Hoe maak ik lekkere sate?

Discussie in 'De lounge' gestart door PenK, 13 aug 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. sheann

    sheann Fanatiek lid

    14 mei 2008
    4.643
    0
    0
    Als ik de kip in ketjap marineer dan wordt het helemaal zwart wanneer ik het ga bakken. Wat doe ik verkeerd?
     
  2. macy77

    macy77 Fanatiek lid

    28 dec 2009
    3.239
    1
    0
    Dat komt omdat er suikers inzitten, bij te hoge temperatuur verbrand dat.
    Ik zou ze bakken op een (weggooi) bbq met houtskool. Veeeeel lekkerder als in oven of pan.
     
  3. wonderbaby1

    wonderbaby1 VIP lid

    9 jan 2010
    7.063
    90
    48
    Noord-Brabant
    Ja had de saté met de saté saus gemaakt! Echt overheerlijk! Hubbie vond het ook super! Dus dit recept houden we erin ;)
     
  4. macy77

    macy77 Fanatiek lid

    28 dec 2009
    3.239
    1
    0
  5. fiona1987

    fiona1987 Fanatiek lid

    16 mrt 2009
    1.074
    0
    0
    renkum
    toevallig heb ik laatst wat advies gekregen van mij indonesische buurvrouw zowiezo gebruikt ze altijd kippendijfilé en niet gewone kipfilé de kippendij is malser en zit meer smaak aan hoe ze marinade maakt weet ik niet precies wel iets met laos en knoflookpasta
     
  6. Rnate

    Rnate Fanatiek lid

    10 jan 2010
    1.985
    0
    0
    Heb eventueel nog wel recept van "antilliaanse sate"..?
     
  7. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Ook jammie!
    Ik ben erg van het uitproberen, dus ik zeg GRAAG!:)
     
  8. Rnate

    Rnate Fanatiek lid

    10 jan 2010
    1.985
    0
    0
    haha oke, zit niks pinda achtig aan o.i.d dus sate zoals wij hem kennen is het niet :p

    Qua vlees doe je plakken kip of varkensvlees rijg je aan een stok (je prikt een stukje op de stok vouwt het vlees om en prikt dan weer erop) dat marineer je in aromatic en maggi.

    Snijd een ui HEEL fijn.
    Olie in een pan ui erbij en ong een theelepel geperste knoflook en halve theelepel sambal.
    Even ombakken, aromatic erbij ong een halve theelepel 5 spice powder(wees voorzichtig want het is een HELE sterke kruid) en wat ketjap saus en halve theelepel kerriepoeder.
    ONG 500 cc water en dan bloem erdoor gooien tot het een bindende saus word, mag wel iets waterig want door het doorkoken word ie wat dikker. Maggi bouillon blokje erbij en even laten "koken" niet TE hard en blijven doorroeren mogen geen klonters meer inzitten.

    Dit is een ongeveertje van de hoeveelheden want ik doe het meer op gevoel. Afmetingen ken ik dus niet precies:p. De saus is lekker over het vlees maar ook heel lekker over zelf gemaakte patat in zonnebloemolie gebakken. Zo eten wij dat meestal ook icm het vlees.
     
  9. xd24

    xd24 VIP lid

    27 feb 2010
    6.406
    0
    36
    Brabant!
    Macy, mag ik je nasi recept:D
     
  10. Floor85

    Floor85 Fanatiek lid

    26 jul 2009
    1.679
    0
    36
    Vrouw
    Leerkracht
    Zuid-Holland
    Ziet er heerlijk uit allemaal!! :D
    Ik ga morgen ook die saté maar's maken! En ik ben heel benieuwd naar het nasi-recept. Ben al een tijdje op zoek naar wat anders! En hubbie is helemaal gek op nasi!
     
  11. limmeke

    limmeke VIP lid

    28 mei 2008
    17.318
    0
    0
    niets zo lekker als sate van spek indisch gekruid
     
  12. 2011Mamma

    2011Mamma Fanatiek lid

    4 nov 2009
    4.805
    96
    48
    Fulltime Mama en adviseur
    't gezellige Brabant
    Hier ook een lekker sate recept!

