Hoe maken jullie je pompoensoep

Discussie in 'De lounge' gestart door Jolina, 1 sep 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. potjesoep

    potjesoep Bekend lid

    13 apr 2014
    713
    0
    0
    1 oranje pompoen
    1 ui
    tijm
    1 basilicum blaadje
    2 eco bouillon blokje ( please geen maggi die is zo vies ;) je zal het verschil giga goed proeven )

    pompoen door midden snijden ,en zaden weg halen , met huid en al kleine / middel grote blokjes snijden , olijf olie in de pan even de fijn gesneden uitje fruiten , pompoen erbij even 1 min mee laten fruiten.

    water erbij tot de pompoen net onder staat. bouillon blokjes erbij, tijm en basilicum blaadje , aan de kook brengen en daarna rustig laten pruttelen tot de pompoen gaar is ( zo 20 a 30 min ) van het vuur afhalen en prutten met de staafmixer tot een romerige brei ,wil je het wat wateriger hebben doe er gewoon wat water bij ( vergeet niet het blaadje eruit te halen ). proeven of er nog wat zout bij moet ( meestal wel een snufje of twee nodig eco blokjes zit minder zout in verwerkt )

    eet smakelijk :) calorie lage en overheerlijk soep
     
  2. flipflop

    flipflop Fanatiek lid

    4 dec 2010
    3.250
    1.009
    113
    Zuid-Holland
    Ui fruiten, pompoen stukken erbij (vers of diepvries), 1 ltr kip of groente bouillon, twee eetlepels kerrie poeder, twee laurierbladeren erbij. Poosje koken tot pompoen zacht is dan even pureren (zonder de laurierbladeren) en klaar.
    ZO LEKKER!!!
     
  3. nelta

    nelta VIP lid

    28 apr 2009
    18.625
    9.137
    113
    Vrouw
    Rotterdam
    Ff abbo. Ik heb ook nog een pompoen liggen ;)
     
  4. Jolina

    Jolina Niet meer actief

    Thx voor alle tips :D
    Ik heb m simpel gehouden maar zeker lekkere dingen gelezen hier. Die ga ik zeker uitproberen
     
  5. Luja

    Luja Niet meer actief

    Het familierecept bij ons sinaasappels door de pompoensoep!
    Exacte recept moet ik navragen... Maar het is heerlijk! :)
     
  6. MiekieLief

    MiekieLief Fanatiek lid

    2 jul 2014
    1.171
    0
    36
    ♡
    ☆
    Wat veel verschillende varianten.

    Wij doen altijd pompoen, ui, winterpeen, aardappel, peper en zout, room, peterselie, groente bouillon in de soep.
    Heerlijk met zelf gebakken brood.
     
  7. Suzzert

    Suzzert Fanatiek lid

    12 mei 2012
    3.340
    4
    38
    Rotterdam
    Uitje en knoflook klein snijden en fruiten, pompoen en zoete aardappel in stukjes er bij. Even aanbakken heel licht, dan boulion er bij (ik doe meestal groente) 40 min koken en dan glad pureren.
     
  8. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Basis is bij mij de geroosterde pompoen zoals ik eerder al schreef. Door het roosteren wordt de pompoen heerlijk zoet en vol van smaak.

    Op zich geeft zout en peper dan al voldoende smaak.
    Maar een stukje gember, kerriepoeder of kerriepasta, een spaans pepertje geeft het lekker pit.
    Santen geeft een rijke volle smaak.
    Met tomaten krijgt de soep meer kleur en wordt wat lichter van smaak.
    Half pompoen, half peen of pastinaak, of biet is ook lekker.
    Que groene kruiden, selderij, peterselie of koriander.
    En kummel, komijn of venkel is ook lekker.
     
  9. Islah

    Islah Niet meer actief

    1 flespompoen
    wortels
    knoflook
    uien
    aardappel
    eventueel rode linzen voor maaltijdsoep

    Verder: laurierblaadjes, zout, kaneel, kardemom, komijn en gember (dankje DM, ik ga het dus ook eens met venkel proberen!).

    De flespompoen smaakt trouwens hetzelfde als een ronde pompoen maar het snijdt veeeel makkelijker. Dit alles een uurtje koken en pureren met de staafmixer.
     
  10. Aislyn

    Aislyn Fanatiek lid

    16 feb 2011
    2.448
    1
    38
    Dordrecht
    Ik maak hem iedere keer anders. Soms met komijn en koriander, soms met een beetje chilipoeder. Meestal met ui, knoflook en winterpeen.

    Ik snij altijd het steeltje van de pompoen en zet hem dan even 15-20 min in een voorverwarmde oven. Dan snijdt ie makkelijker.
     
  11. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Ook heel lekker: stuk selderijknol meekoken.
     
  12. EdN

    EdN VIP lid

    27 mei 2011
    8.830
    3.627
    113
    De lekkerste pompoensoep vind ik gewoon de simpelste:

    - uitje aanfruiten
    - in stukken gesneden verse pompoen toevoegen (ik vind die kleine biologische van de AH het lekkerst)
    - groentenbouillon toevoegen, een kwartiertje laten koken
    - staafmixer er doorheen
    - veel verse peper toevoegen
    - serveren met een schep volle yoghurt

    Echt zalig!
     
  13. nelta

    nelta VIP lid

    28 apr 2009
    18.625
    9.137
    113
    Vrouw
    Rotterdam
    Gisteren gemaakt en het was echt heerlijk.
    Thanks voor het recept.
     

Deel Deze Pagina