1 oranje pompoen 1 ui tijm 1 basilicum blaadje 2 eco bouillon blokje ( please geen maggi die is zo vies je zal het verschil giga goed proeven ) pompoen door midden snijden ,en zaden weg halen , met huid en al kleine / middel grote blokjes snijden , olijf olie in de pan even de fijn gesneden uitje fruiten , pompoen erbij even 1 min mee laten fruiten. water erbij tot de pompoen net onder staat. bouillon blokjes erbij, tijm en basilicum blaadje , aan de kook brengen en daarna rustig laten pruttelen tot de pompoen gaar is ( zo 20 a 30 min ) van het vuur afhalen en prutten met de staafmixer tot een romerige brei ,wil je het wat wateriger hebben doe er gewoon wat water bij ( vergeet niet het blaadje eruit te halen ). proeven of er nog wat zout bij moet ( meestal wel een snufje of twee nodig eco blokjes zit minder zout in verwerkt ) eet smakelijk calorie lage en overheerlijk soep
Ui fruiten, pompoen stukken erbij (vers of diepvries), 1 ltr kip of groente bouillon, twee eetlepels kerrie poeder, twee laurierbladeren erbij. Poosje koken tot pompoen zacht is dan even pureren (zonder de laurierbladeren) en klaar. ZO LEKKER!!!
Thx voor alle tips Ik heb m simpel gehouden maar zeker lekkere dingen gelezen hier. Die ga ik zeker uitproberen
Het familierecept bij ons sinaasappels door de pompoensoep! Exacte recept moet ik navragen... Maar het is heerlijk!
Wat veel verschillende varianten. Wij doen altijd pompoen, ui, winterpeen, aardappel, peper en zout, room, peterselie, groente bouillon in de soep. Heerlijk met zelf gebakken brood.
Uitje en knoflook klein snijden en fruiten, pompoen en zoete aardappel in stukjes er bij. Even aanbakken heel licht, dan boulion er bij (ik doe meestal groente) 40 min koken en dan glad pureren.
Basis is bij mij de geroosterde pompoen zoals ik eerder al schreef. Door het roosteren wordt de pompoen heerlijk zoet en vol van smaak. Op zich geeft zout en peper dan al voldoende smaak. Maar een stukje gember, kerriepoeder of kerriepasta, een spaans pepertje geeft het lekker pit. Santen geeft een rijke volle smaak. Met tomaten krijgt de soep meer kleur en wordt wat lichter van smaak. Half pompoen, half peen of pastinaak, of biet is ook lekker. Que groene kruiden, selderij, peterselie of koriander. En kummel, komijn of venkel is ook lekker.
1 flespompoen wortels knoflook uien aardappel eventueel rode linzen voor maaltijdsoep Verder: laurierblaadjes, zout, kaneel, kardemom, komijn en gember (dankje DM, ik ga het dus ook eens met venkel proberen!). De flespompoen smaakt trouwens hetzelfde als een ronde pompoen maar het snijdt veeeel makkelijker. Dit alles een uurtje koken en pureren met de staafmixer.
Ik maak hem iedere keer anders. Soms met komijn en koriander, soms met een beetje chilipoeder. Meestal met ui, knoflook en winterpeen. Ik snij altijd het steeltje van de pompoen en zet hem dan even 15-20 min in een voorverwarmde oven. Dan snijdt ie makkelijker.
De lekkerste pompoensoep vind ik gewoon de simpelste: - uitje aanfruiten - in stukken gesneden verse pompoen toevoegen (ik vind die kleine biologische van de AH het lekkerst) - groentenbouillon toevoegen, een kwartiertje laten koken - staafmixer er doorheen - veel verse peper toevoegen - serveren met een schep volle yoghurt Echt zalig!