De titel zegt het al haha. Ik heb dinsdag 3 uur vlees bij de slager gekocht, maar hoe lang kan ik dit in de koelkast bewaren? Wilde de kipfilet eigenlijk vanavond eten. Iemand enig idee?
Wij hebben 2 dagen voor kerst dure biefstuk gehaald en die was dus daarna al niet goed meer. Zaterdag gehaald en maandag met kerst dus al niet goed meer. Hangt ook af van het soort vlees en hoe het verpakt is. Maar ik vind 3 dagen wel redelijk.
Als het niet raar oogt of raar ruikt zou ik het proberen. Met kip merk je dat wel. Dat ruikt echt smerig dan.
Met kipfilet ben ik altijd wat voorzichtiger maar met ander vlees van onze slager kan ik het prima nog na 3/4 dagen eten.
Voortaan direct na aankoop in de vriezer gooien? Ik haal meestal in de ochtend vlees uit de vriezer wat ik die avond wil eten..
Stom dat vroeg ik mij laatst nou ook af. Staat nooit op de verpakking namelijk. Meestal vries ik het gelijk in maar soms ook niet. Dan ga ik er wel van uit dat het 3 daagjes goed blijft.
Tsja biefstuk bederft echt niet in 2 dagen als t vers is.. Kipfilet ook niet mits bewaard onder de 4 graden.. Maar ja niet slle slagers leveren vers vlees..
Onze slager zegt: 'die zelfde dag of de dag erna bakken, anders invriezen.' Bij de slager zit er significant minder 'zooi' in dan bij de supermarkt.
Ik laat het altijd vacuüm verpakken bij de slager. Kost bij mijn slager niks extra's en ik weet zeker dat het na 2 dagen nog goed is. Ik ben echt een zeikerd als het om vlees gaat.
In de koelkast max 24 uur. Zo snel mogelijk invriezen maar stel ik vergeet het dan zou ik het op dag 2 al niet meer eten. Bereid eten bewaar k max 2 dagen in de koelkast maar v rauw vlees neem ik geen enkel risico.
Rundvlees heeft zuurstof nodig en als je het zakje dus afgesloten in de koelkast doet os het na twee dagen niet meer lekker als net bij de slager vandaan komt. Heb ik inmiddels al een paar keer gehad dus tegenwoordig doe ik t maar in de vriezer. Vlees van de slager heeft natuurlijk niet de toevoegingen die supermarkt vlees wel heeft om m bederf tegen te gaan. Kip is vaak wel goed te zien of te ruiken als die niet goed is.
Ik vries alles onmiddelijk in tenzij ik het de dag zelf of de volgende dag opeet. Ben heel seuterig met vlees, denk al snel vanalles te ruiken.