Nou, zelfs vooor een schatting zit ze er echt ongeveer 3 melkwegen naast!!!! Die schatting van je WVK dus lekker weer naast je neer leggen Heb je niets aan, klopt van geen kant
Niet helemaal. Ze wende namelijk niet aan een 2e nachtvoeding o.i.d. waardoor ze per voeding optimaler dronk. En bij uit bed halen en aanleggen wordt ze meer wakker dan alleen een speentje erin stoppen, want dan is ze zo weer weg. Maar ja, ik erken ook zeker dat ik nu dus een kindje heb dat veel jammert 's nachts. Als ik de borst had gegeven, had ik nu waarschijnlijk een kindje dat veel drinkt 's nachts...
Beiden niet zaligmakend dus. Mijn dochter valt juist aan de borst heel makkelijk in slaap. Als ik met een speen ga stoeien wordt ze veel onrustiger.
Die van mij is juist binnen een fractie van een seconde weer rustig en stil zodra ze het speentje weer heeft. Maar het gebeurt dus regelmatig dat ze na een paar minuten weer jammert... Overigens wordt ze zelf niet wakker he...? Hoog tijd om hier mee aan de slag te gaan, maar ja, het is wel even een investering. Want eerst zal het een paar dagen slechter worden. Ik denk ook dat dit de reden is waarom veel BV moeders het ook niet aandurven om te proberen en zich neerleggen bij meerdere nachtvoedingen. Het is natuurlijk zo gemakkelijk om even de borst te geven als je kindje daarna weer verder slaapt. Dit proberen te veranderen, gaat een paar dagen echt heel moeilijk worden...
Ik denk dat het allemaal te maken heeft met bepaalde gewoontes/ritmes doorbreken en dat kost wel energie en tijd. Dat met de speen herken ik wel....we zitten nu met een peuter die nodig van de speen af moet Maar je moet even wennen aan "mopperen" en "hongergeluidjes". Soms hoor ik de jongste ook wat kermen 's nachts, maar we vallen toch elke keer in slaap Als ze honger heeft, hoor ik haar echt wel
mijn zoontje had ook een speetje nodig om weer verder te slapen nadat ie ff wakker was gwordensnachts, maar hooguit 1x ...maar als hij honger had was dat niet voldoende en zette ie zn keel op...ik ging ehct niet 10x eruit voor de speen dan wa shet gewoon honger toch is hij volledig van de speen af sinds hij 8 mnd was... met 8 weken huilde hij ook door hoor...pas na 7/8 mnd kwma er een roephuiltje bij, en een inslaaphuiltje.... nachtvoedingen heb ik ook een periodes gehad rond 5/6 mnd door sprongetje oid....ff ene weekje of paar dgn in de nacht een voeding en gaf dat ook gewoon, had ie ehct nodig hoor
Toen wij in de overgang van 5 naar 4 flessen zaten, jammerde ze ook zo vaak 's nachts en hebben we uiteindelijk geconcludeerd dat 4 flessen dus nog net niet voldoende was. Ze bleek dus wel honger te hebben, maar dit herkende ik pas heel laat omdat het niet haar hongerhuiltje was. En elke keer als je het speentje terug stopt, hoop je dat het de laatste keer is die nacht en pas de ochtend erna denk je "waarom ben ik in godsnaam 10 keer erheen gelopen? Had ik nu maar gewoon een extra flesje gegeven". Ze heeft daarna een tijd lang beter geslapen en het is nu dus weer heel slecht. Ik heb pas sinds een paar dagen de link gelegd met de periode rond 5/6 maanden en bedacht dat ze nu misschien ook gewoon honger heeft Nu geven we bij de eerste keer jammeren (rond 23:00) een extra flesje. Dat heeft de eerste nacht goed gewerkt, maar vannacht weer niet... Laten nu ook net haar eerste tandjes doorkomen, dus daar zal ze ook wel last van hebben. Het blijft toch altijd een beetje een zoektocht he? (volgens mij gaat dit onderwerp een beetje off-topic )
Ja klopt, dat kan ik me ook wel herinneren. Zit je weer met je slaperige kop. Wij hebben ook zeker een beste terugval gehad rond 1 jaar... Geloof toen weer een dikke 2 maanden trammeland midden in de nacht. (maar dat was met de fles...)
