Hoe maak ik spitskool lekker klaar?

Discussie in 'De lounge' gestart door onzewonders, 4 sep 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. soepstengel

    soepstengel Fanatiek lid

    1 jul 2009
    2.310
    0
    0
    Super topic:) ik stond er laatst mee in m'n handen, maar dacht: wat moet ik er eigenlijk mee???

    Nou dit dus allemaal! :D
     
  2. MamaVanGilani

    MamaVanGilani Niet meer actief

    Als je charmes in de strijd gooien en heel zwoel naar de spitskool kijken..?? Hahahahaha
     
  3. onzewonders

    onzewonders Fanatiek lid

    15 aug 2011
    4.055
    4
    38
    :D:D
     
  4. VioletRose

    VioletRose Niet meer actief

    Wij wokken het met gebakken spekjes en voegen kerriepoeder, en peper en zout toe.

    Heerlijk, met gebakken aardappeltjes en vlees :)
     
  5. Merryl

    Merryl Fanatiek lid

    25 jun 2012
    4.368
    192
    63
    Cashew noten
    Kokos
    Sojasaus
    Uitje

    Dit alles met de spitskool even bakken en dan met rijst.
     
  6. chrystel73

    chrystel73 VIP lid

    9 jan 2009
    6.303
    2.583
    113
    shoarmavlees aanbakken en dan de gesneden spitskool erdoor roerbakken. Evt. paprika erbij en eten met gekookte aardappels.
     
  7. mama40

    mama40 Fanatiek lid

    30 mei 2012
    1.583
    5
    38
    Wij eten het met rijst.
    Ipv kerriepoeder ben ik over gegaan op 2 eetlepels (ongeveer) currypasta. Uitjes,knoflook,bouillonblokje en gesneden spitskool.
    Kids vinden het heerlijk.

    Op mijn werk heb ik er stamppot van gemaakt met spekjes er door heen,was ook erg lekker.
     
  8. onzewonders

    onzewonders Fanatiek lid

    15 aug 2011
    4.055
    4
    38
    Hoe doe jij dat dan? Uitjes en knoflook aanbraden, bouillon erbij, wat water en wokken ofzo?
     
  9. ssindybaby4

    21 aug 2013
    39
    0
    0
    Zuiden des lands
    Koken met zout,afgieten,terug in de pan,klont boter erbij meel en melk dat je een sausje krijgt en flink wat nootmuskaat erin. Lekker met gek.aardappels en een gehaktbal.
    Simpel en lekker.
     
  10. WLE

    WLE Niet meer actief

    spitskool snijden en dan roerbakken met wat olie.
    tomaatje in stukjes erbij en dan alles in een kom doen.
    roer eitje maken en erbij gooien.
    lekker met rijjst en kip!
     
  11. Marijke1982

    Marijke1982 Niet meer actief

    Even gehakt rul bakken en dan de gesneden spitskool erbij gooien en meebakken (doe het altijd in een hapjespan). En dan kruiden erover heen gooien. Ik doen altijd cajun (=een beetje pittig), maar er kan natuurlijk ook kerrie of paprika ofzo overheen. Net wat je zelf lekker vind.
    Wij eten dit met gekookte aardappels, maar rijst kan natuurlijk ook.
     
  12. MnnW

    MnnW Fanatiek lid

    10 jun 2013
    3.245
    2.363
    113
    Vrouw
    In vieren snijden, harde kern eruit snijden, rauwe ham tussen de bladeren stoppen, in ovenschaal leggen en sausje van olie en mosterd erover, dan 45 min in de oven op 180 graden..
     
  13. mama40

    mama40 Fanatiek lid

    30 mei 2012
    1.583
    5
    38
    Was het gehakt vergeten te vermelden...

    Gehakt rullen en kruiden met zout en peper,
    Uitjes en wat knoflook erbij,even roerbakken.
    Wat water, 1 groentebouillonblokje en ong 2 eetlepels currypasta.
    Daarna de gesneden spitskool erbij en een poosje laten stoven.
    Voor stiefzoon doe ik er wat bindmiddel bij ("anders plakt het niet aan de rijst";)).

    En dan serveren met rijst.
     
  14. debq

    debq Fanatiek lid

    10 mrt 2010
    3.797
    761
    113
    Nog een receptje:
    kip in blokjes wokken
    Rijst in kokosmelk aangevuld met water koken
    Spitskool in reepjes snijden en bij de kip doen
    Rijst zonder af te gieten erbij doen (heb je meteen een kokossausje)
    Rozijntjes nog even mee wokken
    En klaar
     
  15. angel229

    angel229 Niet meer actief

    Zo maak ik het ook.
     
  16. onzewonders

    onzewonders Fanatiek lid

    15 aug 2011
    4.055
    4
    38

    Gisteren die met kerriesaus gemaakt, mijn man vond het heerlijk!

    Dit recept ga ik de volgende keer eens proberen.:)
     
  17. onzewonders

    onzewonders Fanatiek lid

    15 aug 2011
    4.055
    4
    38
    Dit zal mijn man wel lekker vinden. Ik zelf ben niet zo van de sausjes. Maar deze ga ik zeker ook proberen!
     
  18. ikkke

    ikkke Bekend lid

    29 mrt 2010
    560
    0
    0
    Onze mooie kids.
    Rotterdam
    Dit recept gebruik ik ook altijd voor spitskool, toevallig zeg :D
    Erg lekker en ook als mensen komen eten altijd een succes.
     
  19. soepstengel

    soepstengel Fanatiek lid

    1 jul 2009
    2.310
    0
    0
    En maken Jullie er ook wel eens een salade van?
    Voor bij de lunch ofzo?
     
  20. Hope8

    Hope8 Lid

    12 jan 2013
    43
    0
    0
    NULL
    NULL
    Spitskool wraps.....ook errug lekker.

    Gehakt rul bakken
    Uitje fruiten
    Spitskool in dunne reepjes erbij
    Flink wat kerrie erdoor en samen even wokken.

    Wraps even in magnetron.
    Smeerkaas op wraps smeren en daar het spitskool prutje inrollen.

    Heerlijk en dat terwijl ik echt niet heel erg dol op spitskool ben.

    Groetjes Hope.
     

Deel Deze Pagina