Ik haal altijd van die worst die in een krul ligt zeg maar. daar druk ik het binnenste uit in kleine stukjes, en heb soepballen
Ik wou hetzelfde zeggen als hierboven staat geschreven. Een sausijsje, het binnenste gebruiken om balletjes te draaien, is al gekruid.
gebruik hier rundergehakt en jakkie uit blik is zo vies, met dat dril erom heen heb wel voor als ik geen zin heb, soepballen uit de diepvries in uiterste nood kunnen die ook door de spaghettisaus
normaal gooi je ze gewoon rauw in de pan neem ik aan en dan koken ze gelijk met de soep, maar als ik ze invries, zal ik ze dan rauw invriezen of voorkoken??
Deed eerder altijd gekookt, alleen ben je dan ook de 'bouillon' kwijt. Dus tegenwoordig vries ik ze rauw in!
Hier ook gekruid gehakt van de supermarkt en dan balletjes draaien,hoef je niets meer aan te doen. Mag ik vragen hoeveel balletjes je gaat maken dan omdat je de rest in gaat vriezen? Bij mijn moeder (ik heb nog nooit alleen soep gemaakt) gaan er zeker 100 ballen in en dan niet van die kleintjes. Van het gehakt dat ze over heeft draait ze altijd nog een grote bal en die bakt ze dan voor op brood ofzo!
100 balletjes, nou ik normaal had ik ook altijd zo'n klein blikje en ik wilde die hoeveelheid aanhouden, dat zijn er 30 ofzo???
30 is zat, ligt er een beetje aan op hoeveel liter. Als ik hier zoveel ballen in de soep doe, dan blijven ze over en dat vind ik zonde. Wij eten iedere dag soep, gewoonte van de boer
gewoon italiaans gehakt kant en klaar uit de winkel, geeft heerlijke lekkere balletjes, en een kruidig smaakje aan de soep. Doe vaak grote verpakking in 1 keer draaien, en dan in zakjes in de vriezer, kan je t zo samen met de soepgroenten (ook uit de vriezer) in de pan gooien en heb je binnen no time een heerlijke maaltijd!
Persoonlijk vind ik de soepgroente uit de vriezer ook het lekkerste, lekkerder dan vers. Waar zou dat eigenlijk aan liggen? Want opzich lijkt me dat vers wel gezonder is. Heeft iemand het antwoord?
Ik gebruik geen soepballen, maar doe gehakt lekker een beetje bakken in de pan fijnprakken en als het gaar is bij de soep doen. Ik walg van soepballen
Ik gebruik ongeveer 125 gr. gehakt. Rund of hoh. kruiden erbij, paneermeel erbij, eitje erbij en rollen maar. Je kunt ze idd koken door ze bij de soep te doen. Lekker is ook om ze apart in een pannetje te bakken en ze nadien bij de soep te doen. de overgebleven ballen zou ik rauw invriezen.
bedankt weer dames. Dat italiaanse gehakt klinkt ook lekker. suenne, ik denk dat het komt omdat de vriezer nog verser is, dat wordt nl meteen ingevroren en dan blijft het zo tot jij het ontdooit. Vers is toch al vervoerd enz.
Owwwwww ik vind die kant en klare soepballetjes zo goor, he! Heb een keer de soep niet gegeten vanwege die ballen. smaakte gewoon zo.......vreemd. Ik draai mijn balletjes zelf, maar kruid ze eerst met zwarte peper en nootmuskaat. Deze ballen gebruik ik voor de groentesoep.