Aardappels koken, puree van stampen met beetje melk en boter, dan de rauwe, fijngesneden andijvie erdoor met uitgebakken spekreepjes. Ik doe er ook altijd een beetje mosterd door, erg lekker, wordt ie een beetje zurig van. En dan een rookworst erbij. abcd1234, klinkt ook lekker met shoarmavlees erdoor. De ovenschotel van made ga ik ook eens proberen.
Ik kook de aardappels.. Daarna stamp ik de aardappels met een klontje boter en/of wat melk. Dan breng ik de purree op smaak met zout, peper en eventueel kaas. Vervolgens schep ik de rauwe andijvie er doorheen. Daarnaast bak ik altijd een braadworst, spekjes (daar maak ik stampotjus bij, pakje van maggi geloof ik) en maak ik een rookworst. Mijn vriend lust het niet, maar als ik veel vlees hebt dan eet hij wel een beetje!
Aardappels koken met een groenteboullionblokje, stampen met wat melk en mayonaise. Dan blokjes belegen kaas erdoor. Tenslotte de dungesneden verse andijvie erdoor. Soms bak ik wat champignons erbij (in plakjes snijden, bakken in olijfolie en dan flink kruiden met paprikapoeder, een beetje chilipoeder en zout).
scheppen jullie de andijvie door de aardappels terwijl deze nog warm zijn. of laten jullie de aardappels eerst afkoelen? en eten jullie het warm of koud. ik heb er nu al zin in ik ga vanavond is expirimenteren
Hier altijd een pakje aardappelpuree voor stamppot, een zak gesneden andijvie en een pakje spekjes . Is dus ook echt eten voor als we geen zin hebben in koken. Aardappelpuree maken, andijvie erdoor (aardappelpuree is nog warm, andijvie gewoon zo uit de zak), spekjes bakken en die er door. Eten het altijd warm (koud lijkt me echt niet lekker!)
bedankt voor de recepten meiden! ik heb net andijvie stampot gemaakt met zelfgemaakte gehaktballen en het was erg lekker
Aardappels koken, spekjes bakken, stukjes paprika bakken.... Daarna aardappels en andijvie stampen, spekjes, paprika en een flinke lepel boursin erdoor en als finishing touch een heerlijke rookworst. Mmmm..... krijg er nu al zin in
Ik maak de andijviestamput dus anders... wel gewoon aardappels koken (geen puree) dan beetje andijvie meekoken Spekjes uitbakken... dan bij de spekjes gepelde tomaten doen! Uiteindelijk de stampot maken met de aardappelen en gekookte andijvie en dan de rest van de rauwe andijvie. Klontje boter erbij.. En dan de spek en tomaten erbij, alles goed mengen en dan nog een flinke lepen mosterd erdoor... Het ziet er niet uit, maar is zoooooooooooooooo lekker