Hoe lang laten jullie kant en klare gesneden boerenkool (uit zo'n zak) koken?

Discussie in 'De lounge' gestart door hanna76, 20 nov 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. edelweiss

    edelweiss VIP lid

    24 jan 2013
    7.328
    474
    83
    Hier gaat hij ook zeker 2 uur op. Meestal 2,5 uur.

    Maar dan kook in een stuk rookspek mee dan moet natuurlijk wel gaar zijn
     
  2. flipflop

    flipflop Fanatiek lid

    4 dec 2010
    3.250
    1.009
    113
    Zuid-Holland
    En dat is dus ook mijn probleem! Op een of andere manier proef je bij mij altijd nog de harde randjes van de boerenkool! Ook al kook ik het een half uur.......:(
    Ik vind de boerenkool stamppot van mn moeder heerlijk, maar die lukt bij mij nooit:) zo!
     
  3. Pompeltje

    Pompeltje Fanatiek lid

    18 jan 2012
    1.593
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hier doe ik de aardappels in een pan met flink water. Als de aardappels koken gaat de boerenkool erop (verse boerenkool uit zo grote zak) en als de aardappels dan gaar zijn is de boerenkool ook gaar. Wel komt me boerenkool (vers gekocht) uit de diepvries dus denk zo +- 15/20 minuutjes en is het altijd gaar
     
  4. AnneThamar

    AnneThamar Niet meer actief

    Ik kook het meestal drie kwartier tot een uur. Moet wel lekker gaar zijn.
    Als de boerenkool een kwartiertje opstaat zet ik de aardappels op.
     
  5. furby

    furby Bekend lid

    14 mrt 2010
    848
    99
    28
    NULL
    NULL
    Ik kook boerenkool minimaal 20 minuten tot een half uur.
     
  6. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.774
    18.919
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Wij koken het ook 20-30 min bovenop de aardappels (Gerekend vanaf het moment dat het water dus echt kookt.) Het lekkerste is om de rookworst er bovenop te leggen.
    Ik lag laatst trouwens de tip om een bouillonblokje in het kookwater te doen. Dat hebben we nog niet geprobeerd, maar lijkt me ook wel lekker. Volgens mij heb je dan ook geen jus meer nodig. (eventueel na het stampen alleen wat kookvocht terug doen, als het droog is.)
     
  7. Jippie

    Jippie VIP lid

    3 feb 2007
    11.784
    776
    113
    Tegelijk met de aardappels, dus zo'n 20-30 minuten. Hier is het altijd gaar. Heb je dan wel genoeg water in de pan of voldoende stoom? Jakkes, drie uren koken?! ;) :) Ik denk niet dat er dan nog veel vitaminen in zitten.
     
  8. blike1987

    blike1987 VIP lid

    14 aug 2010
    6.656
    263
    83
    Dierenartsassistente
    Friesland
    uhm.... wat handig trouwens, om alles in dezelfde pan te flikkeren! Ik doe het altijd heel braaf in aparte pannetjes... vraag me niet waarom maar heb nu wel een beetje een eureka moment :)
     
  9. Jippie

    Jippie VIP lid

    3 feb 2007
    11.784
    776
    113
    Stamppot gooi je toch meestal bij elkaar in een pan tijdens het koken?
    Tenminste wel met boerenkool, hutspot, zuurkool.
     
  10. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    #30 Eylem, 20 nov 2013
    Laatst bewerkt door een moderator: 20 nov 2013
    Boerenkool in de pan, kokend water erop, dan de aardappels schillen en snijden, bovenop de boerenkool, deksel op de pan en koken tot de aardappels gaar zijn, dus 20 minuten. Rookworst even opwarmen in de magnetron, aardappels stampen met de boerenkool, klontje boter en wat kookvocht - klaar! Lang koken is niet nodig en bovendien is het gezonde aspect van boerenkool dan wel weg....
     
  11. brabbel1988

    brabbel1988 VIP lid

    8 jul 2009
    7.504
    139
    63
    Ik kook m ook altijd zo lang!
    Heerlijke boerenkool!
     
  12. Abri

    Abri VIP lid

    16 jun 2010
    12.423
    3
    38
    Zolang koken? Wordt het toch snot? :( Of niet? Hier met de aardappelen tegelijk op, maar is prima gaar.. Niks geen harde stukjes, gewoon heerlijk. Wist niet dat er zoveel mensen waren die het zolang kookten hihi :)
     

Deel Deze Pagina