hoe oploskoffie bij recepten?

Discussie in 'De lounge' gestart door hanna76, 2 nov 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. hanna76

    hanna76 Fanatiek lid

    15 nov 2007
    3.124
    0
    36
    Hallo,

    Soms zie ik in receptjes dat je oploskoffie moet gebruiken. (Ik weet nu even geen receptjes; ik houd me graag aanbevolen...!) Maar elke keer als ik een recept lees waarin staat dat je oploskoffie moet doen, weet ik niet of je dan pure oploskoffie (die korrels) moet doen of dat je er eerst al koffie van hebt gemaakt (korrels + water) en dan dát bij het recept.
    Weten jullie dat? ;)

    Groetjes!
     
  2. Rihana23

    Rihana23 Actief lid

    19 okt 2011
    365
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik neem aan dat je bij bakrecepten bedoeld?

    Ik gebruik gewoon nescafe oploskorrels en doe dit door een zeefje tot poeder bij het meel.
     
  3. Hopmarjanneke

    Hopmarjanneke VIP lid

    10 jul 2008
    13.556
    529
    113
    Vrouw
    Docent Frans (in opleiding)
    Duitsland
    Normaliter deed ik bijv cacao er ook "rauw"/droog doorheen, maar toevallig afgelopen week de tip gebruikt om het eerst op te lossen in een eetlepel koud water... en dan door het recept doen.

    Lijkt me dat je dat ook kunt doen met oploskoffie. Dus niet een hele beker oploskoffie aanmaken, maar gewoon met 1 of 2 eetlepels water.
     
  4. Elena22

    Elena22 VIP lid

    10 feb 2010
    8.112
    1.799
    113
    Kraamverzorgende
    Ik zet er een sterk kopje koffie van, deze laat ik vervolgens volledig afkoelen en verwerk dan de gewenste hoeveelheid door het recept.
     

Deel Deze Pagina