Hoe sla lekker maken?

Discussie in 'De lounge' gestart door Kitty07, 16 nov 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.265
    6.790
    113
    Mijn favoriete combi:

    Sla ( elke soort kan wel...ik doe zelfs ook wel andijvie)
    Komkommer
    Gebakken uitjes

    Dressing:

    Mosterd
    Olijfolie
    zout, peper, knoflook
    Beetje kip kruiden

    De sla, komkommer en uitjes in een kom mengen

    Daarna de dressing erover.
     
  2. Nienkiej

    Nienkiej Fanatiek lid

    5 jun 2011
    1.180
    0
    36
    Verkoopmedewerkster
    Gouda
    Ik doe tegenwoordig, sla(ijsbergsla) met tomaat, komkommer, rode paprika, en basilicum kruiden :) Heel simpel maar erg lekker. Ik doe er dan wel wat mayonaise op en heel soms een zakje met sla dressing(knoflook)
     
  3. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.809
    3.339
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    maar stamppot is winterkost voor mij :D dus ondanks dat de smaak misschien anders is - vind ik het heerlijk deze periode!
     
  4. novaa

    novaa Fanatiek lid

    28 dec 2009
    3.286
    0
    36
    Sla, halve komkommer in stukjes, een appel in stukjes, cherrytomaatjes, cashewnoten en geroosterde pijnboompitten. Dat met zelfgemaakte honing-mosterd dressing is de lekkerste manier die ik ken.
     
  5. mama van chayenna

    mama van chayenna Bekend lid

    25 jun 2009
    843
    24
    18
    Vrouw
    Ik pak altijd slasaus peper zout, beetje honing, klein beetje suiker, mosterd, scheutje olijfolie en mengen maar, dan cherry tomaatjes erbij en een klein uitje erdoor.
     
  6. Annabel274

    Annabel274 Fanatiek lid

    19 jul 2012
    2.370
    109
    63
    sla, mozzarella, tomaatjes, klein uitje, gebakken uitjes, croutons, slasausje, pitjes en een beker drinken..

    ik doe meestal niet alles, dan is het gezonde effect van sla weg :p maar is wel erg lekker zo!
     
  7. Mykelti

    Mykelti VIP lid

    3 apr 2010
    11.110
    3
    0
    Ik eet meestal ijsbergsla met Yogo tuinkruidendressing, gefrituurde uitjes en het liefste ook nog een gekookt eitje. Hmmmm, zelfs de kleine man vindt het zo lekker.
     
  8. erminea

    erminea Bekend lid

    12 dec 2012
    890
    1
    0
    NULL
    NULL
    Wat paprika, rode ui, cherry tomaatjes, courgette en champignons met een flinke scheut balsamico en peper grillen in de oven (200 graden ong 30 min.) Af laten koelen, rucola erbij. Geitenkaas blokjes erdoor en dan smullen! Het is weer eens wat anders...en vreselijk lekker :)
     
  9. Violet32

    Violet32 Bekend lid

    4 feb 2009
    677
    0
    0
    Hier maak ik slasaus met yoghurt ,schepje mayo
    Suiker en azijn ( naar smaak) gemalen peper en soms
    En gesneden lente uitje .

    Mmm krijg gelijk zin in sla haha
     
  10. 1eKruimeltje

    1eKruimeltje Bekend lid

    16 jun 2009
    974
    0
    16
    NULL
    NULL
    1 flinke lepel mayonaise
    ketchup
    theelepel mosterd.
    Wat citroensap.
    mespuntje knoflook uit een potje
    gedroogde peterselie
    wat paprikapoeder peper en zout.
    uitje snipperen
    augurkjes snipperen
    3 gekookte eitjes in kleine stukjes
    10 cherrytomaatjes in partjes (in vieren snijden)
    beetje knor aromat

    even roeren kropsla erdoor en smullen maar. Ik doe het ook wel eens met witlof
     
  11. 1eKruimeltje

    1eKruimeltje Bekend lid

    16 jun 2009
    974
    0
    16
    NULL
    NULL
    Ik snipper alles en snij alles in kleine stukjes omdat ik niet zo van grove stukken houd. Dus het hoeft niet perse gesnipperd
     
  12. Sugarblossom

    Sugarblossom VIP lid

    23 jul 2010
    5.439
    11
    38
    Vrouw
    Nederland
    Ik eet veel salades in de middag. Ik hou van ijsbergsla met:

    - rauwe uien (gesneden)
    - croutons (naturel of met knoflook)
    - cranberry's
    - walnoten (gepeld gekocht)
    - Mix culinair (pijmboompitten mix)
    - Calvé halfvolle slasaus
    - zout en peper, soms een heel klein scheutje sambal er bij

    of...

    - blokjes kaas (gesneden)
    - cervelaatworst (gesneden)
    - croutons (naturel of met knoflook)
    - Thousant Island saus (AH merk)
    - zout en peper
     
  13. Mireia

    Mireia Actief lid

    11 jan 2013
    361
    0
    16
    NULL
    NULL
    Ik houd wel van ijsbergsla lekker knapperig en fris. Ik snijd dat in dunne slierten kleine blokjes komkommer dunne ronde plakjes wortel dun gesneden rode kool verse dille erdoor en dan yogurtmayo erdoor. Of zonder saus maar met blokjes feta of geitenkaas en kidbeybonen erdoor (kan ook met tonijn erdoor). Heerlijk salades.
     

Deel Deze Pagina