Jasmine eet al geruime tijd groente en fruit. Nu maak ik alles zelf klaar met de keukenmachine. NU heb ik vorige week geprobeerd om het eten wat grover van structuur te laten alleen bleef Jasmine er bijna in. Er bleef iets vast zitten en ze kreeg geen lucht meer. We hebben haar voorover op de arm gelegd en het stukje eruit geklopt. Dit was natuurlijk best even schrikken voor ons en nu vind ik het wel spannend om opnieuw stukjes aan te bieden. Vraag me af wat jullie ervaringen zijn en hoe jullie dit hebben aangepakt.
Ik herken het wel, Jitte kan heel goed stukjes eten en heel goed gepureerd, maar als het door elkaar zit gaat het mis... Misschien kun je haar het stuk gewoon in haar handje geven? Bijv banaan of ander zacht fruit? Of als groente bloemkool of broccoli aan een stuk? Kindjes verslikken zich vaak in wat grover voedsel omdat er dan tussen het vloeibare ineens een stukje zit dat mee naar binnen glijd met het vloeibare deel.
Hier weigerden ze alle prut, dus kregen ze vanaf het begin zoals Bluesky schrijft, gewoon stukken om zelf te pakken, ontdekken en eten. Als ze zelf de regie hebben verslikken ze zich minder snel.
Hier ook hetzelfde als bluesky. Purree los ging goed, stukjes los ging goed. Maar grovere stukjes in de purree was mis. Dus we gaven bijvoorbeeld (goed rijpe) banaan en peer uit het knuistje. Of een aardappel-broccolipurree, met ernaast een stronkje broccoli in zijn handje..
volgens mij deed ik het met 6 maanden nog fijn maken hoor... geen stukjes er in. nu eet ze zelf haar fruit stukjes met de hand.
Ligt eraan wat je zelf graag wilt Als je van jezelf weet dat je nu vol spanning (lees: bijna hyperventilerend ) grof voedsel gaat geven dan zou ik het gewoon weer pureren en wanneer bij jou de angst weer wat gezakt is weer proberen. Als je niet vol spanning erbij zal zitten kun je het nog een keer proberen en dan inderdaad misschien stukjes die ze zelf kan pakken.
Hoe het nou precies zit snap ik ook niet, maar je ziet het heel veel: kind kan prima overweg met reepjes brood in de hand, met stukjes die het zelf pakt en met pap van een lepel, maar als er grove stukjes in de puree zitten gaat het mis. Ik zou denk ik de boel gewoon lekker even prakken als de stukjes de grof zijn. Prakken maakt toch weer wat zachter als grof blenderen. Of i.p.v. blenderen gelijk prakken (kan natuurlijk niet met alles, maar wel met veel).