dit is wat ik doe met veel "minder lekkere groente" in water koken met een paar teentjes knoflook en zout naar smaak......je moet ze niet door en door gaar koken maar de bite er nog in laten dan van twee eieren snufje zout, peper, paprikapoeder en een scheut azijn en mixje maken en daar de groente doorheen halen en frituren in zonnebloemolie
De spruitjes beetgaar koken. Doe in een hapjespan, spekjes, champignons een uitje en eventueel een paprika. Dit lekker opbakken. Voeg hier de spruitjes, wel eerst doormidden snijden, aan toe. Hierna nog een zakje kaassaus toevoegen en lekker even laten sudderen, zodat de saus ook warm is. Hierna is het lekker smullen! Mocht je geen kaassaus lusten, laat je die gewoon achterwege.
Mijn moeder maakte ze altijd met krieltjes en shoarmavlees. Knoflooksaus erbij en dan was het lekker. Moet wel zeggen dat je het idd wel beetgaar moet doen en niet gaar gaar, van die zachte prut maakt het alleen maar viezer!