Hoe maak je macaroni klaar?

Discussie in 'De lounge' gestart door MissT, 25 mrt 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.418
    3.298
    113
    Ik maak wel eens hele simpele macaroni, met kipsmac,rundercervelaat,paprika, ui en champions dit bakken.
    Macaroni koken en daarna alles mixen.
    Serveren met ketchup en geraspte, iedereen hier thuis is er gek op!
     
  2. abcd1234

    abcd1234 Fanatiek lid

    28 aug 2009
    1.350
    0
    36
    NULL
    NULL
    #42 abcd1234, 26 mrt 2010
    Laatst bewerkt: 26 mrt 2010
    Nee, ik gebruik echt never nooit boter bij het bakken van gehakt... Wij koken eigenlijk vrijwel altijd low-fat en vinden dat vet dat uit het vlees komt echt vies...
     
  3. Zora

    Zora VIP lid

    12 jun 2007
    11.369
    2
    36
    Ik maak de maccaroni heel erg simpel:

    * pasta koken
    * gehakt rul bakken
    * gebakken uitje en rode paprika erbij
    * blikjes tomatenpuree erbij
    * alles mengen
    * wat sambal en ketjap erdoor
    * parmazaanse kaas erover en klaar!
     
  4. Daan78

    Daan78 VIP lid

    25 jun 2008
    8.202
    1
    0
    Apeldoorn
    Heb al veel varianten van macaroni gemaakt. Beetje mengeling van wat hierboven beschreven is, maar het lekkerst vind ik toch die mijn moeder maakt en ik heb overgenomen.

    Boterhamworst in blokjes bakken, uitje erbij, wat macaroni groenten en macaronimix en dat door de macaroni.

    En toch, ook al maak ik het precies zo klaar als mijn moeder, het smaakt ALTIJD anders. Geen idee hoe dat komt. Zij zegt altijd dat ze er meer liefde aan toevoegt hihi.
     
  5. ikke84

    ikke84 Fanatiek lid

    28 feb 2010
    3.062
    507
    113
    simpel:

    Uitje,paprika(groen of rood) en snijden en fruiten dan een blikje tomaten erbij.
    Macaroni mix van knorr erdoor heen
    Macaroni pasta koken beetje zout erbij.

    en dan alles door elkaar heen een lel ketschup en klaar is het.
     
  6. Firlonnien

    Firlonnien Niet meer actief

    Macaroni carbonara: roomsaus, bascillicum en gebakken spekreepjes en champignons. En groente en wat parmezaanse kaas erbij!
     
  7. Loesjuh

    Loesjuh Niet meer actief

    Hier tegenwoordig met een zakje Ovengeheimen. Echt super lekker.
    Anders ook wel eens met smack en een uitje erdoor.
     
  8. evamerel1

    evamerel1 Bekend lid

    4 aug 2009
    905
    0
    0
    Uitje, knoflook, paprika en champignons lekker even laten bruin worden. Deze uit de pan halen en dan rundergehakt laten rullen.
    Vervolgens de groente erbij doen en dan een pot Bertollisaus of een pak Bertolli bolognaisesaus erbij doen.
    En dit samen met spaghetti serveren.

    De lange versie is ui met knoflook, bleekselderij en wortel even laten bakken. Dan zacht zetten. Blik tomaten en tomatenpuree erbij. Even roeren en dan scheutje rode wijn en een bouillonblokje erbij doen. Klein beetje water erbij en dit 2 uurtjes laten pruttelen.
     
  9. Gijsje

    Gijsje Fanatiek lid

    29 okt 2008
    3.862
    0
    0
    Brabandse Land
    Ik gebruik altijd mager rundergehakt en rul dat in een antiaanbakpan zonder boter,dan komt er weinig vet uit.

