Hoe maken jullie de spagetti?

Discussie in 'De lounge' gestart door NoLu, 18 jul 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Marlous28

    Marlous28 Fanatiek lid

    5 mei 2010
    2.645
    0
    36
    Twente
  2. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    Hm zag vandaag hele coole spaghetti.
    Of het heel smakelijk is weet ik niet maar ik durf te wedden dat het ontzettend kinderproof is.

    Knakworst in stukjes snijden, paar "slierten" rauwe spaghetti erdoor prikken...
    En dan zo koken :)

    Zag er heel cool (maar wellicht wat smakeloos voor de liefhebber) uit.
    Maarja.. Hoeveel kinderen het liefst enkel ketchup op hun pasta? Best veel volgens mij :)
     
  3. marlies85

    marlies85 Niet meer actief

    Gehakt rul bakken
    Gesneden ui erbij
    Rode en gele paprika
    Champignons
    Klein potje erwten en wortel van bonduell
    Zakje mix van honig
    Een pot pastasaus
    Een snufje bloem om de saus wat meer te binden.
    En als ik daar zin in heb doe ik er nog wat fijngehakte maggiplant door.
     
  4. SDonya

    SDonya Niet meer actief

    Uien, knoflook, courgette en gehakt samen in de pan bakken met zout en peper naar smaak.

    Als het gehakt gaar is, een blikje tomatenpuree er door heen en 3 minuten laten staan.

    Dan 1 half bikje gesneden tomatenblokjes erdoorheen en zo nog 10 minuten laten pruttelen.

    Op het eind verse basilicum blaadjes erover heen met kaas en knoflook olijven.
     
  5. Suusjeuh

    Suusjeuh VIP lid

    4 jul 2010
    13.212
    13
    38
    Verpleegkundige/gastouder
    Gehakt, ui, courgette, wortel. Dan een blik tomatenblokjes of tomatenpuree en lekker inkoken. Op 't einde er flink wat italiaanse kruiden, verse basilicum en peper doorheen. En dan serveren met geraspte kaas. Geen pakjes zakjes of kant en klare potjes hier in huis.
     
  6. mv3hartendiefjes

    mv3hartendiefjes Niet meer actief

    ik heb altijd verse groente (wortel,courgette,ui,champions,prei) gehakt daar maak ik gehakt ballentjes van en dan bolonege saus en spaggeti jammie:D
     
  7. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    hmm hier varieert het ook beetje aan de hand van wat er in huis is.

    in ieder geval zitten er altijd tomatenblokjes in en een hele berg groenten en gehakt.
    gecombineerd met sambal, sojasaus en (italiaanse) kruiden.

    andere variant die we graag eten is met boursin en spinazie/zalm

    of... heel cheap en studentikoos.. blikje van die champignonsoep die je nog moet aanlengen met water
    en daar uitgebakken chorizo doorheen.
    smaakt geweldig maar je moet je eters natuurlijk niet vertellen wat je er precies in gedaan hebt want dan val je ontzettend door de mand qua kookkunsten en neemt niemand je ooit nog serieus :)
     
  8. Gazy

    Gazy Niet meer actief

    Met spinazie, kruidenkaas, spekjes/cashewnoten, evt champignons en een uitje

    staat er ook tussen, maar ooh die is lekker.. kruidenkaas van philaphelipa!
     
  9. Jel

    Jel Niet meer actief

    En? Welke word het Nolu? ;)
     
  10. Cryptonism

    Cryptonism Fanatiek lid

    6 feb 2012
    4.310
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik heb diverse versies. Maar ik maak het wel altijd vers.

    Spaghetti met spekjes:

    Blikje gepelde tomaten
    klein blikje tomatenpuree
    spekjes
    Ui
    knoflook

    Bak de spekjes tot ze bruin zijn
    Pel en snipper de ui en snij de knoflook in kleine stukjes.
    Fruit de ui en knoflook even op laag vuur aan in een grote pan. Ik gebruik meestal de wok.
    Doe daar de spekjes bij en roer even lekker door.
    Gepelde tomaten erbij en de tomaten kleinprakken.
    Op laag vuur rustig laten koken zodat alle ingredienten lekker in elkaar opgaan.
    Op smaak brengen met peper en zout

    De spaghetti kookt inmiddels. Afgieten en daarna bij je saus mengen in de wokpan. Blikje tomatenpuree erbij doen en goed mengen (tomatenpuree maakt dat de smaak van tomaten extra naar boven komt).

    En klaar :).


    De andere versie is de Griekse versie van mijn vriend (of eigenlijk zijn moeder). Hoop dat ik 'm goed neerzet.

    Rundergehakt
    knoflook
    ui
    tomatenpuree


    Ui en knoflook kleinsnijden en aanfruiten in de pan.
    Rundergehakt erbij. Net zolang totdat het echt allemaal kleine stukjes gehakt zijn. Op smaak met zout en peper. Tomatenpuree erbij en heel zachtjes minimaal 20 minuten laten pruttelen.

    Spaghetti gaat er later apart bij.

    Lijkt simpel maar het is oh oh zo lekker :D.
     

Deel Deze Pagina