verjaardagshapjes van te voren klaar te maken

Discussie in 'De lounge' gestart door suus1983, 11 jun 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    50.161
    35.826
    113
    Volgende week zijn mijn man en zoontje jarig. Ik maak altijd een soort van hapjesbuffet, maar nu is het zo dat ik die dag zelf het vrij druk heb. Ik ben daarom op zoek naar wat dingetjes die ik een dag vantevoren al klaar kan maken (of misschien hapjes die ingevroren kunnen worden).

    Iemand lekkere ideetjes voor mij?

    Meestal maak ik iets van salades, wraps en wat kleine hapjes.
     
  2. Beeb87

    Beeb87 Niet meer actief

    De ah hier heeft verschillende soorten ingevroren bladerdeeg hapjes.
    Erg lekker!
    En op de vers afdeling van die bakjes met tapas.

    Mini pizza's?
    Gehaktballetjes?
    Kipspiesjes?

    Salade en wraps kunnen ook wel dag van te voren al.
    Misschien wat stokbrood erbij met verschillende smeersels.
     
  3. sidmick

    sidmick VIP lid

    23 jun 2008
    17.803
    4.189
    113
    Quiche (zelf maak ik altijd een mini variant in muffinvormen)
     
  4. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    50.161
    35.826
    113
    Die bakjes tapas vind ik een goed idee! Geen albert Heijn in ons dorp, maar misschien dat ik even verderop ga. Ook lekker makkelijk natuurlijk haha.

    Quiche vind ik zelf ook altijd lekker en makkelijk, maar vorig jaar was er bijna niet van gegeten (en hij was wel lekker ;) ). Toen hadden we wel ook heel veel al.
     
  5. Beeb87

    Beeb87 Niet meer actief

    Jumbo heeft ook van die tapas bakjes :)
     
  6. Sunshine15

    Sunshine15 Actief lid

    25 jan 2015
    443
    2
    16
    Groningen
    Of zelf bladerdeeghapjes maken?

    Bladerdeeg met een beetje curry erop en een knakworstje. Kun je een dag van te voren wel maken. Hoef je het de volgende dag alleen even in de oven te doen. Hier altijd een groot succes!
     
  7. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    50.161
    35.826
    113
    Ja bladerdeeghapjes maak ik altijd zelf wel, dat kan dus wel een dag van te voren? Nog nooit geprobeerd. Ook met gehakt? Bewaar je dat dan in de koelkast of erbuiten?
     
  8. Sunshine15

    Sunshine15 Actief lid

    25 jan 2015
    443
    2
    16
    Groningen
    Ik doe het altijd wel meteen in de oven zodat ze klaar zijn en je ze de volgende dag alleen hoeft op te warmen. Als je dat niet doet, denk ik dat de bladerdeeg teveel uitdroogt eigenlijk.
     
  9. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    50.161
    35.826
    113
    Ja, snap ik, maar waar bewaar je het dan? In de koelkast wordt het slap lijkt mij, maar buiten de koelkast lijkt me niet handig ivm het vlees?
     
  10. Sunshine15

    Sunshine15 Actief lid

    25 jan 2015
    443
    2
    16
    Groningen
    Ik doe altijd in de koelkast, je doet ze de volgende dag weer in de oven toch, dan worden ze vanzelf weer knapperig.
     
  11. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    50.161
    35.826
    113
    Ok dank je! Dan doe ik dat sowieso.
     
  12. MamaSophia

    MamaSophia Actief lid

    18 apr 2015
    225
    0
    0
    Utrecht
    Bladerdeeghapjes bewaar ik in de vriezer. Ongeveer een uurtje van tevoren eruit halen en dan pas in de oven. Daar heb je geen omkijken naar. Ik zou het afraden ze de dag van te voren al warm te maken. Ze worden toch wel een beetje klef als je ze de tweede keer opwarmt.
     
  13. Krulpeterselie

    Krulpeterselie Fanatiek lid

    27 apr 2015
    2.585
    1.247
    113
    Wij vieren de verjaardag van dochter morgen. Ik heb gemaakt:
    Mini appeltaartjes (in een cupcakeblik)
    Spekkoek (in kleine stukjes snijden)
    Soesjes kant en klaar
    Snickertaart ook in kleine stukjes.
    Alles zit in de vriezer en de snickertaart staat in de koelkast. Ben nu appelflapjes aan het maken die kun je goed de volgende dag eten. Worst en wraps maak ik echt een paar uur van tevoren.
    Als je bladerdeeg met een stukje frikandel en curry maakt bijvoorbeeld dan kan je dat gewoon terug in de vriezer steken en zoals hierboven staat 'vers' afbakken.
     
  14. Marti

    Marti Fanatiek lid

    18 apr 2014
    2.384
    867
    113
    een schaal met worst en kaas zou ook al wel een dag van te voren klaar gemaakt kunnen worden. Folie erover en in de koelkast. Zou dan wel leverworst vlak van te voren doen.

    Gevulde eieren zou ook kunnen.
     

Deel Deze Pagina