Hahaha, ja ik weet het. Simpel als wat, maar ik heb het nog nooit gemaakt. Ik ben opzoek naar een eenvoudige variant. Wie heeft het simpele goede lekkere recept?
niet dat haal je bij de chinees hahaha ik maak het niet vaak zelf.... anders met zon wereldpakket van knorr. maar vind die van de chinees het lekkerst
Ik maak het altijd heeeeeel simpel... groentepakketje voor bami of nasi met rode pepers erdoor.. ham. en een pakje bamikruiden of nasi dan natuurlijk... Heel erg lekker
wij doen bami of nasi met gehakt of kip, groente pakket en een lepel pindakaas er doorheen. Djahe en kerrie Djawa erdoor heen qua kruiden en als je heet lekker vind wat sambal. (de pindakaas als allerlaatst) Simpel maar wel enorm lekker.
Ik maak het altijd van een pakje Conimex. De thaise nasi vind ik daar het lekkerste van. Gewoon volgen wat er op het pakje staat. En van Honig zijn er ook lekkere gerechten. Verder zou ik niet weten hoe ik het zonder pakje moet maken...
Bami is hier favoriet bij iedereen staat 1 keer per week op tafel. Mijn recept: mihoen (vind de dunne van Conimex het lekkerst) zakje Chinese roerbakgroenten (AH of Lidl) 1 kipfilet in blokjes zakje bamikruiden van Conimex Mihoen klaarmaken volgens de verpakking (paar minuten in kokend water leggen), kip aanbakken in de wok, als de kip rondom gekleurd is roerbakgroenten erbij, op hoog vuur lekker roerbakken, zodra de groente begint te slinken vuur laag zetten, kruiden toevoegen en even doorroeren. Ondertussen de mihoen afgieten in een vergiet, even afspoelen met koud water (anders kookt het door), ik snijd het dan even een paar keer met een mes zodat het wat makkelijker mengt. Mihoen in de pan met de kip/groenten, goed mengen en even op laag vuur laten staan. Ondertussen de tafel dekken met ketjap, sambal, augurken, zure uitjes, atjar, kroepoek, seroendeng en wat je nog meer lekker vindt en klaar!
Recept van mijn schoonmoeder: 2 Hamlappen fijn snijden - marineren in conimex marinade - bakken Pak lassie toverrijst koken - na het koken 20 mnuten met deksel laten staan goed droog laten worden Zakje conimex nasikruiden wellen Omeletten bakken (2 stuks met 4 eieren) en klein snijden Pakje bacon klein snijden Alles goed mengen Heerlijk met kroepoek, zuur en een spiegeleitje
En je kunt het ook zonder zakje maken, dan moet je even op internet de goede kruiden opzoeken. Mijn moeder doet het wel altijd zonder zakje namelijk, ik weet alleen de precieze Indonesische namen van de kruiden niet.
paprika, uien, champignons, prei enz. snijden zakje nasi kruiden van knorr gehakt of kip rijst sambal om t op smaakt te maken Zo maak ik mijn nasi altijd, erg lekker
Ik maak het altijd met een supergoedkoop pakje mix, van 23 cent bij de AH. Geen idee welk merk dat is, maar het is wel de lekkerste vind ik.
hier het recept van de indische nasi van mijn oma: 500 gram rijst 250 gram varkensvlees 100 gram witte kool 1 paprika 1 prei handje tauge 1 ui 1 bawang poeti (knoflook ) 1 rode peper Ketjap stukje trassi 2 eieren. Groente en vlees klein snijden. Uien bakken met de knoflook dit goed doorbakken maar niet zwart, dan de trassi erbij en het vlees er aan toevoegen. Als dit gaar is doe je de groente erbij en pas op het laatst de tauge. Dan de witte rijst erbij. En dan op smaak brengen met ketjap. Eitje roerbakken en er doorheen doen en klaar!
Kipfilet, verschillende groente waarvan sowieso ui, wortel en paprika, gooi er ook vaak nog een courgette doorheen of wat op moet. Teentje knoflook, rasal hanout, kerrie en zakje bami/nasi kruiden. Uitje in halve ringen, aanbakken in wat olie met kruiden erbij en de knoflook. Kipfilet in kleine stukjes toevoegen ook aanbakken. Eerst paprika erbij van de groente even mee bakken, dan de rest. Wortel kook ik eerst beetgaar in een aparte pan. Die erbij. Als dat allemaal bijna gaar is, zakje kruiden erbij, water, deksel erop vuur zacht en lekker laten pruttelen. Voor mijn rijst, 2 glazen water op 1 glas rijst. Flinke scheut zout, en soms nog een kipbouillonblokje. Ben nogal ven experimenteren wat betreft dingen toevoegen en kruiden. Mensen met een 'vers' kruiden receptje wat betreft dit soort maaltijden zijn heel welkom hier. Heb afgelopen jaar flink wat kruiden ingeslagen, en wil zonder zakjes beginnen te koken.
Nasi vlees laten weken in wat olie en ketyap ( eventueel beetje sambal) Daarna bruin bakken. Voeg wat hamblokjes toe en de nasigroenten even minuutje of 5 laten garen. Ondertussen bak je een roerei of 2 en snijd deze in stukjes. Je nasi nu even afmaken door de gewelde nasikruiden toe te voegen en de gekookte rijst en Gébakken ei. Even omroeren en klaar is je nasi
hier worden als kruiden gebruikt: djintan, laos en ketoembar samen met wat trassi en knoflook. Verder erin doen wat je wilt. (olie opbakken, kruiden erbij en even aanbakken, krijg je een beetje boemboe, dan uitje erbij, knoflook, vlees en je groentepakket) Origineel is nasi trouwens de restjes van de rijsttafel de avond ervoor, het maakt dus niet zo heel veel uit wat je er allemaal door doet, als het maar lekker is. Succes!
Ik maak het ook met het zakje van conimex. Met verse groente (of een zakje roerbakgroente), varkensvlees en mie nestjes. Eitje erbij bakken, zak kroepoek erbij en eet smakelijk!
als ik nasi maak dan koop ik alle groente zelf: 1 grote prei, 1 grote ui, geraspte wortels, 1 paprika, en taugé. 1 kilo kipfilet heel klein snij en bakken en dan de groentes er bij. Ik maak een omelet van 2 eieren en die snij ik ook heel klein en die doe ik er ook bij. Als laatste 400 gram rijst droog koken en er bij doen. Qua kruiden koop ik een grote pot nasi kruiden bij de Surinaamse toko. Je hebt daar maar een paar eetlepels voor nodig. De pot kan weken bewaard worden in de koelkast. En lekker met pindasaus er bij. Zo maak ik het. Alles vers en niet uit een pakjes