@Linnie: Ik snap je gevoel wat betft laten huilen helemaal! Een week geleden zei ik nog hetzelfde. Maar nadat ik het boekje had gelezen wat ik van het cb kreeg, ging er bij mij echt even een knop om. Bovendien was ik het om heel eerlijk te zijn gewoon zat. Ik ga, als da nodig is, na drie minuten terug, net zolang tot mijn zoontje (weer) slaapt. Toen ik hem vanavnd op bed legde, ben ik 1x terug geweest. Een tweede keer was niet nodig, toen sliep hij al. Hij heeft dus minder dan 6 minuen gehuild. Net huilde hij ook even. Ik ben één keer geweest voor een aai over zijn bol. Hij was alweer stil voordat de drie minuten om waren. Als ik hem eruit had gepakt, was ik nu nog bezig geweest met hem. Ik ben blij dat we toch deze manier zijn gaan volgen. Hij huilt nu af en toe een paar mi uten, maar hij slaapt 's nachts veel beter. Ook overdag doe hij nu een flinke middagdut, terwijl dat voorheen niet zo was. Maar goed: het is inderdaa lastig om ineens af te stappen van die "niet laten huilen regel". Ik sta er trouwens nog steeds achter om de eerste maanden niet te laten huilen, maar een volgende keer zullen we denk ik wel iets eerder (vanaf 6 of 7 maanden ofzo) gaan beginnen met ritme aanbrengen.
@Tupp: Wij doen hier ook niet aan laten huilen zolang ze nog baby zijn/waren. En dan bedoel ik baby-baby Volgens mij was het rond 9 mnd dat mijn man zei: en nu blijf je zitten! Ik kon en kan er ook ontzettend slecht tegen. Zaten we midden in de nacht...ik ook janken met een glas rode wijn, hahaha! Maar geloof dat het toen snel voorbij was!
tupp, dat heb ik dus ook pas toegepast toen hij in een verlatingsangst zat( met 9 mnd)...eerst week wa sheel heftig, maar had ie ook ngo ehct paniek en dna liet ik hem niet heel lang huilen, maar gign er gewoon steeds heen , telkens zelfde handeling en na een paar dgn ahd ie nog maar 5 min nodig ofzo...nu doet ie dat nooti meer, 1 x weeh en het is stil...die fase is dan ook al weer voorbij! Maar het soort huiltje nam ook een duidelijkere en andere wending, ik geloof nog steeds niet in laten huilen op die manier voor 6 mnd dat niet ja sorry offtopic (babyproject, ja sowieso is en blijft het zoeken en aanpassen...tis altijd wat joh )
Tupp, welk boekje is dat? Vooralsnog voelt het laten huilen van mijn kind niet goed, dus doe ik het niet. Maar zoals ik al zei, ik wil m'n horizon wat verbreden en wat meer lezen over andere visies en manieren.
Wij lieten haar 5 minuten huilen...aai over haar bol, even sssst, ga maar lekker slapen.Die 5 minuten duurden heeeeel lang! Kan me ook niet voorstellen hoe het is om je kind zo langer aan te horen.... Maar...we hebben ook een fase gehad en dan bleef ze huilen 's nachts en toen hebben we haar 1x 45 minuten laten huilen en toen was het klaar Nooit meer gedaan!!! (ik zat echt mee te janken op de bank...maar mijn man hield zijn poot stijf).
