Best vaak eigenlijk. Maar dat ligt vooral aan het systeem hier in België. Zodra ik een dag thuisblijf van het werk omdat ik ziek ben, heb ik een doktersattest nodig. Ook voor een domme buikgriep waaraan ik zelf weet dat het uitzieken is. Zodra een van mijn kinderen thuisblijft wegens ziekte, moet ik een attest hebben om sociaal verlof op te nemen. Zodra mijn zoontje thuis moet blijven van de onthaalmoeder, óók bij koorts owv tandjes, moet ik een attest binnenbrengen omdat ik anders moet betalen... Efficiënt is anders.
Hooguit een keer per 2/3 maanden. Onze huisarts is ook per mail bereikbaar voor herhaalrecepten, doorverwijzing of zoals ik al een aantal keer heb gedaan, een foto van uitslag bij mijn dochter. Zij beslissen dan of ik langs moest komen maar meestal gewoon een recept voorgeschreven.
In 2017 best vaak, ik had opeens langdurige buikpijn bleek na 2 huisarts bezoeken en een doorverwijzing naar het ziekenhuis een Cyste te zijn. Een paar maanden later kroop ik over de grond en moest ik met spoed naar de hap, bleek er een bloed cyste op mijn eierstokken te zitten. Tja eigenlijk viel het dit jaar wel mee, ik ben zo'n "chronisch" pech geval.
Zelf ga ik gemiddeld 1 keer in de twee jaar. Mijn man is er de afgelopen tien jaar 2 keer geweest. Hij heeft een hekel aan dokters. Zelfs toen zijn neus er half af lag, heb ik hem moeten overhalen. Dat vind ik persoonlijk vooral erg dom . Dochter van vijf is er 1 keer geweest als baby en mijn oudste dochter in de babytijd vaak geweest. Daarna nog maar 1 keer. Ik kan mijzelf nu wel een schouderklopje geven, maar we hebben gewoon ontzettende mazzel dat we gezond zijn. Als we wat mankeren gaat het eigenlijk altijd vanzelf over.
Ik kom zo'n 2 a 3 keer per week in de huisartsenpraktijk en 2-3x per maand op de HAP. Ik blijf dan ook vaak meteen maar een uurtje of 9. Maar ja, ik werk er.. Bij mijn eigen huisarts afgelopen jaar zelf niet, met de kinderen elk 1x, S voor verwijzing voor buisjes en Y 1x bij de assistente voor oren uitspuiten. Mijn vriend wat vaker, keer of 4 (waarvan 1x op de HAP en daarna SEH) en ook zo vaak bij een specialist, maar die heeft een chronisch probleem
3 keer per week. Maar wat @Boommm zegt klopt wel, een hoop mensen hebben tegenwoordig het geduld niet om te wachten tot een virusje over gaat, ze willen dat direct antibiotica hebben terwijl dat niet eens werkt tegen bacteriën. Overigens ben ik vlak voor de kerstvakantie geweest voor mijn zoon die direct werd door verwezen naar de kinder cardioloog en ben ik zelf nog een keer geweest ivm een longontsteking.
Ik ga vrijwel nooit naar de huisarts. Laatste keer was vorig jaar, voor een doorverwijzing voor de kno arts (slaaponderzoek), keer daarvoor was 2015, was gevallen met de fiets en de zijkant van mn voet bleef na een dag pijn doen, kon amper op mn voet staan. Bleek dat mn middenvoetsbeentje van mn kleine teen was gebroken. Was niet dik en ook niet echt blauw vandaar dat ik niet eerder gegaan was. Verder heb ik gelukkig nooit iets, of niet zo erg dat ik een huisarts nodig heb. Kinderen en man net zo.
Ik kom er zo vaak of weinig als nodig is. Liever 1x teveel als 1 keer te weinig. Ik hou echt niet bij hoe vaak ik het afgelopen jaar ben langs geweest... In iedergeval niet vaak maar mocht het 1000x nodig geweest zijn dan was ik 1000x gegaan. Voor mijn kinderen bel ik wel altijd en ga ik geen risico lopen. Dat heb ik 1x gedaan met mijn jongste en achteraf liep ze dus al 2 weken met een gebroken pols... Heb er nog spijt van. Dus ja voor hun ga ik zelfs heen als ze verkouden zijn. Maakt mij echt helemaal niks uit wat een ander daarvan vind
Afgelopen jaar 1x en alleen om nieuwe medicijnen voor migraine te bespreken. Met de jongste 1x voor een doorverwijzing naar de kinderarts. Wij komen er niet vaak, zijn ook nooit erg ziek. Daarnaast een huisarts in huis die vaak wel weet wat de kinderen mankeert, ideaal! Als er echt iets is of we hebben medicijnen nodig gaan we daarvoor wel naar de huisarts.
