Hoe maak jij het jezelf gemakkelijk in de keuken?

Discussie in 'De lounge' gestart door Iertje81, 23 jan 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Amaranthas

    Amaranthas Fanatiek lid

    29 nov 2013
    3.534
    3.869
    113
    Oh normaal maak ik trouwens wel een weekmenu. En vaak eten we 1x in de week bij mijn ouders. Tegenwoordig doe ik op donderdag de boodschappen en dan bedenk ik voor de hele week wat. Werkt prima.
     
    Iertje81 vindt dit leuk.
  2. Damay77

    Damay77 VIP lid

    18 apr 2010
    13.734
    7.501
    113
    Vrouw
    - 2 uien
    - 1 grote winterwortel
    - 2 stengels bleekselderij
    - 400 ,gr rundergehakt
    150 gram magere spekjes
    - 2 kopjes rode wijn
    - 2 tsbletten bouillon
    - scheutje melk
    - 2 blikken ontvelde tomaten
    - 1 pakje gezeefde tomaten
    - 100 gram boter
    - spagetti
    - geraspte kaas
    - 3 tenen knoflook

    Wij eten er 4 tot 5 x van
     
    Iertje81 en sillies vinden dit leuk.
  3. sillies

    sillies Fanatiek lid

    15 aug 2013
    3.189
    1.395
    113
    Dit lijkt wel wat op mijn recept, maar vind het best veel werk ;)

    https://www.lekkerensimpel.com/bolognesesaus/
     
    Iertje81 vindt dit leuk.
  4. Damay77

    Damay77 VIP lid

    18 apr 2010
    13.734
    7.501
    113
    Vrouw
    Ik heb het van mn college gekregen. Was een recept dat haar moeder vroeger maakte.
    Ik find het eigenlijk wel meevallen qua werk. Gehakt in de pan en in de tussentijd, wortel,bleekselderij, knoflook, uien en winterwortel in de keukenmachine. Dat in de pan mikken, wijn en bouillon erbij, even ,5 min pruttelen. Tomatenprut erbij, deksel erop en 3 uurtjed zacht laten pruttelen. Ben er maar 10 min Mee bezig.
     
    Iertje81 vindt dit leuk.
  5. sillies

    sillies Fanatiek lid

    15 aug 2013
    3.189
    1.395
    113
    Ik heb geen keukenmachine, dus moet de groente snijden. Naast de wortels, bleekselderij en knoflook doe ik er paprika, champignons, uien ed door, dus besteed veel tijd aan snijden. Bakken is inderdaad zo gedaan. Laten pruttelen doe ik ook veel langer, misschien niet eens perse nodig.

    Ik weet een leuk verjaardagscadeau voor mezelf: een keukenmachine :D!
     
    Iertje81 vindt dit leuk.
  6. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo Niet meer actief

    Die is voor mij lang geleden. Deed ik op een bepaald moment te vaak en het komt man en zoon nog hun neus uit na 4 jaar :oops::roflmao:
     
  7. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    22.330
    10.295
    113
    We maken het zo eenvoudig mogelijk.heel veel dingen zijn op basis van een tomatensaus.

    Pasta saus:
    Ui fruiten met een teen knoflook (minimaal 5 min) scheutje balsamicoazijn, (eventueel gehakt) blikje tomatenpuree. 2 blikken tomaten in stukken. Klein beetje suiker of honing. Basilicum.

    Pizza saus
    Zonder gehakt verder gelijk

    Mexicaans.
    Zelfde basis (met gehakt) maar met gerookte paprikapoeder en een blikje mais.

    We maken grotere hoeveelheden, meestal zelfde dag eten, en dan 2 dagen later weer en de rest ligt dan in de diepvries.

    Stoofpot is meestal ook voor 3/ 4 keer eten (slowcooker)

    In de diepvries ligt brood, groente, pasta saus, pizza saus, stoofpot, vlees, vaak ook nog pizzadeeg. Deze voorraad is op dus morgen maar weer aanvullen.

    Verder hebben we altijd bloem, eitjes, zout, boter in huis dus een wrap is zo gemaakt net als soda brood. Blik soep ligt ook altijd wel in de kast.

    We zijn verder niet echt van pakjes en zakjes maar een blik soep is ideaal.
     

Deel Deze Pagina