Ik heb gemarineerde stukjes panga filet in de vriezer. Met als THT datum begin juli. Nu wilde ik dit ontdooien en een kostje maken voor de kinderen. Maarja, het is al bijna november. Is dit nog houdbaar? Merk je wanneer het niet meer te gebruiken is? Ik wil geen risico op ziekte..
Ik hou zelf drie maanden aan. Vast een grote kans dat je ook daarna niet ziek wordt ervan, maar volgens mij kun je niet alles proeven en ruiken bij vlees en vis, dus daar ben ik heel voorzichtig mee.
Voor mezelf zou ik dit wel aandurven.. Maarja, het gaan om de kindjes, wil ze niet onnodig ziek maken haha. Die 4 euro is het me niet waard. Als het gewoon nog goed is vind ik weggooien zonde. Ben echt tegen voedselverspilling. Het zijn dus wel al gemarineerde visstukjes (met olie, zout en peper)....
Heb hem er nu uit gehaald en idd in de koeling gezet. Wil hem dan morgen bereiden met rijst en groente. En dan 1 portie voor morgen en 1 portie invriezen voor mee naar de opvang.
Wat wil je ermee doen? Kun je het niet, zodra ontdooid, meteen bereiden (zodat het goed gaar is) en dan weer in de koelkast.
Volgens mij kan het geen kwaad en kun je het gewoon bereiden en eten. Zelf ben ik alleen een enorme miep met dit soort dingen en hou ik een maand of 3 aan, daarna gooi ik het weg.
Zou ik gewoon aandurven. Hou meestal een half jaartje aan. Ik zou het alleen niet bereiden en weer terug doen in de vriezer.
Wij vriezen nooit vis in eigenlijk, maar zou het gewoon eten hoor. Vooral bij kweekvis als pangafilet.
Gewoon gebruiken maar lees dat je hem daarna weer gaat invriezen na bereiding en dat zou ik dan weer niet doen. Bij mij is eenmaal ontdooid niet weer opnieuw invriezen.
Ik vries het eigenlijk zelf nooit in maar 3 maanden lijkt me best lang. Zou het persoonlijk niet aandurven en weggooien.
Ik zou het wel aandurven. En na bereiding kun je het ook weer prima invriezen aangezien dan alle bacterien gedood zijn door verhitting. “Niet ontdooien en weer invriezen“ geldt voor een rauw product ivm bacteriegroei.
Is die datum voor in de vriezer of de koelkast? Als het voor de koelkast is zou ik het gewoon gebruiken. Hier hebben wij behalve vissticks nooit vis in de vriezer, dus weet eigenlijk niet hoe dat precies zit. Ontdooien en weer invriezen zou ik sowieso niet doen.
de THT datum was voor de koeling gewoon. Ik bereid wel vaker eten waarna ik het weer invries. Het is nl wel een verschil, bereid of onbereid eten invriezen. Heb het nu dus in de koeling gedaan om te ontdooien. Wil het morgen roerbakken met rijst en groenten en dan dus de bereide gerechten invriezen om volgende week mee te geven naar de opvang..
Ik dacht altijd dat je die vis überhaupt niet mag invriezen, staat er dat niet op? Dat je het niet meer kan invriezen?
Volgens https://mobiel.voedingscentrum.nl/nl/thema/kopen-koken-bewaren/eten-bewaren/hoe-lang-kan-ik-bewaren/pangasius-onbereid.aspx#:~:text=Bewaartip%20voor%20dit%20product,met%20heel%20veel%20ijsblokjes%20bedekken. kun je de pangasiusfilet gebruiken tot de THT datum als ie ongeopend is, maar als ie eenmaal geopend is geweest kun je 'm nog 3 maanden bewaren in de vriezer. Zoals het er staat, staat het een beetje dubieus aangezien je normaliter zou zeggen dat een ongeopend product langer houdbaar zou moeten zijn tov. een geopend product. Het staat niet letterlijk zo op hun site, maar ik denk dat ze bedoelen dat een ongeopende pangafilet die al die tijd in de koelkast heeft gelegen enkel bruikbaar is tot de THT datum. Op de site kun je ook vinden hoe je merkt dat vis niet goed meer is.
Ligt eraan hoe koud je diepvries staat met hoelang je het kan bewaren. Bij -18 of kouder in ieder geval een jaar en hoe warmer hoe korter. Als je niet weet hoe lang het in de diepvries zal liggen bij die temperatuur kun je het in een zakje met wat water leggen, daarmee bescherm je de vis tegen vriesbrand. Dan is de buitenkant wit uitgeslagen en droog. Als het niet goed meer is ruik en zie je dat meteen.