    Pittige kip met knapperige taugé

    400 gr. Kipfilet
    3 uien (rode voor een wat pittige smaak)
    2 el. olijfolie/bakboter
    2 teentje knoflook (na eigen smaak meer/minder natuurlijk)
    1 kopje drinkbouillon (half bouillonblokje kan ook)
    2 el. azijn
    9 el. ketjap
    4 el. ketchup
    6 el. bruine basterdsuiker
    1 el. sambal (of meer natuurlijk ;))
    4 el. pindakaas
    300 gr. taugé

    Snijd de kip in stukjes. Snipper de uien.
    Verhit de olijfolie/bakboter in de pan en bak hierin de kipstukjes goudbruin en gaar. Neem de kip uit de pan en fruit in het achergebleven bakvet de uien aan. Pers er de tenen knoflook boven uit en voeg de drinkbouillon toe.
    Voeg dan de azijn, ketjap en ketchup toe en roer alles goed door elkaar. Voeg dan de bruine basterdsuiker, sambal en pindakaas toe en roer alles tot een saus.
    Voeg de kipblokjes toe aan de saus en warm het geheel goed door.
    Voeg ten slotte de taugé toe en warm dit kort mee zodat het nog lekker knapperig blijft.

    Lekker met gekookte rijst, atjar en kroepoek
     
  13. Sugarblossom

    Sugarblossom VIP lid

    23 jul 2010
    5.439
    11
    38
    Vrouw
    Nederland
    Lekker is Saté he? dit is hoe wij het maken:

    1. Kipfilet snijden in stukjes

    2. Peper en zout op strooien

    3. Kipfilet in de Saté marinade leggen

    4. In de koekenpan met boter goed doorbakken (ondertussen eigen pindasaus maken)

    5. Doe een beetje water en een paar eetlepels pindakaas in een klein steelpannetje

    6. Beetje Ketjap manis, chilisaus, mespuntje sambal, ketchup en theelepel suiker doorheen doen en een mini scheutje azijn

    7. Weer even goed door roeren en proeven of de smaak goed is. Soms doe ik er wat Curry doorheen

    8. Pindasaus over de saté, daaroverheen gebakken droge uitjes (uit een pot) met kroepoek

    9. Serveer met koude salade: Atjar tjampoer van Conimex uit een potje

    10. Eetsmakelijk!
     
  14. macy77

    macy77 Fanatiek lid

    28 dec 2009
    3.239
    1
    0
    Nasi goreng

    500 gr droogkokende rijst
    250 Gr. varkensvlees
    3 uien
    3 tenen knoflook uit knijper
    3 theelepels sambal oelek
    2 theelepels ketoembar
    1 theelepel djinten
    1 prei
    100 Gr. Hollandse garnalen
    4 eelepels ketjap manis
    100 Gr. Ham
    4 eieren

    grote wokpan

    kook de rijst gaar en laat hem afkoelen.
    Maak de ui schoon en snijdt fijn
    bak uien en knoflook in een flinke scheut zonnebloem olie aan.
    Voeg de sambal, ketoembar en djinten toe.
    Snijd het vlees in kleine dobbelsteentjes en doe dit ook in de wokpan
    Laat onder steeds goed omscheppen bruin worden, voeg de ketjap en een kopje water toe, en laat het vlees op laag vuur gaar sudderen.
    Maak intussen de prei schoon en snijd in hele dunne ringen.
    Doe, wanneer het vlees gaar is, de rijst er in gedeelten bij en laat deze onder steeds omscheppen bakken (nasi goreng betekent letterlijk rijst gebakken)
    voeg er desgewenst nog wat ketjap aan toe.
    Doe de garnalen, prei en de fijngesneden ham op het laatst erbij.
    Bak 4 spiegeleieren.
    Serveer de nasi met een spiegelei.
    Zo lekker!!!
    Goed idee voor vanavond trouwens..




    Smakelijk.
     
  15. xd24

    xd24 VIP lid

    27 feb 2010
    6.406
    0
    36
    Brabant!
    Klinkt goed, ga ik van de week maken. Dank u:D
     

Deel Deze Pagina