Voor het bestwil van relaties hebben ze nu ook voorgesneden kaasplakken Om antwoord te geven: hier ook de smalle kant, meestal dan.
Klinkt als het begin van een slechte mop . Team smalle kant hier trouwens! Mijn ouders deden altijd de lange kant maar vond dat altijd al heel onhandig haha.
Onze Engelse vrienden hebben zich hier verwonderd over onze kaas en vooral over onze kaasschaaf. Die kenden ze niet! Ze sneden de kaas met een mes. Meteen dus een kaasschaaf als souvenir mee nat Engeland genomen. Wij hebben nog geopperd om er een handeltje mee te beginnen daar
Platte kant voelt wat veiliger. De kaas schommelt niet, je hoeft hem met je linkerhand maar een beetje op de plek te houden (minder kans op open knokkels). Smalle kant krijg je wel mooiere plakjes van, dat is waar. Ik doe het echter meestal met een mes. Bij ons eten ze met de ene hand brood en met de andere hand houden ze een stuk kaas of worst vast waar ze happen uit nemen. Plakjes maken met de schaaf doe ik eigenlijk alleen als er iemand mee-eet of als ik tostirepen maak voor bij de soep.
vanaf de smalle kant, vanaf de punt naar de korst toe zeg maar. als je hem plat schaaft krijg je op een bepaald moment echt een misvormt blokje kaas
Hier ook smalle kant. Nog een vraagje wat hier wel eens discussie is geweest. Hoe snijden jullie de brie. Begin je met een van de lange kanten, of begin je aan het puntje zodat de plakken steeds breder worden.
het is off topic, maar toen mijn nichtje naar amerika emigreerde heb ik ze 2 stampers voor stampotten meegegeven want dat is daar niet te krijgen en een hollander zonder stamppot is niet wat vond ik
ik begin aan het puntje, ik heb er zo'n bloedhekel aan als mensen langs de kanten snijden. Op een verjaardag wordt zo mooi je stuk brie ver***. En dan weet ik niet meer hoe ik er een fatsoenlijk stukje af moet snijden.
Ik snij de achterkant van de brie af en snij naar het puntje toe dus. Kaas schaaf ik aan de smalle kant, koop meestal plakken trouwens.