Max een keer per jaar. Mijn kinderen presteren het altijd om wat te hebben tijdens de dienst (gat dat geplakt moet worden, blaasontsteking enz) en zien dus eigenlijk zelden onze eigen huisarts maar wel regelmatig een dokter.
Nou sorry hoor maar als een van mijn kinderen al heel lang verkouden is dan ga ik zeker wel naar de huisarts. Lijkt mij niet gezond om heel lang verkouden te zijn. Vind het dan ook heel erg dom om dat maar af te doen als niet genoeg reden om een huisarts te bezoeken. Misschien is er wel wat met het immuunsysteem aan de hand waardoor het kindje zo lang verkouden is.. Of wellicht heeft het vitamines tekort. Lijkt me erg vervelend voor het kindje om daar dan maar mee door te moeten lopen omdat mama het niet ernstig genoeg vind. Hoe zou jij het vinden als je wekenlang verkouden bent? Ik vind een paar dagen al hoogstens irritant.. Laat staan als klein kind heel lang.
Maar wat gaat een huisarts daar aan doen dan? Er is een verschil tussen verkouden en echt ziek... Ik ben vorig jaa 2x geweest, mijn kinderen helemaal niet.
voor mezelf het afgelopen jaar een keer of 8. normaal ga ik zelden of nooit en zeker niet met een verkoudheid of iets dergelijks. Nu vaker geweest omdat ik klachten blijf houden die me echt in mn functioneren beperken en die door de huisarts weg gewuift worden. op mijn verzoek ook 3x bloedonderzoek gehad. huisarts vind de uitslagen nog steeds prima. gelukkig ben ik er zelf wijzer van geworden. Nu een andere huisarts die wèl luistert en mij serieus neemt. Kinderen zijn er misschien 4x geweest. 1x met jongste naar de HAP omdat ze helemaal opzwol. Verder nooit voor onzin dingen.sterker nog, ik wacht dingen vaak veel te lang af waardoor problemen/klachten zich opstapelen. En dan ga ik na lange tijd naar de huisarts met een waslijst met klachten. Niet echt handig....
Poeh voor mijzelf is het bijna 2 jaar terug. Voor dochter vorige week een keer en ergens in de zomer. In 2016 ging ik vaker ivm haar eczeem en allergieen. Soms denk ik ook wel eens mmhh ik zou het zelf nog even aankijken. Maar aan de andere kant als je er niet goed bij voelt moet je altijd bellen. Aan de huisarts of assistente de taak om iemand te laten langs komen of niet. Dus wie zijn wij dan om te oordelen.
Een huisarts gaat het echt wel onderzoeken als jou kind al heel lang verkouden is! Je kan zeggen wat je wilt maar een normale verkoudheid duurt niet heel lang zoals TS aangeeft. Dat is echt niet gezond.
Eh? Wat moet de huisarts aan een verkoudheid doen dan? Weg toveren? Volgens mij zijn de meeste crèche gaande kindjes chronisch verkouden in de winter, mijne wel iig. Daar veranderd een bezoek aan de huisarts niets aan hoor. Ben zelf ook al 3 weken aan het hoesten en verkouden... Maar dan ben ik maar dom
Die gaat dat echt wel onderzoeken. Een gebroken arm toveren ze ook niet weg maar onderzoeken ze ook. Zo gaat dat bij een huisarts. Wellicht weet jij dat niet aangezien jij nooit gaat maar dan weet je dat nu. Ik ken geen enkel kind die chronisch verkouden is in de winter. Ook geen kinderen die naar de crèche gaan? Dus ja als mijn kind lang verkouden is dan ga ik naar de huisarts en ik zou dat ook zeker anderen aanbevelen. Maar dan ben ik ook maar dom.
Um, ik werk in de kinderopvang en er zijn echt kinderen die al sinds november met snottebellen lopen. Ze worden zelfs met zetpil en al gebracht en uiteindelijk weer ziek opgehaald. Daar hoef je niet mee naar de huisarts, die moeten gewoon lekker thuis uitzieken.