Ik heb het ooit ergens gegegeten komkommer in het zuur ofzo?? en dan gooide ze er ook wat suiker in, klopt dat? maar weet iemand wat ze voor dat zuur gebruiken? is dat azijn ofzo? ik heb geen idee maar vind het zooo lekker ben benieuwd
komkommer in dunne plakjes. Wel even schillen!! In een schaal doen. 1 kopje azijn 2 kopjes water 1 eetlepel suiker Het lekkerste is als dit al een dag staat, dan is het zuur er goed in getrokken. Hmmmmmm heerlijk zomers, krijg er zelf trek van!!
ik doe het met suiker, azijn, en slasaus, jammiejammie. komkommer raspen, de zooi erbij en smullen maar!
Ik gebruik gewoon witte natuurazijn geloof ik. Dus azijn, komkommerplakjes, paar schepjes suiker en als je gek bent op rauwe uien kun je die er ook nog in snippers doorheen doen, erg lekker!
Ja erg lekker! Maal het altijd bij bami of nasi! Ik doe wat azijn bij de komkommer, en dan suiker. Je kan er trouwens ook peper bij doen, zelf nog nooit geprobeerd maar moet ook lekker zijn!
komkommer raspen en uitlekken, zout erover. Uitje fijnhakken, Kop azijn, water, suiker ,uitjes en peper bij elkaar. mengen, proeven, komkommer erin. mmm
Oehh lekker! Het is wel een nadeel dat je flink wat suiker nodig bent. Ik doe er ook altijd van zout en peper bij... Hmmm, lekker! Doe die ook bij de sperzieboontjes. Lekker, hoor!
ik weet niet beter dat wij vroeger ''zure komkommer'' bij de bloemkool aten. en nu eet ik dat zeker nog 1 keer in de 2 weken bij de bloemkool (i.p.v. een vette saus) ik schil de komkommer in plakjes en gooi ze in een kom met veel peper en daarna onderzetten in witte natuurazijn. mmmmm jammie het water loopt mij iedere keer alweer in de mond hahahahahaha........
ik doe er nooit suiker in hoor. Dan vind ik het niet zuur genoeg. Ik doe gewoon komkommer met een dunschiller plakjes afhalen, dan natuurazijn (gewone keukenazijn) en dan wat uienringen erover.
Ik (of eigenlijk mijn moeder ) snijd het altijd eerst in dunne plakjes, dan zout erover en dan een tijd laten staan. Dan de komkommerplakjes een beetje uitknijpen, zodat de komkommer zacht wordt. Dan azijn (natuurazijn) erover en nog even laten staan. Erg lekker bij sperzieboontjes
Geen schoonmaakazijn in ieder geval. Nee hoor, zonder gekheid, ik zou het ook doen met witte natuurazijn. Lekker is dat inderdaad.
Ik maak het ook regelmatig. Komkommer schillen en halveren, zaadjes eruit lepelen, dan wordt het niet zo vochtig. Mengsel maken van azijn, citroensap, suiker en een beetje sambal. Hoeveelheden zijn gewoon naar smaak. En dan lekker in laten trekken, een nachtje over laten staan geeft het beste resultaat
Ik doe er zelf geen suiker in. Mijn vader maakte het altijd en ik volg zijn recept Komkommer schillen en en dunne plakjes snijden (met dunschiller). Azijn en olie erbij en nog wat peper. Heerlijk!
komkommer in plakjes azijn erbij, suiker erbij en uien en vaak doe ik er ook nog een rode of gele peper erin. Sneetje aan de onderkant, nachtje in de koelkast. Heerlijk Doe er zelf eigenlijk nooit water bij omdat de komkommer zelf ook al uit water bestaat.
dank je wel meiden, heb in ieder geval genoeg keuze hahaha....ik ga het van de week lekker maken mmm heb er nu al trek in
Ik maak het bijna dagelijks als bijgerecht bij het eten! Ik doe: 1 komkommer schillen en met de kaasschaaf in dunne plakjes scheutje olijfolie scheutje azijn (of witte wijnazijn) theelepeltje milde mosterd zoetstof naar smaak (ipv suike) peper en zout naar smaak Ik doe alle hoeveelheden naar smaak, lekker hoor