Hoe maak jij macaroni?

Discussie in 'De lounge' gestart door Manolito, 1 mrt 2023.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    13 dec 2019
    13.003
    14.667
    113
    Vrouw
    Wij eten regelmatig macaroni. Dat vind iedereen lekker hier, dus een makkelijke maaltijd zonder gezeur:thumup:

    Ik gebruik altijd een zakje macaronimix van Knorr.
    Nou ja, 2 zakjes.
    Daar doe ik dan 500 gram gehakt bij (ipv 700)
    En veel meer groenten. Er moet geloof ik zo'n 800 gram in, maar ik doe dan meestal 1200/1400 gram groente.
    En dat zijn:
    Prei
    Paprika
    Courgette
    Champignon

    En dat bereid ik volgens het recept op de zakjes.
     
  2. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    18.943
    14.994
    113
    Hier zelf gepruttelde saus uit de slowcooker, elleboogjes pasta en geraspte jong belegen kaas.

    In geval van haast een pot of zak bolognaise spagettisaus. Gewoon wat minder erbij doen dan de hele lading, problem solved.
     
  3. Mamavanvier95

    Mamavanvier95 Fanatiek lid

    12 okt 2014
    3.483
    2.599
    113
    Vrouw
    Friesland
    Macaroni is bij ons het enige waar we geen extra groenten doorheen doen zodat iedereen het lust, en vaak onze makkelijke hap voor na zwemles.

    Gehakt
    Italiaanse kruidensaus (honig)
    Blikje tomatenpurree 140 gram
    Macaroni/penne/fussili noem t maar
    En vaak dan een beetje suiker om het zuur van de tomatenpurree er af te halen.

    Als man het maakt is het vaak met smac ipv gehakt.
     
  4. aicirtap

    aicirtap VIP lid

    25 mei 2014
    9.148
    3.392
    113
    Vrouw
    Uitje met knoflook fruiten en wat italiaanse kruiden
    Dan een blik tomatenblokjes, pak passata en blikje tomatenpuree er door.
    Naar smaak zout en/of peper toevoegen.
    Dat is de basissaus.

    Je kan dan (vega)gehakt, hamblokjes, blikje tonijn er door doen.
    Eventueel nog geraspte kaas of mozarella.
    En eventueel groente naar keuze erdoor doen. Maar hoeft niet.
     
  5. Anouk2005

    Anouk2005 VIP lid

    21 mrt 2012
    23.181
    16.514
    113
    dokters-assistente
    De Glazen Stad
    Italiaanse groentemix
    gehakt en jaja ook blokjes smac erbij
    een rode saus uit pot, een scheut ketjap en geraspte kaas
    Verveeld nooit ;)
    Maak het meestal op een werkdag als ik laat thuis ben
     
  6. Saartje33

    Saartje33 Fanatiek lid

    6 dec 2018
    3.884
    5.830
    113
    Vrouw
    Volgens een recept uit de zilveren lepel (Italiaans kookboek)

    van origine hoort er gehakt en pancetta in maar wij doen 400 gram champignons raspen en gebruiken dat als gehakt. Dan gaat er fijngesneden wortel, ui en bleekselderij in. Dat eerst uitbakken, gehakt (bij ons de champignons) erbij. Dan blikjes tomatenpuree erbij en wat water. Uurtje laten pruttelen en water toevoegen als het te dik wordt.
     
  7. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    22.289
    10.260
    113
    Als je de tomatenpuree mee bakt ontzuur je hem ook. Soms heb je echt zure tomaten en dan gooi ik er ook een beetje suiker bij.
     
    Zuul, Mamavanvier95 en Saartje33 vinden dit leuk.
  8. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    22.289
    10.260
    113
    Heb je ook een recept van de Mac and cheese:D
     
    Adje vindt dit leuk.
  9. Anna009

    Anna009 VIP lid

    30 mei 2008
    9.857
    5.118
    113
    Home
    Gehakt bakken en een uitje met knoflook fruiten
    Groentemix erbij
    Tomatenpuree en een beetje sambal
    Verse tomaten pureren
    Italiaanse kruiden
    Laten pruttelen
     
  10. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.262
    25.719
    113
    Tuurlijk!
    Hij staat toevallig nog in mijn notitie app ipv in een recepten app, dus is ook nog eens makkelijke copy/paste:

    Kaassaus voor Mac en cheese
    • 50 gr boter (of beurre noisette)
    • 100 gr sjalot
    • 2 knoflook teentjes
    • 4 takjes tijm
    • 50 gr bloem
    • 500 cc melk
    • Diverse soorten kaas (bv 4x ca. 130 gr) Bv blauwe kaas, taleggio, gerookte cheddar, fontinella, oude goudse, emmentaler, gruyere
    Alles (behalve bloem en melk) samen aan fruiten en rustig karameliseren.
    Dan bloem erbij en even meebakken.
    Dan beetje bij beetje al roerend 500 cc melk toevoegen.
    Hier de geraspte kazen naar keuze doorroeren,tot ze gesmolten zijn.
    Ik proef dan altijd of hij naar wens is en anders gaat er nog wat kaas bij.

