Rijst marineren?

Discussie in 'De lounge' gestart door tantetoos, 8 jul 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. tantetoos

    tantetoos Bekend lid

    17 nov 2010
    619
    530
    93
    Iemand die weet hoe/of je rijst kan marineren?
    Wij eten graag rijst als bijgerecht, maar altijd die droge korrels gaat na een tijdje ook vervelen....
    Ik had laatst (shame on me :D) een kant en klare stoommaaltijd van de ah gegeten rijst met kip tandoori en die rijst was stiekem best lekker voor een magnetronmaaltijd haha, dus ik vroeg me af of iemand misschien weet hoe je dat voor elkaar krijgt....
     
  2. mamameer

    mamameer VIP lid

    21 jan 2014
    8.214
    4.516
    113
    Bouillon blokje meekoken
    witte rijst garen in kokosmelk
    Een uitje in de pan aanfruiten en dan pas rijst en water erbij
    Wat tandoripasta/kerriekruiden in de pan aanbakken en dan rijst en water erbij

    Zullen vast nog meer tips komen!
     
  3. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Ik maak het regelmatig bij een Mexicaanse maaltijd. Heerlijk!
     

    Bijgevoegde bestanden:

    • image.jpg
      image.jpg
      Bestandsgrootte:
      30,6 KB
      Weergaven:
      16
  4. tantetoos

    tantetoos Bekend lid

    17 nov 2010
    619
    530
    93
    Hier kan ik al wat mee! Super bedankt meiden!
    Meer tips zijn altijd welkom :)
     
  5. cactusje

    cactusje VIP lid

    12 feb 2015
    6.752
    1.993
    113
    idd gewoon het kookwater kruiden.
    ik doe vaak bij spaghetti koken wat rozemarijn er bij zodat de slierten ook wat smaak hebben.
    bij bepaalde gerechten zou ketjap denk ik ook wel lekker zijn in de rijst
     
  6. TinaTeenslipper

    TinaTeenslipper VIP lid

    5 jun 2013
    7.027
    551
    113
    ik gebruik idd ook wat tandoorikruiden. en heel vaak paar druppels maggi erdoor is ook lekker haha
     
  7. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.679
    113
    Ook heel lekker on wat gerapste kokos erbij te doen! Of bv kruidnagel en citroen. Met heel eenvoudige dingen, kun je vaak al iets maken dat nét wat anders is dan normaal.
     
  8. Meca

    Meca Fanatiek lid

    23 jul 2014
    1.642
    276
    83
    Luizen plukker
    Geelwortel/kurkuma
    Rozijnen
    Kardemom peulen
     
  9. Islah

    Islah Niet meer actief

    Koken in zelfgemaakte kippenbouillon, heerlijk.
     
  10. DeeLighT

    DeeLighT VIP lid

    9 jan 2007
    8.722
    628
    113
    Beetje kokosmelk erdoor doen. Mjammm.
     
  11. BuffySummers

    BuffySummers VIP lid

    16 sep 2008
    16.607
    7
    38
    Mars
    Gewoon rijst koken, afgieten (basmati valt hier bij mn mannen erg in de smaak) en dan 1 of 2 schepjes nasi trafasie er door..
     
  12. tantetoos

    tantetoos Bekend lid

    17 nov 2010
    619
    530
    93
    Ik krijg er honger van :D
    Dankjulliewel voor de tips!!
     
  13. Arian

    Arian Fanatiek lid

    6 dec 2010
    1.587
    36
    48
    Zo,n zakje "opkikker bouillon" tijdens het koken erbij gooien. Bijv. Kip, of tuinkruiden smaak.
     
  14. Islah

    Islah Niet meer actief

    Sowieso heeft rijst al veel meer smaak als je een afgepaste hoeveelheid water gebruikt, dus niet afgieten.
    Ik doe meestal 1, 5-2 koppen water op 1 kop rijst.
     
  15. tantetoos

    tantetoos Bekend lid

    17 nov 2010
    619
    530
    93
    Daar ben ik ook achter sinds mijn zus met een Indonesische man getrouwd is... Ik kreeg nog net geen tik op mijn vingers toen hij zag dat ik op de "Nederlandse manier" mijn rijst liet zwemmen in liters water :D
     
  16. babyhope

    babyhope VIP lid

    23 jun 2009
    16.199
    1.082
    113
    Vrouw
    Mama
    somewhere
    Eerst wat olijfolie in de pan. Evt wat spekjes bakken tomatenpuree ui en knoflook. Blokje maggi alles even wat fruiten rijst erdoor. Dan pas het water. Water niet afgieten maar laten vervliegen zeg maar.
    Mijn moeder giet dr rijst altijd af. Snap dat niet hahhaha.
     
  17. Anna009

    Anna009 VIP lid

    30 mei 2008
    9.933
    5.241
    113
    Home
    bouillon doen wij ook vaak
     
  18. Umm85

    Umm85 VIP lid

    17 jun 2007
    26.310
    248
    63
    Vrouw
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    Ik maak altijd turkse rijst. Bakken in wat roomboter.. zout erbij, gepaste hoeveelheid water en gaar laten koken. Dus niet afgieten.

    Kan evt ook met bouillon.
     
  19. flowertje36

    flowertje36 Niet meer actief

    Wat een leuke tips over rijst. Hier ook fanatieke rijst eters. Ga hier zeker gebruik van maken!
     

Deel Deze Pagina