Hoe maken jullie....

Discussie in 'De lounge' gestart door littleladybug, 8 dec 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. littleladybug

    littleladybug Niet meer actief

    saladedressings?

    Ik ben gek op sla, maar vind het moeilijk om een lekkere dressing erbij te maken.
    Hebben jullie tips?
     
  2. Migga

    Migga Fanatiek lid

    12 okt 2006
    1.005
    4
    38
    Balsamicodressing:
    2 eetl. extra virgine olijfolie
    2 eetl. balsamico azijn
    beetje peper, zout en suiker


    Honing-mosterd dressing:
    2 eetl. extra virgine olijfolie
    1 eetl. honing
    grote theelepel mosterd
    1 eetl. witte wijnazijn


    Ouderwetse yoghurtdressing:
    2 eetl. mayo of fritessaus
    2 eetl. yoghurt
    mespunt mosterd
    beetje peper, zout
    theelepel suiker
    theelepel azijn
    snuf kerriepoeder

    Meestal doe ik het een beetje opgevoel en mix net zolang dat het een lekkere dressing is!
     
  3. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Balsamicoazijn met een beetje vloeibare honing vind ik altijd heel lekker.

    Meestal koop ik een zakje appel-honing dressing (Calve), maar dat is je vraag natuurlijk niet.
     
  4. Jinne1982

    Jinne1982 Fanatiek lid

    7 sep 2009
    1.254
    0
    0
    Eindhoven
    Lekker simpel

    yoghurt met wat citroensap en suiker
     
  5. Pickle

    Pickle Fanatiek lid

    7 mei 2010
    1.293
    5
    38
    Ik doe altijd makkelijk: goede olijfolie en lekkere (balsamico)azijn bij elkaar gieten en goed schudden, klaar.
    Franse vinaigrette is ook lekker: mosterd, azijn, evt een schepje suiker of honing en dan olijfolie erbij gieten. Steeds hele kleine scheutjes en heeeel goed blijven kloppen, anders gaat het schiften. Beetje peper, zout en wat kruiden.
    En slasausje dat ik als kind altijd het lekkerst vond: flinke klodder mayo, scheutje ketchup, scheut olie en azijn en een schep suiker.
    Verhoudingen weet ik zo niet, ik doe altijd alles op gevoel/proeven tussendoor.
     
  6. littleladybug

    littleladybug Niet meer actief

    kijk, dat ziet er allemaal lekker uit. Hier kan ik wat mee!
    Ik hoef de verhoudingen niet exact te weten hoor...( alhoewel, Migga, het is wel handig;))
     
  7. conny75

    conny75 Fanatiek lid

    18 jan 2007
    1.881
    0
    0
    tilburg
    Hier ook een sla-freak, ik eet dagelijks een bak sla. Hahaha ipv een zak chips maak ik elke avond sla voor mezelf.
    Ik ben helemaal weg van de honing-mosterd dressing, maar omdat ik dus zovaak sla eet heb ik nu een fles gekocht van Remia. Die vind ik echt heel erg lekker. (heb die van Calve wel eens geprobeerd maar die vond ik echt niet lekker).

    O heerlijk sla met feta, tomaat, komkommer en pijnboompitten, mmmmmm
     
  8. Assi

    Assi Fanatiek lid

    2 mrt 2008
    4.519
    46
    48
    zout, olijfolie en citroen.
     
  9. Mowtom

    Mowtom Fanatiek lid

    22 aug 2006
    3.530
    0
    36
    Pedagogisch medewerkster kdv
    Omg eindhoven
    Gewoon een zakje:p
     
  10. hulkie

    hulkie Actief lid

    12 feb 2010
    218
    0
    0
    gewoon een bakje tzatzikisaus erdoor.
    croutons met bacon/ui
    komkommer, tomaat
    gerookte kip
     
  11. Isademi

    Isademi VIP lid

    3 jun 2008
    11.327
    2
    0
    Thuisblijfmama
    Zuid Oost Brabant
    men gaat naar de supermarkt en koopt een verpakking LOL

    Ik zou zoiets nooit zelf maken als ik een hele verpakking vor minder dan 50 cent bij de super haal, allerlei smaken om uit te testen.
     

Deel Deze Pagina