden Benthe aan het einde van de dag ook niet in bed vanaf 4.00 uur en dan was ze wel tot 7.00 uur wakker
  wij dachten het zal het huiluurtje wel zijn maar ze was gewoon moe.
  dus we leggen haar nu om het uur 1,5 uur in bed
   
 10. tweeling

  tweeling Fanatiek lid

  9 sep 2006
  3.579
  0
  0
  mama van 2 meiden!
  Mooie naam ;) onze kleine heet ook Benthe! :)

  Soms huilt ze en soms niet...volgens het consultatie buro mag ze niet in de box vanwege de prikkels en moet ze om de fles even knuffelen luier verschonen en naar bed...maar volgens mij werkt dit bij haar helemaal niet.
  Ze is dan zo wakker dat ze gewoon niet wil slapen en als ik haar in bed leg dan gaat ze huilen/krijsen.

  Dus weet even niet zo goed wat ik nu moet volgen.
  Als ze overdag regelmatig waker is geweest dan slaapt ze snachts door...al 3 nachten achter elkaar! :confused:

  kan iemand me nog meer advies geven?

  liefs
   
 11. liselotte

  liselotte Actief lid

  11 jun 2006
  446
  0
  0
  Ons mannetje sliep ook al zo snel door 's nachts en was overdag veel wakker en huilde veel. Ik ben (jaja daar is ze weer) ria blom gaan toepassen en dat werkte als een trein. Ik heb luuk niet ingebakerd, maar wel naar ieder flesje naar bed. Zijn ritme is nu meestal:
  * wakker worden
  * lekker spelen
  * schone luier
  * flesje
  * slapen

  Succes

  liefs
   
 12. Jucade

  Jucade VIP lid

  20 jul 2006
  18.229
  1
  36
  Assemblagemedewerkster
  Let op de symptomen van t moe worden.. Justin bijvoorbeeld gaat met zn handje naar zn oortje en op zn vingertjes sabbelen (en gapen), dan weet ik dat ie binnen nu en n kwartiertje slaapt als ik m in bed leg. Als Justin niet moe is, gaat hij ook huilen.. Misschien heeft jouw kleine wel niet zoveel slaap nodig?
   
 13. imke

  imke Actief lid

  26 sep 2006
  187
  0
  0
  Verpleegkundige
  Uden
  Saartje sliep eerst ook heel wienig, nu ik inderdaad let op de moeiheid signalen (vooral gapen bij saartje) en haar dan meteen in bed leg gaat het goed. Meestal gaat ze eerst nog een half uurtje erg druk bewegen en wat mopperig huilen (maar niet krijsen gelukkig) en dan valt ze vaak vanzelf in slaap. Ze slaapt alleen niet lang hoor overdag zo'n 1,5 uur per keer. Maar slaapt 's nachts ook door! Wat ik wel merkte is dat ze rustiger is in bed nu ze wat meer ziet. Ze slaapt overdag in de woonkamer in de kinderwagen waar gekleurde bloemen boven hangen. Hier kijkt ze nu naar tot ze in slaap valt. Eerst kon ze die nog niet zien en dan verveelde ze zich volgens mij en ging ze huilen. Dus misschien komt het dadelijk vanzelf. Bovendien slaapt het ene kindje gewoon meer dan het andere...
   
 14. Vennetje

  Vennetje Actief lid

  3 aug 2006
  261
  0
  0
  herkenbaar. Sara wilde eerst ook niet slapen overdag. Dan was ze de ene dag de hele dag wakker en de andere kon ze dan de hele dag slapen.
  Ik herkende de moe-signalen niet en haalde haar weer uit bed als ze ging huilen (soms zelfs krijsen).
  Nu leg ik haar na verschonen, voeding, knuffelen/spelen in de box. De ene keer speelt ze dan een tijdje voor ze in slaap valt, de andere keer valt ze meteen als een blok in slaap. Ik heb nu ook gemerkt dat ze het vaak nodig heeft om zichzelf in slaap te mopperen/jengelig huilen (niet krijsen).

  Voor haar en voor mij dus erg prettig!
   
 15. Natascha30

  Natascha30 Fanatiek lid

  4 okt 2006
  2.157
  0
  0
  Twente
  thijmen is nu 5 weken oud en slaapt nog heel veel overdag en slaapt ook de nacht door
  het is bij hem voeden, schone luier even knuffelen en soms even in de box als hij nog lekker wakker is
  maar heel vaak gaat hij na de schone luier alweer naar bed
  in de avond heeft hij vaak wel een moment dat hij wat meer wakker is
   
 16. Dora

  Dora Bekend lid

  25 apr 2006
  762
  0
  0
  Heel herkenbaar..Finn heeft hetzelfde gedrag. Alleen als Finn wakker is huilt hij bijna continue...hij wil dan eigenlijk niets, is gauw geirriteerd. Leggen we hem weg na vermoeidheidssignalen dan is het gelijk ook huilen en krijsen.
  Ook ik ben op zoek naar alle tips mogelijk. het CB heeft mij dezelfde tips gegeven als hier veel schrijven, dus na bed, flesje, knuffelen, box en weer naar bed maw; routine, rust en regelmaat maarja als hij alsdoor huilt... is het zooo moeilijk!
   
 17. Sylvie

  Sylvie Fanatiek lid

  20 nov 2005
  1.733
  0
  0
  Belgie
  Rhune sliep toen hij enkele weken oud was ook heel slecht. Na een paar maanden ben ik gewoon een routine beginnen toepassen en sindsdien slaapt hij voormiddag een tweetal uurtjes, namiddag weer en dan s"nachts de klok rond.

  Grtz x
   

Deel Deze Pagina