    Na het lezen van dit topic opeens zin in macaroni,maar vlees voor vanavond ligt er al uit dus word toch maar gewoon spinazie met aardappeltjes en een runderworstje :D
     
  10. LaDi

    LaDi Fanatiek lid

    O.a. als ovenschotel macaroni mengen met half bolletje mozzarella (in blokjes) half stuk geitenkaas (bettine blanc van ah, ook in blokjes), stukjes tomaat. Dat in een ovenschaal doen, dan plakken tomaat erover en de andere helft mozzarella en geitenkaas in blokjes erover en nog wat geraspte kaas. Jummie :D.
     
  11. Vlinderr

    Vlinderr Fanatiek lid

    11 mei 2009
    3.739
    2
    0
    Overijssel
    Hier altijd gehakt rullen, dan roerbakgroente (hollands of ittaliaans) even meebakken, dan de kruidenmix van macaroni erdoor, en tot slot de macaroni toevoegen. Heerlijk! ;)
     
  12. Bijzonder

    Bijzonder VIP lid

    1 okt 2008
    7.728
    0
    0
    Klinkt lekker allemaal!
     
  13. marjolinos

    marjolinos Fanatiek lid

    9 mrt 2009
    2.953
    0
    0
    tilburg
    ik maak het zo:
    gehakt rulbakken
    teentje knoflook uitpersen en meebakken
    dan blikje tomatenpurree mee bakken
    daarbij de groente (zakje italiaanse groenten en champignons) meebakken
    als de groente een beetje gaar zijn, dan een pakje tomatensaus erbij en italiaanse kruiden. dit een paar minuten laten koken.

    daar dan (evt. doorheen)de macaroni en evt. kaas (kan trouwens met alle soorten pasta)...
     
  14. InLove

    InLove Fanatiek lid

    11 dec 2009
    3.707
    0
    0
    wauw wat veel verschillende manieren, staan echt een paar heerlijke dingen bij die ik overgeschreven heb!

    Vaak doe ik gehakt rullen, spekjes erbij. Alles goed laten bakken en daarna vet afgieten. Champignons, courgette, paprika en dan een klant en klaar sausje erop. De ene keer met macaroni spaghettie, tagliattelle oid.

    In de zomer maak ik nooit warme macaroni. Altijd macaroni koken, dan komkommer, tomaat, ei, augurk, hamblokjes of kip, paprika, in kleine blokjes. Aanmaken met mayo en sandwichspread en dan door de macaroni heen.
    Dan een paar uur in de koelkast en smullen maar. Ik maak altijd veeeeel te veel maar tis zo op (was t maar al zomer :D)
     
  15. Tamio

    Tamio Niet meer actief

    Verschillende ingredienten bakken in de volgorde,
    gerookjte spekjes,
    gesnippert uitje,
    knoflook,
    champignons,
    courgette,
    blikje tomatenpuree erbij,
    melk,
    room,
    beetje chillisauce,
    pesto,
    gorgonzola,
    afbinden met rouxkorrels.

    Appart gamba's bakken met knoflook en evt. italiaanse kruiden.

    Tagliatelle, eierpasta of spagetti (Ik houd niet zo van gewone macaroni) op het bord, sauce eroverheen en bovenop een paar gamba's leggen.

    Maar ik maak het elke keer anders, er kunnen natuurlijk ook andere groenten door en andere kaas.
     
  16. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    21.155
    8.129
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    gehakt rullen, champignons, ui, knoflook, tomaat en paprika erbij en daarna saus eroverheen.
     
  17. abeltje

    abeltje Niet meer actief

    Hier nog een andere versie die je ook koud kan eten.

    Champions, courgette bakken in pan. Ham blokjes erbij doen. Als het warm is, de maceroni erbij en creme fraiche.
    Doorroeren en warm of koud opeten!

    En een andere maceroni, die ik errug lekker vind.
    Brocolli koken.
    In een andere pan 1 deel zachte witte geitenkaas en 1 deel cremefraiche samen warm maken. Hamblokjes hierbij doen.
    Cashewnoten crunchen tot kleine stukjes

    Als volgt serveren: Maceroni in bord, brocolli er boven op. Dan de saus en als laatste de cashewnoten!!! Echt jammie :D
     

Deel Deze Pagina