hoe maken jullie andijvie stampot

Discussie in 'De lounge' gestart door emje, 14 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. emje

    emje Niet meer actief

    hoi meiden,

    de titel zegt het eigelijk al. ik vroeg me af hoe jullie andijvie stampot maken. :)
     
  2. made

    made Bekend lid

    5 jan 2010
    735
    0
    0
    verkoopster in een lederwaren winkel
    ergens in noord holland
    aardappels koken en puree maken...de puree op smaak brengen met zout, zwarte peper,en een klein beetje sambal.
    dan de rauwe andijvie toevoegen en goed mengen.
    blokjes kaas erdoorheen en uitgebakken magere spekreepjes.
    als laatste het belangrijkste de heerlijke rookworst eroverheen.
     
  3. grietje

    grietje Fanatiek lid

    16 okt 2009
    1.918
    0
    0
    Aardappels koken, stampen met een klontje boter. Dan de gebakken spekjes met bakvet er door, is het meteen wat zoutig en smeuiger. Dan de rauwe andijvie er door roeren. In plaats van rookworst eten wij er altijd een lekkere bal gehakt bij!
     
  4. MrsXL

    MrsXL Fanatiek lid

    19 nov 2009
    1.007
    0
    0
    Huismama.
    Spekkies uitbakken (vetspek kan ook, vind man lekkerder)
    Aardappels koken.
    2 uitjes aan fruiten.
    De aardappels stampen met zout, peper, melk en een klontje boter.
    Dan de andijvie en uitjes en spekkies erbij in.... Klaar!
     
  5. Crazycat

    Crazycat VIP lid

    21 nov 2009
    8.849
    1
    36
    belgie
    hetzelfde als grietje krijg er gelijk trek in
     
  6. monkeylove

    monkeylove Niet meer actief

    Aardappels koken, stampen, spekkies bakken tot ze lekker donker zijn en dan een blokje smeltjus van croma erbij, daar word het echt lekker van.
    Rauwe andijvie door de gestampte aardappels, spekkies met smeltjus erdoor en dan of gehaktballen erbij of lekker sukadelapjes die een paar uur hebben staan sudderen.
     
  7. fafje

    fafje Niet meer actief

    aardappels koken, stampen met melk boter zout&peper en nootmuskaat

    rauwe andijvie erbij

    Gehaktballen met een grof uitje, zakje gehakt paprika + flinke lepel sambal oelek...! met pikante jus
     
  8. miss C

    miss C VIP lid

    20 nov 2009
    11.719
    971
    113
    Vrouw
    Het ♡je van Nederland!
    @all,
    klinkt allemaal lekker maar gebruiken jullie voorgesneden andijvie of snijden jullie die zelf?!
     
  9. fafje

    fafje Niet meer actief

    beide

    zelf snijden is wel way goedkoper!

    vind het altijd balen dat ik zoveel overhoudt, wat doen jullie met het restant!??/
     
  10. Crazycat

    Crazycat VIP lid

    21 nov 2009
    8.849
    1
    36
    belgie
    @ FAFJE..
    volgende middag opeten
    ben veslaafd aan andijvie
     
  11. abcd1234

    abcd1234 Fanatiek lid

    28 aug 2009
    1.350
    0
    36
    NULL
    NULL
    Wij eten het met shoarma..!

    We doen wel erg simpel: puree voor stamppot uit een pakje, voorgesneden andijvie rauw erdoor, shoarma bakken en een rode paprika snijden en alles door elkaar.
     
  12. Crazycat

    Crazycat VIP lid

    21 nov 2009
    8.849
    1
    36
    belgie
    @ abcd1234

    * beetje inspiratieloos geweest met je nickname :p *

    klinkt ook goed ga ik eens proberen
     
  13. Flutterby

    Flutterby VIP lid

    23 jul 2008
    10.153
    63
    48
    Andijviestamp met andijvie a la creme en spekjes is ook lekker én makkelijk ;)
     
  14. pinguin72

    pinguin72 VIP lid

    7 jan 2006
    7.832
    1
    38
    Naast aardappels, andijvie, spekjes, zout doe ik er altijd een scheutje azijn doorheen met het stampen. En een scheutje melk!
    YUM!
     
  15. emje

    emje Niet meer actief

    bedankt voor de heerlijke recepten! doen jullie de andijvie er altijd rauw doorheen of koken jullie deze eerst? en dan zo gesneden pakket?
     
  16. made

    made Bekend lid

    5 jan 2010
    735
    0
    0
    verkoopster in een lederwaren winkel
    ergens in noord holland
    ik gebruik altijd een zak kant en klaar....maar wij eten daar 2 x van.
    1x als stamppot
    1x maak ik er een ovenschotel van met pittig gehakt en geraspte kaas
     
  17. monkeylove

    monkeylove Niet meer actief

    Ik gooi het er altijd rauw doorheen.
    Vind ik wel veel lekkerder ....
     
  18. Crazycat

    Crazycat VIP lid

    21 nov 2009
    8.849
    1
    36
    belgie
    @ made..
    ooooo overschotel
    vertel op!
     
  19. miss C

    miss C VIP lid

    20 nov 2009
    11.719
    971
    113
    Vrouw
    Het ♡je van Nederland!
    hoeveel andijvie moet ik ongeveer voor 2 pers.?!
     
  20. made

    made Bekend lid

    5 jan 2010
    735
    0
    0
    verkoopster in een lederwaren winkel
    ergens in noord holland
    Rul het gehakt met kerriepoeder,paprikapoeder,zwarte peper,knoflook en een flinke theelepel sambal badjak extraheet.
    Doe het gehaktmengsel in een ingevette ovenschaal.
    Aardappels koken met een bouillionblokje en maak daarna een smeuige aardappelpuree met ook weer wat zout en sambal erdoor heen.
    roer flink wat rauwe andijvie erdoor en breng naar eigen smaak op smaak met peper.
    Doe dit aardappel/andijvie mengsel in de ovenschaal bovenop het gehakt en strooi erover wat oude kaas of wat ook lekker is fetakaas.
    Zit de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 190c ongeveer 20 min.
    Soms als we er trek in hebben serveer ik er los wat uitgebakken spekjes bij
     

Deel Deze Pagina