Goedemorgen, Wij zijn afgelopen week terug gekomen van een heerlijke vakantie in Turkije. Nou heb ik daar een worst soort gegeten en doe vind ik zo lekker, ik dacht dat moet ook wel in Nederland zijn te vinden. Ze deden het daar op tosti's en je kon het gewoon gebakken krijgen. Ik heb gegoogled en toen kwam ik uit op sucuk, maar naar mijn idee ziet dat er heel anders uit dan wat ik gegeten heb.. Wie kan mij helpen? Alvast bedankt.
Thnxx, die was ik in mijn google actie ook al tegen gekomen, maar dat is m niet. De plakjes lijken qua grootte meer op leverworst, diegene die jij bedoeld lijkt denk ik meer op boterhamworst of niet?
Dan bedoel ik de niet salami variant denk ik, maar als ik google krijg ik alleen die salami te zien. Weet jij met welke zoekterm ik dab het beste kan zoeken?
Bekijk bijlage 624196 Oooh dat zal sucuk zijn! Ik heb even een foto voor je gemaakt. Dit zijn voorgesneden plakjes, maar je kan het ook in worst vorm kopen dat moet je dan zelf snijden. Is ook lekker om te bakken met ei!
Die was ik ook tegen gekomen, maar vind die meer op salami lijken en dat is zo te zien niet hetgene wat ik gegeten heb, de worst die ik gegeten heb was meer het uiterlijk van leverworst..
Ik denk toch dat het sucuk, goed gekruide knoflookworst. Dat kun je kopen in verschillende vormen. Je hebt ze in vorm van boterhamworst, in dunne plakjes. Je hebt kangal sucuk, dat ziet er uit als rookworst en dat snijd je in plakjes en je hebt parmak sucuk die wat kleiner zijn en makkelijker in te vriezen of op de bbq omdat ze makkelijker in de lengte te snijden zijn. Ik koop vaak parmak sucuk omdat ik dat gewoon makkelijker vind. En het merk Egetürk is het lekkerst vind ik, dit merk is gewoon in iedere Turkse winkel te vinden.
Was het dan niet gewoon turkse salami? Die koop je gewoon in grote pakken en zien er idd na het snijden uit als leverworstplakken. Edit: was het zacht met het eten?
Heb je geen turkse winkel in de buurt? Want dan zou ik daar gewoon heen gaan en dan zie je van alles misschien herken je daar wel wat tussen. En turkse producten van hier verschillen ook van de producten daar. Wat mijn (ex)schoonfamilie wel niet allemaal meeneemt... zelfs turkse thee nemen ze van hier mee naar daar omdat ze dat ene merk dan niet hebben
Het was idd wel stevige worst, maar het leek qua kleur niet op salami, ook niet qua structuur het was fijner..
Ik denk dat je dit bedoeld. Sucuk is wat steviger en dit is het idee van leverworst wat je zelf in plakjes kan snijden.
Salam. In verschillende soorten te krijgen in de Turkse supermarkt. Lijkt qua structuur wat op smac vind ik.