lekker recept met spruitjes?

Discussie in 'De lounge' gestart door zonnetjes, 5 nov 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. zonnetjes

    zonnetjes Fanatiek lid

    19 aug 2006
    3.079
    1
    0
    drenthe
    wie weet voor mij een lekker recept met spruitjes?
    liefst zo al teveel ingredienten :)
     
  2. Oek oek

    Oek oek Fanatiek lid

    16 aug 2006
    1.461
    0
    0
    Groningen
    Sorry, moet je teleurstellen: dat bestaat niet


    ;)
     
  3. bellina

    bellina Actief lid

    13 aug 2008
    371
    0
    0
    dit is wat ik doe met veel "minder lekkere groente" in water koken met een paar teentjes knoflook en zout naar smaak......je moet ze niet door en door gaar koken maar de bite er nog in laten

    dan van twee eieren snufje zout, peper, paprikapoeder en een scheut azijn en mixje maken en daar de groente doorheen halen en frituren in zonnebloemolie
     
  4. zonnetjes

    zonnetjes Fanatiek lid

    19 aug 2006
    3.079
    1
    0
    drenthe
    laat me raden: je haat spruitjes :)
     
  5. Axioma

    Axioma Fanatiek lid

    13 jun 2008
    1.127
    0
    0
    Gouda
    mn moeder wokte ze altijd met tauge en spekjes en peper en zout.... mjammie!
     
  6. zonnetjes

    zonnetjes Fanatiek lid

    19 aug 2006
    3.079
    1
    0
    drenthe
    frituren in zonnebloemolie[/quote]

    euhm, we hebben geen frituurpan..
     
  7. bellina

    bellina Actief lid

    13 aug 2008
    371
    0
    0
    ik ook niet, maar in een koekepan met z.bloemolie lukt net zo goed
     
  8. Ntombi

    Ntombi Actief lid

    8 jun 2007
    426
    0
    0
    thuisblijf mama
    Nijkerk
    De spruitjes beetgaar koken.
    Doe in een hapjespan, spekjes, champignons een uitje en eventueel een paprika. Dit lekker opbakken.
    Voeg hier de spruitjes, wel eerst doormidden snijden, aan toe.
    Hierna nog een zakje kaassaus toevoegen en lekker even laten sudderen, zodat de saus ook warm is.

    Hierna is het lekker smullen!


    Mocht je geen kaassaus lusten, laat je die gewoon achterwege.
     
  9. Saaya

    Saaya Niet meer actief

    Mijn moeder maakte ze altijd met krieltjes en shoarmavlees. Knoflooksaus erbij en dan was het lekker.

    Moet wel zeggen dat je het idd wel beetgaar moet doen en niet gaar gaar, van die zachte prut maakt het alleen maar viezer! :confused:
     
  10. kwebbeltje

    kwebbeltje VIP lid

    13 jul 2005
    15.340
    1
    0
    Verpleegkundige
    Duitsland
    Voor deze vragen hebben we een receptentopic.

    Kwebbel
     

Deel Deze Pagina