Hoe maken jullie boerenkool?

Discussie in 'De lounge' gestart door NoLu, 21 nov 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Jessi79

    Jessi79 Fanatiek lid

    4 jan 2012
    4.816
    2.674
    113
    Wij doen de aardappelsen boerenkool in verschillende pannen, en pas na het stampen door elkaar. Aardappels ca 20 min koken en de boerenkool iets langer, 25 minuten. Spek doen we er niet door, eten we zelden, veel te zout en vet. Magere rookworst braden we even in de braadpan, net als verse worst zeg maar. Paar minuutjes braden en dan wat water erbij in de pan en nog 10 minuten laten opwarmen. Dan heb je meteen een lekkere jus. Wij eten de boerenkool met zilveruitjes en augurkjes.
     
  2. mamamadelon

    mamamadelon Fanatiek lid

    13 aug 2007
    4.077
    5
    38
    Wij eten vnvnd boerenkoolstamppot met gehaktbrood van de Lidl.
     
  3. NoLu

    NoLu Niet meer actief

    Ik hoor net dat mijn moettie em 1,5 uur kookt! Die was wel altijd errug lekker hmmm dan lijkt 10 minuten wel erg kort haha
     
  4. Babyliz

    Babyliz Fanatiek lid

    4 feb 2011
    1.038
    0
    36
    NULL
    10 min vind ik ook wel erg kort bij boerenkool. Hier laatst 25 minuten gedaan, en toen ging het net. Volgende keer ga ik m ietsje langer laten koken nog! En doe aardappels altijd in aparte pan.
    Rookworst laatste 10 minuutjes even op de boerenkool, dan is die ook warm.
    Lekker jus erbij, hmmmm!
     
  5. Lizzy1986

    Lizzy1986 Fanatiek lid

    22 feb 2011
    4.230
    28
    48
    Vrouw
    Noord-Brabant
    aardappels in laag water.. boerenkool erop.. worst erop.. Pan op het vuur.. spekjes bakken... 3 kwartier wachten en stampen maar.. :)
     
  6. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.841
    177
    63
    Hier bevroren boerenkool in de pan, water er bij, en een stuk zuurkoolspek. Dan aan de kook brengen en 30-40 minuten laten koken. Daarna de aardappelen er bij, en nog een 20-30 minuten laten koken, tot de aardappels goed gaar zijn. Daarna stampen met wat melk en uitgebakken spekjes er door doen. En dan rookworst er bij.
     
  7. Thyrza89

    Thyrza89 Actief lid

    1 jan 2010
    403
    9
    18
    Jep, dat vind ik het lekkerst!
     
  8. Pluisjee

    Pluisjee Fanatiek lid

    15 mrt 2012
    4.592
    20
    38
    Vrouw
    Noord Holland
    Ik doe het ook zo maar zonder azijn!!
    Ik vind 10 min koken echt kort hoor dan is het bij mij net gras.
    Ik doe wel me Hema worst er de laatste 10 à 15 min bij
     
  9. Thyrza89

    Thyrza89 Actief lid

    1 jan 2010
    403
    9
    18
    Bij het eten doe ik meestal wat azijn er bij.. Mjammie en niet te veel, anders is je prak niet lekker meer:)
     
  10. mama40

    mama40 Fanatiek lid

    30 mei 2012
    1.583
    5
    38
    Toch langer dan 10 min! Daarom leek het gras bij mij.

    Ga het toch nog eens proberen en dan net als dat ik bij de andijviestamp doe, blokjes kaas en spekjes erdoorheen. Lijkt me lekker.
     
  11. limmeke

    limmeke VIP lid

    28 mei 2008
    17.318
    0
    0
    ik ook aardappelen en kool apart... aardappelen zet ik op met een bouilonblokje
    boerenkool kook ik net zo lang als de aardappelen..
    daarna stampen met klein scheutje melk of room..
    uitgebakken spekjes erdoorheen
    en erbij een lepel mosterd.
    erbij braadworst of rookworst..of speklapjes
     
  12. moonymuppet

    moonymuppet Niet meer actief

    hier kook ik eerst krabbetjes voor ong 2 uurtjes dan wordt er in dat water de aardappels gekookt met daarop de boerenkool, de laatste 10 min de worst erboven op en als het klaar is goed stampen met een flinke scheut melk en een goeie schep boter.
    dan de vetspek bakken dit door de boerenkool met onge de helft van het vet goed door roeren en de uin stukjes gesneden krabbetje erdoor en eten maar :D:D
     
  13. AnneThamar

    AnneThamar Niet meer actief

    Boerenkool kookt hier drie kwartier, aardappelen 20 min.
    Spekjes bakken, alles door elkaar met een beetje mosterd en melk.
    We eten er rookworst bij of gehaktbal. Vind de worst van de hema niet meer lekker, veel te zout. De biologische van de ah is wel erg lekker.
     
  14. Assi

    Assi Fanatiek lid

    2 mrt 2008
    4.519
    46
    48
    hier kook ik de boerenkool ook de laatste 10-15 minuten mee.. Dat doorgekookte vind ik zo vies.. lijkt dan net een gepureerd babyhapje..Wij willen juist de structuur van de boerenkool nog proeven.

    Vanavond eten we trouwens boerenkool.
    Ik eet geen varkensvlees dus erg varieren kan niet omdat het vaak met spekreepjes of varkensworst is.
     
  15. Mystify

    Mystify Bekend lid

    24 mei 2011
    938
    0
    0
    Zo maak ik hem ook. ipv koude melk neem ik soms een pakje monchou of de melk eerst koken met klontje roomboter er doorroeren en daarna stampen maar:)
     
  16. Bouwjaar1979

    Bouwjaar1979 VIP lid

    20 apr 2011
    8.087
    2
    36
    onderzoek in de gezondheidszorg
    Noord-Holland
    Ik snap niet dat mensen meerdere pannen gebruiken, het gemak van boerenkool zit m juist in het eenpansgerecht.
    Ik vind boerenkool die maar 10 minuten heeft opgestaan niet te kanen, dan is het toch nog niet gaar (en dus stug). Volgens mij hier 20 min (vriend kookt meestal). Maar meer dan een half uur lijkt me ook smerig.
    Piepers schillen in water, kool erboven, wordt erop (of wat later; afhankelijk vd worst), laten staan stampen (wat melk erbij) en klaar is kees.
    Ik eet m vrij simpel met worst en wat spekjes, vriend gooit er uitjes, augurkjes en picalilly doorheen.
     
  17. alicianoell

    1 sep 2009
    76
    0
    6
    limburg
    Kruimige aardappels in een pan met een boullionblokje en daar de boerenkool boven op. 20 min tot half uurtje laten koken. Leg de rookworst er de laatste 10 minuutjes bij. Afgieten, een klein bekertjes creme fraiche erdoorheen, en gebakken spekreepjes. Serveren met jus.
     
  18. Hopefultimes

    Hopefultimes Fanatiek lid

    5 sep 2012
    2.209
    1
    0
    NULL
    NULL
    Toch grappig, zo een simpel gerecht en zoveel verschillende wijzen om het te bereiden!
     

Deel Deze Pagina