ik laat een stuk klapstuk of runderlap samen met gedroogde bruine bonen ( 50 gr ong) zachtjes botermals sudderen. wortels en uien onder in de pan en boven op de aardappels in gelijke verhouding. Vocht van het rundvlees + de bruine bonen mee laten koken en evt meer water erbij . Ondertussen het rundvlees in kleine stukjes en als alles gaar is net niet al het vocht afgieten en lekker stampen. Mijn moeder maakt het altijd zo en inmiddels smaakt mijn hutspot net lekker als die van haar!
Haha is een familie ding denk ik maar wel erg lekker! Geeft het net dat beetje extra. Van die spekjes heb ik dan nog nooit gehoord, ja door de andijvie en de bloemkool maar niet door de hutspot haha
Na het stampen van de wortels, ui en aardappelen, blokjes kaas erdoor roeren. Gehaktballetje erbij en smullen maar
Hier aardappels laten koken, zodra ze koken wortels en ui erbij (deel ui houd ik apart om te bakken), rookworst erop en wachten maar tot de aardappelen gaar zijn. Dan afgieten, worst eraf, stampen met scheutje melk/klontje boter, beetje peper en klaar. Voor ons gebakken ui er ook nog bij, worst in stukjes, jus erbij en dat is het.
Bedankt voor de reacties! Inmiddels staat de boel te koken en de gehaktballen zijn klaar. Ben benieuwd naar het eindresultaat!
Mijn variant heb ik hier nog niet gezien. 1 kg aardappels en een kg zak wortels en ui. Samen koken en daarna stampen. Een salamiworst in stukjes snijden en er doorheen roeren. Een zakje geraspte oude kaas er doorheen. En wat mosterd.
Belangrijkste is: niet teveel water erop en vooral NIET afgieten. Alle smaak in je gootsteen. In laten koken als alles gaar is, voordat je gaat stampen.