Boerenkool

Discussie in 'De lounge' gestart door Anan, 19 okt 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Anan

    Anan Fanatiek lid

    10 mei 2013
    3.005
    2.371
    113
    Jammie, we gaan het morgen weer eten. Afgelopen keren heb ik het net als normaal 20-30 min laten koken maar hij wordt elke keer zo klef, bruinig en smaakloos. First world problem dus ;)

    Wat is jullie succes recept voor boerenkool?
     
  2. mosterd

    mosterd Actief lid

    7 okt 2013
    297
    121
    43
    Minder lang laten koken
     
    Louise11110 en Iertje81 vinden dit leuk.
  3. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Ik kook het geloof ik 20 minuten, na 5 minuten kruimige aardappelen erbij.
     
  4. Marchella

    Marchella Niet meer actief

    Gewoon niet eten :|
     
    Bubblez, Feye, Olifantje en 5 anderen vinden dit leuk.
  5. pluk

    pluk VIP lid

    13 dec 2005
    16.245
    4.478
    113
    Mijn man maakt het altijd (ik schil alleen de aardappelen) :roflmao:
     
  6. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    10 jun 2015
    13.628
    5.656
    113
    nu inderdaad was mijn eerste gedachte ook. Zoooo goor.
     
  7. cactusje

    cactusje VIP lid

    12 feb 2015
    6.752
    1.993
    113
    Boerenkool zit sowieso niet veel smaak aan vind ik. Moet je lekker maken met een rookworst en een lekkere jus. Eventueel nog wat spekjes.
     
  8. Anan

    Anan Fanatiek lid

    10 mei 2013
    3.005
    2.371
    113

    Neeee zo lekker, Haha. Maar ik kan het blijkbaar niet goed klaar maken
     
  9. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    50.158
    35.814
    113
    Minder lang laten koken. Aardappelen apart koken en later samenvoegen. Het lekkerste vind ik het als je het later opbakt en idd met spekjes en rookworst.
     
    rums en paula1984 vinden dit leuk.
  10. Anan

    Anan Fanatiek lid

    10 mei 2013
    3.005
    2.371
    113
    Als in 15 min? Dat had mijn vriend tijdje Geleden gedaan en toen was t weer net te ‘hard’. Maar kan wel proberen niet over die 20 min heen te komen
     
  11. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    En anders 18 minuten ;)
     
  12. BabyFG

    BabyFG VIP lid

    20 feb 2012
    9.071
    1.917
    113
    omgeving Rotterdam
    Wij hebben t altijd net zo lang opstaan als normaal aardappels (20 minuten dus?) en dan is t prima en wordt ook niet bruin :)

    Idd heeeerlijk met een jus, rookworst en spekjes

    Jammmmmie
     
    Faithful vindt dit leuk.
  13. poema

    poema Fanatiek lid

    27 jul 2007
    4.036
    453
    83
    Vrouw
    Gewoon boerenkool in de pan en de aardappels in stukken er bovenop. Zorgen dat de hele handel onder water staat en dan ongeveer 20 a 30 minuten koken. Ik denk dat het bruin wordt omdat het misschien niet onder water staat?
    Als ik het nu haal, zou ik trouwens eerst de boerenkool in de vriezer doen. Hij is namelijk pas echt lekker als er vorst overheen geweest is.... ;)
     
  14. toch3

    toch3 VIP lid

    28 dec 2013
    18.272
    17.147
    113
    Ik doe de aardappels in een grotere pan dan normaal, als die aan de kook zijn de boerenkool er bovenop, meeste zit dus niet onder water (alleen wat tussen de aardappels valt)


    Pas had ik er kleine tomaatjes bij gedaan, heerlijk! Maar dan niet die smakeloze van de supermarkt
     
  15. Janna

    Janna Fanatiek lid

    Nee, dat kan het niet zijn, want ik doe de aardappelen altijd onderop, dus de boerenkool ligt bij mij nooit in het water. Toch nooit bruine en/of kleffe stukjes.

    Ik kook de aardappelen en boerenkool dus altijd gewoon in één pan. De rookworst gaat weer bovenop de boerenkool, zo wordt die vanzelf ook warm. Ik kook het 20 minuten.
     
    SYRV en Faithful vinden dit leuk.
  16. 2littlemonkeys

    2littlemonkeys Fanatiek lid

    27 feb 2015
    4.563
    2.765
    113
    Vrouw
    Noord Nederland
    Zo deed mijn moeder het ook altijd :thumup:

    Daarna stampen met een klont boter en wat melk, rookworst erboven, gebakken spekjes en gefrituurde uitjes (die voor bij de rijsttafel)
     
    toch3 vindt dit leuk.
  17. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.264
    6.789
    113
    Alles moet in 1 pan. Anders wordt het niet lekker.

    Aardappelen eerst. Als de aardappelen koken de boerenkool erbovenop. Dan nog 10 minuten koken. Dan nog de worst 10 minuten erbij.

    Dan afgieten( worst er eerst uit). Stampen met melk.


    Al vanaf mijn jeugd mijn favoriete eten.

    Wij gaan het deze week ook weer ergens eten.
     
    sprits, littlemunchkin en 2littlemonkeys vinden dit leuk.
  18. Glass

    Glass Fanatiek lid

    29 mei 2017
    2.191
    1.052
    113
    Vrouw
    Ik doe het nooit in 1 pan eigenlijk. Nooit zo aangeleerd haha.
    Ik kook de boerenkool volgens mij nog langer, dacht wel 40 minuten.
    Misschien een grotere pan ofzo... Geen idee.
    Heb t sinds ik geen vlees meer eet niet meer gegeten, vind het zonder spekjes niks aan.
     
  19. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    50.158
    35.814
    113
    Hier ook nooit in 1 pan en smaakt prima hoor.
     
  20. Anan

    Anan Fanatiek lid

    10 mei 2013
    3.005
    2.371
    113
    1 pan doe ik ook altijd, maar de boerenkool onder op dus die verzuipt. Ik ga t andersom doen. En de zak dan maar in vriezer leggen. Bevroren in de pan doen?

    Ik doe er wel regelmatig een rode peper en augurk door, hadden ze ooit bij de appie. Dat vind ik iig wel lekker...
     
    Meca vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina