Hoe maak je chili con carne?

Discussie in 'De lounge' gestart door Skatje, 23 jan 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Skatje

    Skatje VIP lid

    10 dec 2008
    9.026
    165
    63
    Vrouw
    Gastouder
    Arnhem
    Ik wil dat wel eens een keer eten. Alleen mijn vent lust dat niet en ik heb het dus ook nooit gemaakt.

    Op internet word ik niet heel wijs uit al die recepten. Wie heeft een beetje een lekkere en toch simpele? Niet te scherp en ik wil het maken met gehakt en bonen (bruine uit een pot van HAK hihi)
     
  2. Sanjor

    Sanjor Fanatiek lid

    23 jan 2010
    4.337
    1
    0
    Almere
    HEEUUULLL simpel:D

    Rijst koken,
    Gehakt rullen, paprika snijden en erdoor heen, potje bruine bonen erdoor heen en dan een zakje chili concarne erdoor heen!

    Je kan er ook nog mais doorheen doen:D

    Echt heerlijk recept!
     
  3. lin80

    lin80 Fanatiek lid

    7 apr 2008
    2.798
    1
    0
    Wil je het helemaal zelf maken?
    Ik ben hier in huis ook altijd de enige die het eet, dus ik neem
    altijd zo'n zakje chili con carne van Honig (of knorr).
    Hoef je alleen de bruine bonen, gehakt en paprika toe te voegen en klaar is het. Als je er meer paprika in doet wordt het wat pittiger.
     
  4. Skatje

    Skatje VIP lid

    10 dec 2008
    9.026
    165
    63
    Vrouw
    Gastouder
    Arnhem
    Ok, dacht dat er tomatenpuree of tomatenblokjes of zo er door moesten?? Dat is gewoon een mixje?

    Hmmm ik ben nooit zo van de zakjes haha maak het liever zelf ;)
     
  5. In AFwachting

    In AFwachting Bekend lid

    23 okt 2011
    714
    0
    16
    Wij maken het vaak ook met een zakje van Honig (is het volgens mij), daar staat wel op wat er allemaal in moet. Vaak eten wij er ook pittige tortillachips bij. Lekker!!
     
  6. Umm85

    Umm85 VIP lid

    17 jun 2007
    26.310
    248
    63
    Vrouw
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    Ik doe bruine bonen, paprika, uitje, gehakt beetje tomatenpuree en kruiden (zout, chilipoeder, paprikapoeder, beetje gemalen komijn en wat ik verder nog heb liggen)
     
  7. LittleMonsters

    LittleMonsters Niet meer actief

    Mijn moeder deed altijd gehakt paprika uien tomaten van die hele in een blik bruinebonen.. Heerlijk en wij deden er geen aardappels of rijst bij want het was lekker pappig hmmm krijg er helemaal trek van als ik eraan denk
     
  8. Caithlin79

    Caithlin79 VIP lid

    21 mei 2006
    6.208
    3
    38
    Ik doe er wel altijd een blikje tomatenpuree door, maakt het nog wat lekkerder (vind ik zelf)

    Gehakt (of gyros, lekker!) rullen in de pan, gesneden ui en paprika erdoor. Chili con carne mix met water, en op het laatst een scheutje chilisaus (die glazen fles, bij de oosterse artikelen bv) en een blikje tomatenpuree erdoor.
    Mengen met de (verwarmde) bruine bonen, en klaar!

    Heel simpel en snel klaar.
     
  9. fabsie

    fabsie Fanatiek lid

    19 jan 2010
    1.289
    0
    0
    -Bruine bonen
    -Kikkererwten
    -Kidneybonen (met het sap)
    -Gehakt
    -Spekblokjes
    -Mais
    -Tomatenblokjes
    -Tomatenpuree
    -Beetje knoflook
    -1 el. komijn
    -1 el. oregano
    -1 tl. tijm
    - 1,5 tl. chilipoeder

    En dan een lik zure room er op. Mjammie!
     
  10. FloorMax

    FloorMax Fanatiek lid

    27 nov 2011
    1.098
    0
    0
    NULL
    maastricht
    ingredienten:

    500gram gehakt
    teentje knoflook
    een groene en een rode paprika
    twee uien (of een grote)
    pakje gezeefde tomaten
    kidneybonen
    mais in blik
    paprikapoeder
    cayennepeper
    chillipoeder
    peper en zout

    bereiden:

    bak het gehakt gaar voeg de knoflook toe...voeg de gesneden uien en paprika toe. als alles gebakken is voeg je de gezeefde tomaten, kidneybonen, mais en de kruiden toe en maak op smaak met peper en zout en viola! ;) stokbrood erbij en klaar! zo maak ik hem altijd :)
     
  11. missymaaike

    missymaaike Fanatiek lid

    8 feb 2011
    3.738
    8
    38
    Vrouw
    flevoland
    mijn vriend lust geen bruine bonen dus bij ons een recept zonder bruine bonen
    wij gebruiken een pakje van knorr
    en daar in gaat:
    - gehakt
    - uitje
    - rode paprika
    - cajunkruide
    - en mais uit blik
    - afbakbrood

    gehakt rullen daarna de uitjes en paprika erbij en even lekker laten roerbaken pakje van knor erbij en de cajun kruiden .
    dit alles goed laten koken dat de saus mooie dik is.
    afbakbroodjes in de overn en als laatste mais er in en nog even snel door verwarmen jamie
     
  12. Eefje28

    Eefje28 Fanatiek lid

    2 sep 2008
    1.923
    0
    0
    Groningen
    Gehakt
    Uitje
    Paprika
    Mais
    Soms courgette
    Zo'n kruiden mixje.
    Tomatenpuree
    En een paar lepels Paturain . of die goedkopere variant.

    En ik doe het met jonge Capucijners ipv bruine bonen , vind ikzelf net iets lekkerder.

    Wij eten er meestal wraps bij met sla en geraspte kaas , chili erin , oprollen hmmmm
     
  13. mama 1984

    mama 1984 Fanatiek lid

    20 apr 2007
    3.151
    0
    36
    Wij maken het altijd met 2 zakjes van die chilie con carne mix.. net iets meer smaak eraan vind ik

    Verder gebruiken wij:
    -gehakt
    -kithney bonen (zit ook net iets meer smaak aan dan gewonen bonen)
    -paprika
    -champignons
    -uitje

    en rijst...

    Eet smakelijk :)
     
  14. Umm85

    Umm85 VIP lid

    17 jun 2007
    26.310
    248
    63
    Vrouw
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    Daarom kies ik altijd zelf mn kruiden, vind die zakjes echt amper smaak hebben (nogal op z'n hollands zeg maar haha).
     
  15. Skatje

    Skatje VIP lid

    10 dec 2008
    9.026
    165
    63
    Vrouw
    Gastouder
    Arnhem
    Tnx allemaal!

    Ik denk dat ik voor het mixje ga met een extra blikje tomatenpuree. En inderdaad de capucijners!!

    En een wrap.

    Mmmmm krijg er nu al trek in :D
     
  16. Aszz

    Aszz Niet meer actief

  17. Panter

    Panter VIP lid

    14 mrt 2011
    13.710
    4.559
    113
    Ik maak mijn eigen versie met kapucijners

    1 blik capucijners
    1 teen knoflook
    250 gr gehakt
    3 uien
    2 paprika's
    kerriepoeder
    cayennepeper
    ketjap manis
    sweet chilli saus

    Ik roerbak gehakt en groente, gooi er naar smaak kerriepoeder en cayennepeper over, als laatste bak ik de knoflook mee.
    Dan een scheutje ketjap manis, en een flinke scheut chili saus ( 1/5 fles)
    Capucijners erdoor en eten maar!
     
  18. Momisake

    Momisake Fanatiek lid

    27 jul 2010
    1.641
    173
    63
    Vrouw
    Owja, Chili con carne. Gewoon de hele winter nog niet gegeten!! Terwijl ik er in de zomer al niet op kon wachten. Ga het morgen gelijk kopen haha
     
  19. lieselot84

    lieselot84 Fanatiek lid

    11 okt 2008
    4.362
    0
    36
    Adm. mw.
    Overijssel
    Wat toevallig, hier vanavond nog gegeten :D

    recept (zonder zakjes) van kookjij.nl:

    Ingrediënten
    300 gram rundergehakt
    1 prei
    1 ui
    3 teentjes knoflook
    2 paprika's (klein rood/groen)
    1 blik tomatenblokjes
    1 blikje tomatenpuree
    1 blik rode bonen
    1 blik bruine bonen
    1 blikje maiskorrels
    oregano
    paprikapoeder
    chilipoeder
    zout en water

    Bereiden
    Bak 300 gram rundergehakt rul,
    bak daarna prei in ringetjes, gesnipperd uitje, gehakte knoflook en paprika in stukjes mee.
    1 blik tomatenblokjes laten uitlekken, blokjes toevoegen. Het tomatensap gebruik je later samen met wat water om wat vocht in het gerecht te brengen zodat je het in de pan kunt stoven.
    Tomatenpuree erdoor mengen en daarna bruine bonen, rode bonen en een gedeelte van de maiskorrels afspoelen en mee verwarmen.
    Chili con carne op smaak brengen met oregano, paprikapoeder, chilipoeder.
    Stoofvocht toevoegen (sap en water) en ongeveer 20-30 minuutjes laten stoven op een laag vuurtje.
     
  20. lob

    lob Fanatiek lid

    27 nov 2007
    2.646
    0
    0
    brabant
    Gehakt
    Paprika
    Ui
    Pot bruine bonen
    Eventueel blikje maïs
    Tomatenpuree
    En dan naar smaak:
    Peper
    Paprikapoeder
    Chili poeder
    Kerriepoeder
    Gemalen komijn

    Echt veel lekkerder dan een zakje!!
     

Deel Deze Pagina