    Gekookte macaroni mengen met de kaassaus. Alles in een ovenschaal en dan de topping erop. Ik doe in ieder geval panko en geraspte kaas. Dan in de iven onder de grill tot de kaas gesmolten is en en een beetje bruin wordt.

    Evt extra toevoegen in Mac en cheese:
    Uitgebakken spek
    Maïs
    Hamblokjes
    etc.

    Extra toppings:
    verse peterselie, specerijen (bv pork rub)
     
  11. Felice

    Felice VIP lid

    22 apr 2009
    7.494
    8.415
    113
    Hoe maak je het nu dan klaar?
     
  12. wendy339

    wendy339 VIP lid

    27 okt 2010
    9.739
    1.060
    113
    De snelle macaroni is hier;
    3 paprika's in blokjes
    2 uien
    2 teentjes knoflook
    Hamblokjes
    Tomaten puree en ketchup.
    Geraspte kaas

    Ui,knoflook aanbakken, daarna paprika's en ham erbij. Laten garen. Tomaten puree en ketchup erbij. Dit bij gekookte macaroni scheppen op laag vuur, geraspte kaas erdoor en laten smelten in de pan. Kaas gesmolten, macaroni klaar!

    Zoon en alle kinderen die hier mee eten vinden t heerlijk.
    Ik gooi er soms als ik wat over heb nog wat courgette blokjes of wat champignons in plakjes bij in de pan.
     
  13. Marisje89

    Marisje89 Fanatiek lid

    10 jun 2015
    1.667
    205
    63
    Parttime logistiek
    Macaroni eten wij hier eigenlijk na zwemles.
    Voor zwemles al klaar gemaakt.

    -half om half gehakt, aangemaakt met eitje en kruidenpaneermeel, dan bakken
    -zakje macaroni groente
    -blikje tomatenpuree
    -macaroni
    -een scheut ketjap manis er doorheen
     
  14. Havermout

    Havermout Niet meer actief

    Grappig. Echt exact dit. Wij eten niet vaak macaroni en als we het eten als ongeveer enige wat we uit pakje eten op die manier. Puur als snelle maaltijd inderdaad :roflmao: Maar ik heb veel lekkerdere varianten (favoriet van de kinderen is de ragu bolognese met spaghetti, die van mij truffelravioli of bloemkoolpasta. Oh of met Burrata en spinazie en zalm..)
     
    Adje vindt dit leuk.
  15. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    16.045
    2.181
    113
    Brabant

    Heeeeeeerlijk.
    Ga ik maken..

    Ik was onder de indruk toen ik las"bechamel from scratch" ,maar was vergeten dat het ook uit een potje kon komen.
    En dat ik het dus ook "from scratch" maak.. (vroegah dus niet. Jak.
    Aten we pakjes en zakjes en ik dacht dat het koken was..)
    Sta ik dus weer gelijk aan DE Adje;) grapje.
    Je bent zo leuk, het plezier straalt altijd door je berichten heen.
    En ik zou graag 2x pw aanschuiven..
     
    Adje vindt dit leuk.
  16. Havermout

    Havermout Niet meer actief

    Oh ik maak het niet zoals mijn ouders. Die deden er smac in. Maar ik vind dat echt niet te doen om te eten dus ik doe er gehakt in (of vega gehakt)
     
  17. Damay77

    Damay77 VIP lid

    18 apr 2010
    13.734
    7.501
    113
    Vrouw
    - gehakt
    - boterhamworst
    - zak macaroni groente
    - zakje macaroni saus
    - geraspte kaas
    - soms een gebakken ei
    - augurk
     
  18. spruitjes

    spruitjes Fanatiek lid

    27 sep 2014
    2.900
    1.389
    113
    Ik heb DE variatie tip voor jullie :

    In stukjes gesneden cervelaat worst als vlees !

    Zo'n rol.
    Dat geeft zoveel smaak aan het gerecht

    Verder gebruik ik honig stroganof saus. En een blik tomatenblokjes met basilicum.
    Broccoli en champignons
     
    NiVa0230 vindt dit leuk.
  19. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.262
    25.719
    113
    Ahh lief!

    En ik ben geen food snob hoor, dus wat mij betreft is iedereen gelijk aan mij :roflmao: Ik maak graag dingen zelf, vooral omdat ik dat lekkerder en leuk vind. En soms is het ook verrassend eenvoudig. Maar er komt hier echt nog wel eens een pakje of zakje in huis.
     
  20. Lief of Stoer

    Lief of Stoer VIP lid

    25 apr 2011
    6.028
    2.894
    113
    't Gezellige Brabant
    Hij is nog niet genoemd, maar wij vinden het verspakket Mac en cheese van AH erg lekker. Het sausje wordt met pompoen aangemaakt, héérlijk! Zonder gehakt ook (dat wil ik dus echt niet in de macaroni hebben, vind ik echt vies)
     

Deel Deze Pagina