hoe lang vlees vd slager in koelkast bewaren?

Discussie in 'De lounge' gestart door Milaaaaa, 7 apr 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Milaaaaa

    Milaaaaa Actief lid

    4 sep 2015
    121
    8
    18
    De titel zegt het al haha.

    Ik heb dinsdag 3 uur vlees bij de slager gekocht, maar hoe lang kan ik dit in de koelkast bewaren?

    Wilde de kipfilet eigenlijk vanavond eten.

    Iemand enig idee?
     
  2. mupet

    mupet Fanatiek lid

    12 jan 2011
    2.182
    0
    0
    NULL
    NULL
    Tuurlijk moet toch zeker wel 2 dagen houdbaar zijn in de koelkast? Staat er geen tht datum op?
     
  3. Regina88

    Regina88 Niet meer actief

    Wij hebben 2 dagen voor kerst dure biefstuk gehaald en die was dus daarna al niet goed meer. Zaterdag gehaald en maandag met kerst dus al niet goed meer.
    Hangt ook af van het soort vlees en hoe het verpakt is. Maar ik vind 3 dagen wel redelijk.
     
  4. Regina88

    Regina88 Niet meer actief

    Als het niet raar oogt of raar ruikt zou ik het proberen. Met kip merk je dat wel. Dat ruikt echt smerig dan.
     
  5. koala28

    koala28 Niet meer actief

    Met kipfilet ben ik altijd wat voorzichtiger maar met ander vlees van onze slager kan ik het prima nog na 3/4 dagen eten.
     
  6. Evia

    Evia Bekend lid

    11 mrt 2015
    595
    0
    16
    Voortaan direct na aankoop in de vriezer gooien? Ik haal meestal in de ochtend vlees uit de vriezer wat ik die avond wil eten..
     
  7. dochters

    dochters Fanatiek lid

    11 jul 2013
    4.894
    15
    38
    Vrouw
    Je ruikt het snel genoeg als het niet goed meer is.
     
  8. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    10 jun 2015
    13.630
    5.656
    113
    Stom dat vroeg ik mij laatst nou ook af. Staat nooit op de verpakking namelijk. Meestal vries ik het gelijk in maar soms ook niet. Dan ga ik er wel van uit dat het 3 daagjes goed blijft.
     
  9. zonnetje2015

    zonnetje2015 VIP lid

    13 sep 2014
    9.446
    4.241
    113
    Tsja biefstuk bederft echt niet in 2 dagen als t vers is.. Kipfilet ook niet mits bewaard onder de 4 graden..
    Maar ja niet slle slagers leveren vers vlees..
     
  10. merah

    merah VIP lid

    8 jun 2009
    13.465
    4.919
    113
    Vrouw
    Immunologisch analist.
    Tussen de klei.
    Onze slager zegt: 'die zelfde dag of de dag erna bakken, anders invriezen.'
    Bij de slager zit er significant minder 'zooi' in dan bij de supermarkt.
     
  11. Suusjeuh

    Suusjeuh VIP lid

    4 jul 2010
    13.212
    13
    38
    Verpleegkundige/gastouder
    Onze slager zegt ook "Wilt U het langer bewaren, vries het dan in"
     
  12. Emihan

    Emihan Actief lid

    18 aug 2015
    474
    68
    28
    Ik laat het altijd vacuüm verpakken bij de slager. Kost bij mijn slager niks extra's en ik weet zeker dat het na 2 dagen nog goed is. Ik ben echt een zeikerd als het om vlees gaat.
     
  13. Boordevol

    Boordevol VIP lid

    26 jun 2009
    6.168
    4.321
    113
    In de koelkast max 24 uur. Zo snel mogelijk invriezen maar stel ik vergeet het dan zou ik het op dag 2 al niet meer eten. Bereid eten bewaar k max 2 dagen in de koelkast maar v rauw vlees neem ik geen enkel risico.
     
  14. Marihi

    Marihi Fanatiek lid

    3 dec 2012
    1.268
    671
    113
    Rundvlees heeft zuurstof nodig en als je het zakje dus afgesloten in de koelkast doet os het na twee dagen niet meer lekker als net bij de slager vandaan komt. Heb ik inmiddels al een paar keer gehad dus tegenwoordig doe ik t maar in de vriezer. Vlees van de slager heeft natuurlijk niet de toevoegingen die supermarkt vlees wel heeft om m bederf tegen te gaan. Kip is vaak wel goed te zien of te ruiken als die niet goed is.
     
  15. Marleen31

    Marleen31 Fanatiek lid

    5 aug 2011
    2.586
    475
    83
    NULL
    Noord Holland
    Dit zegt mijn slager ook idd.
     
  16. sydneys

    sydneys Niet meer actief

    Ik vries alles onmiddelijk in tenzij ik het de dag zelf of de volgende dag opeet. Ben heel seuterig met vlees, denk al snel vanalles te ruiken. :)
     
  17. Shakes

    Shakes VIP lid

    2 apr 2013
    14.132
    5.874
    113
    Vrouw
    Vlaanderen
    Maar een steak invriezen is toch mooi vlees helemaal verpesten?
     
  18. sydneys

    sydneys Niet meer actief

    Dat zou ik dan de dag zelf of de dag ervoor kopen.
     

Deel Deze Pagina