Wij zijn vorige week een week wezen kamperen en uk lag direct naast ons in zijn tentje, een soort cosleeper. Meteen waren er een late-avondvoeding en een vroege-ochtendvoeding bij (naast de normale nachtvoeding). Vanaf het moment dat we thuis waren vielen die voedingen weer weg. Ik rook gewoon te lekker denk ik Vandaag zei het CB dat het tijd werd voor het afbouwen van de nachtvoeding door te laten huilen. Ik zie dat nu nog niet zitten maar ik heb zelf ook in mijn hoofd om rond 9 maanden wat strenger te zijn.Tegen die tijd wil ik de bv ook afbouwen trouwens dus dan is het ook minder makkelijk om snel even aan te leggen (ook ik ben slecht in discussies met mijn baby om 2/3 uur 's nachts)
Leuk om te lezen, al die ervaringen. Dit is precies wat ik als eerste gedaan heb toen we gingen proberen haar wat langer te laten slapen. De eerste keer door mijn moeder, die oppaste, ik moest er nl niet aan denken haar in haar eigen kamertje te leggen ipv gezellig bij ons . Het beviel goed, en tegenwoordig voed ik haar de eerste nachtvoeding ook daar en leg haar dan terug. En de babyfoon staan niet meer op z'n allergevoeligst, ook zo'n "stap", zodat ik niet meer wakker wordt van elk zuchtje of als ze zich omdraait (nogal gevoelige babyfoon). Allemaal dingen die ik me tot ze 6 maanden was ofzo echt niet kon voorstellen dat ik ooooiiiitt zou doen! We slapen gewoon allebei beter, zij valt nl snel weer in slaap als ze een minuutje huilt tussendoor en mij niet hoort bewegen als reactie daarop. Of misschien slaapt ze gewoon nog terwijl ze even huilt, ik weet het niet want ik laat me pas horen als ik echt weet dat ze wakker is/echt huilt om iets. Als ze rond 6 of 7u weer wakker is (en huilt), voed ik haar nog een keer in ons bed en valt ze vaak voor nog een rondje weer in slaap. @juju, tsjemig wat een advies! Hier doen ze dat gelukkig niet, ze geven alleen antwoord op dat soort dingen als ik er specifiek naar vraag. Zo zeiden ze met 7,5 mnd bijv op een vraag van mij over doorslapen dat ze wel van 23 - 7 zou moeten kunnen slapen. Toen ik zei dat ik er nog niet aan toe was om iets te forceren, was dat ook helemaal prima.
Ik zou mij kunnen gaan mengen in deze discussie, dat doe ik niet. IK heb deze discussie´s al vaker gevoerd. Uiteraard zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden, en daar laat ik het bij. @cygnet:wat jij vindt is prima. Dierlijke eiwitten worden zeer moeilijk verteerd ( bijna niet) door mensenbabies, dit is een vaststaand gegeven. Ik snap in jouw geval, dat het niet is wat je lezen wil, maar toch is het zo. Verder valt mij op, dat velen de positieve eigenschappen van BV, nog steeds negatief benaderen. En verder valt mij op dat velen hun kinds ontwikkeling, *hechtgedrag* niet begrijpen. Erg jammer.
@Linnie: het boekje heet "slaapproblemen de baas" en is van "opvon opvoedingsondersteuning". Ik zie op hun site dat je hem voor 8,- kunt bestellen, maar dat vind ik om eerlijk te zijn niet de moeite waard. Wij konden het een week lenen van het cb. Ik moet hem morgen terugbrengen. Om gratis eens door te lezen vond ik het wel goed, maar ik zou er niet voor betaald hebben.
Ik besef me nu nog meer hoeveel geluk wij hebben met de jongste. Die slaapt al vanaf een maand helemaal door! Het is zelfs zo dat ik haar meestal wakker maak. Ze krijgt rond 23 uur de laatste voeding en haalt met gemak 8.30 Vanavond lag zo ook om 20 uur in bed en manlief heeft haar net uit bed gehaald om wakker te worden, zodat ze nog kan drinken. Ik vind haar nog zo klein(mwah...bijna 6 kilo)/jong voor 4 voedingen. Ze zit nu op 5. Alhoewel ik wel denk dat ze het aankan. Maar ik voel me er nog niet goed bij....