Morgen beginnen manlief en ik weer met werken na een heerlijke vakantie. In de vakantie maak ik nagenoeg alle dagen warm eten zelf klaar (met uitzondering van een week all inclusive haha). Nu we weer aan het werk gaan, betrap ik me er op dat we toch minstens eens per week afhaal of makkelijk eten (brood met ei ofzo). We werken beide, zijn rond 18u thuis en dan nog warm eten maken is niet altijd mijn hobby. Ik doe het zes dagen in de week en zondig een dag per week. Dan wordt het patat, Chinees of vis afhalen. Hoe vaak maken jullie warm eten in de week (dus echt zelf maken, niet afhalen of eten bij een ander!)?
5 dagen in de week kook ik echt gemiddeld denk ik. 2 dagen in de week makkelijk/afhalen. Ligt echt net aan de week. Scheelt denk ik wel dat ik uiterlijk om 16 uur thuis ben doordeweeks dus dan nog alle tijd heb om te koken. Dus doordeweeks probeer ik echt goed warm te eten.
Eigenlijk elke dag. Soms eens langs de snackbar als er iets tussendoor komt en soms uiteten. Wanneer ik een lange werkdag heb maak ik vaak de avond van te voren een ovenschotel zodat we die alleen nog maar hoeven op te warmen.
Zes van de zeven, zondag eten we alleen verse pistolets en broodjes van de bakker. Halen eigenlijk nooit eten af...
1x per week op zondag eten we friet. de rest van de week kook ik. heel af en toe is dat wel een keer iets simpels dan zoals bv een varkenshaasje met brood en salade ofzo. maar verder elke dag agv, pasta, rijst of ovenschotels
6 dagen per week zelf eten maken, op zaterdag of zondag eten we patat Heeeel soms eten we op vrijdagavond gewoon brood, maar komt niet vaak voor
4 dagen in de week kook ik. 1 dag in de week schuiven we aan bij mijn schoonouders, vrijdag halen we friet en zondag brood en soep.
Ongeveer 5/6 keer per week. Maandag: aardappelen en groente, Dinsdag: rijst/pasta gerecht (extra grote pan voor 2 dagen), Woensdag: aardappelen met groente, Donderdag: aardappelen met groente, Vrijdag: vis met rauwkostsalade (bij de visboer of vriesvak super en zelf klaarmaken), Zaterdag: rest van de rijst/pasta, Zondag: soep met vlees of salades en stokbrood. De soep is of vers of uit de vriezer, ik maak altijd een grote pan van 3 of 4 liter en daarvan gaat de rest in de vriezer. We hebben een periode gehad dat de zaterdag patat-dag was maar daar wil ik eigenlijk van af, en 1x in de maand te doen. Soms hebben wij pannenkoeken (met shoarma of ander gevuld) en heel soms pizza op het menu.
Wij maken elke dag warm eten. We maken ook wel eens voor meerdere dagen, maar dan gaat het de vriezer in. Eens per 2/3 weken is het afhaalchinees, grieks of patat. Maar over het algemeen niet zo vaak.