Lekkere satésaus

Discussie in 'De lounge' gestart door naatje070, 20 nov 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. naatje070

    naatje070 VIP lid

    24 jul 2007
    5.531
    0
    0
    huisvrouw
    Den Haag
    Ik ben op zoek naar een lekkere kant-en-klare saté(pinda)saus of een snel en makkelijk zelf te maken saus.....

    Ik heb weleens saus gehad die echt niet lekker was. Wil zaterdag hapjes serveren met satésaus, dus moet echt lekkere zijn, beetje pittig..

    wie helpt mij?
     
  2. zustertje

    zustertje Niet meer actief

    een deel melk in de pan met een flinke hoeveelheid pindakaas. daar doe ik een scheut azijn, een beetje suiker, 2 teentjes knoflook, sambal (naar smaak) en wat ketjapmanis
    Even kijken wat je zelf het lekkerst vind.
    (ik weet geen hoeveelheden) Maar heb het geleerd van mijn indische oom
     
  3. naatje070

    naatje070 VIP lid

    24 jul 2007
    5.531
    0
    0
    huisvrouw
    Den Haag
    Zou ik dit ook 's morgens kunnen maken, en het dan 's avonds weer op kunnen warmen? :rolleyes:
     
  4. Amfy

    Amfy Niet meer actief

    ja hoor dat kan wel.ik heb het in de vriezer:) vriendlief vin het erg lekker bij gehakt balletjes en friet
     
  5. nachtvliinder

    nachtvliinder Fanatiek lid

    20 sep 2006
    2.823
    0
    0
    Mijn 2 Grote liefdes...hubbie en ukkie
    schiedam
    even toevoeging beetje citroensap ( limoen) erbij doen zo brengt het de smaak omhoog. DIt is wel een heel goed recept hoor! Alleen doe ik geen ketjap erbij! Maar voorderest! SUper!

    ALs je 1 pot pindakaas gebruikt datzelfde pot vullen met melk! ZO heb je goede verhoudingen! WIl je het smeuiger hebben gewoon wat melk toevoegen. EN goed blijven dooroeren!
     
  6. jopie

    jopie VIP lid

    10 aug 2006
    6.030
    1
    0
    Putten
    Van Wyco!

    Naar smaak kan je nog toevoegen:

    1 theelepel sambal
    1 theelepel mosterd
    flinke scheut ketjap manis
    knoflook (poeder)
    italiaanse kruiden
    suiker

    (voor een portie voor ca. 2 personen)
     
  7. Moesje1

    Moesje1 Niet meer actief

    wij kopen als we pindasaus eten altijd die van conimax in de winkel :oops:
     
  8. Amfy

    Amfy Niet meer actief

    ja roeren is wel er belangrijk
     
  9. Ik vind Wyko het lekkerste kant en klaar wat er is
    En voor pittig petjel bij de toko met water
     
  10. Gezond

    Gezond Niet meer actief

    Calvé heeft toch ook een kant en klare.... en daar is ook een extra pikante van geloof ik...
     
  11. Niet meer actief

    Wijcko (hoe schrijf je dat?)

    of die indische satesaus (zoals hierboven beschreven), maak ik ook altijd, die is lekker!
     
  12. Toys

    Toys Fanatiek lid

    21 jul 2006
    3.326
    0
    0
    *Kwijlt* krijg trek in tosti pinda!
     
  13. zustertje

    zustertje Niet meer actief

    Heb je helemaal gelijk in was ik er vergeten bij te zeggen! :D
     
  14. Otje

    Otje Fanatiek lid

    10 apr 2006
    4.703
    0
    36
    Wij hebben ook altijd de pindasaus van conimex. Ik vind 'm erg lekker. Tis gewoon zo'n klein zakje (kost 73 cent) en je moet er kokend water bij gooien en even flink roeren en klaar!
     
  15. Otje

    Otje Fanatiek lid

    10 apr 2006
    4.703
    0
    36
    wat is een tosti pinda? :) nog nooit van gehoord
     
  16. kant en klare van de Lidl is erg lekker! Hebben een indonesische vriend en die vind hem als alternatief voor zelf maken ook lekker!
     
  17. sunnycloud

    sunnycloud Fanatiek lid

    28 dec 2006
    1.541
    142
    63
    Vrouw
    die van de lidl vind ik zelfs lekker en hou dus niet zo van satesaus
     
  18. nachtvliinder

    nachtvliinder Fanatiek lid

    20 sep 2006
    2.823
    0
    0
    Mijn 2 Grote liefdes...hubbie en ukkie
    schiedam

    Hmm ik ben erg benieuwd hoe de italiaanse kruiden erin smaken.. Lijkt mij niet erg lekker.. In italiaanse kruiden zitten oregano basilicum en dat lijkt mij nou niet een lekkere combi in een pindasaus. ( En ben zelf surinaams indisch en ben ook echt van de probeersles hoor ) ;)
     
  19. blackeyedgirl

    blackeyedgirl VIP lid

    12 nov 2008
    17.671
    2
    0
    Zuid-Holland
    Deze hebben wij altijd

    [​IMG]
     
  20. Niet meer actief

    Melk
    Knoflook
    Ketjap
    Djahè
    Boemboe satè
    Sambal
    ennnn Pindakaas
    eventueel een heel klein stukje boter.

    Alles bij elkaar gooien, laten koken en heel veel roeren....klaar

    Heb het alleen nog nooit met water geprobeerd
     

Deel Deze Pagina