5x per week in principe. Op dinsdag ben ik pas laat uit mn werk, rond 20u (dochter is dan bij haar vader) en heb dan totaal geen trek meer, dus die avond eet ik gewoon niet. Op donderdag haal ik haar vrij laat uit de BSO en dan moeten we nog eten dus meestal doen we dan tosti met koppie soep of rauwkost ofzo. Rest van de dagen in principe 'normaal'
Zo goed als elke dag.. soms eten we brood met ei (gebakken ei dan wel ) en heeeel soms haal ik een patatje voor mn zoontje.
Elke dat eigenlijk. Heel soms bak ik een pizza af. Ik kook wel vaak voor 2 dagen. En dan vries ik een portie in of zet het in de koelkast. Als ik dan geen zin heb om te koken hoef ik het alleen op ge warmen
4-5 dagen. 1 dag eten we standaard bij 1 van de ouders. 1 dag kliekjesdag en 1 dag makkelijk (vaak op zondag patat/hapjes met daarna soep die ik de dag ervoor heb gemaakt). Ik maak vaak grotere porties in de week. ivm sport/vergaderingen etc vind ik het dan handig om zo iets uit de koelkast op te kunnen warmen. Of ik maak het alvast zo klaar dat ik het alleen nog in de oven hoef te zetten.
We koken elke dag. En eens in de twee maanden ongeveer halen we wat. Dat kan pizza zijn, of chinees of patat.
Ik kook elke dag vers, alleen zaterdag niet. Dan is het P-dag (patat pannenkoeken poffertjes of piżza) Afhaal eigenlijk bijna nooit. Heb nog nooit eten laten bezorgen.
Wij eten elke dag warm eten, maar soms wel 1 dag per week wat makkelijks als pizza of frites (uit oven). Ik vind het self heerlijk om te koken (ik werk niet) en om samen aan tafel te eten. Vandaar ook maar max 1 x pw iets als pizza (is zoon allergisch voor) dus hou wel rekening ermee dat we altijd hetzelfde eten.
Het streven is in ieder geval om elke dag een verse maaltijd op tafel te toveren. Op een vrije dag maak ik vaak een lekkere grote pan soep waarvan ik een gedeelte dan in de vriezer mik zodat ik op een drukke dag of een offday gewoon een gezonde maaltijd heb.
Ik kook iedere dag. We halen nooit iets af, pizza enz maak ik ook zelf, dus is niet per se makkelijk eten
als ik zin heb.. dat kan wekenlang elke dag zijn.. en dan ineens een week minder en dan eten wij meer boterhammetjes gebakken ei of gewoon brood.
bijna iedere dag en die dagen in de week bij eens extra Ik ga bij me werk weg en heb daar dan net gekookt. Kom thuis en begin weer op nieuw. Ik zorg dan altijd dat de aardappelen en groenten klaar staan dus ik heb het in 25 min op tafel staan
Ik sta er versteld van hoe vaak jullie allemaal vers koken (ook de dames die aangeven FT te werken). Ik doordeweeks zelden dus, hoogstens opwarmen of iets snels (ei met groenten erdoor bij de boterham bijv.). Als ik thuiskom (tegenwoordig 19u à 20u) dan heb ik écht geen zin meer om ook nog te koken, zonder koken duurt mijn avondspits al tot 21 à 22h en dan wil ik gewoon recht mijn bed in. Vroeger opstaan (meestal 4h nu) vind ik ook geen optie. In het weekend of op vrije dagen wordt er wel vers gekookt. Het scheelt denk ik ook wel dat zowel mijn zoontjes als wij allemaal warm kunnen eten tijdens de middagpauze (zoontje op school, jongste in de crèche - nu hij groentjes begint - en daar koken ze zelfs veel bio en wij dus op 't werk). In de vakantie-opvang krijgt de oudste wel brood mee (geen optie voor warm) dus nu voorzie ik voor hem voor 's avonds wel iets, hoewel dat vaak ook gewoon soep met balletjes is (= vlees + groenten en de zetmeelcomponent is dan de middagboterham; kan ook gewoon soep zijn en dan charcuterie op de boterham, wisselt nog al eens).
Zo'n 6 dagen in de week. Wat ook kan helpen als je beide tot 18.00uur werkt is dat een van de twee sochtends voor het werk al aardappels schilt en in het water legt. Hoeven savonds alleen nog te koken. Een nicht van mij heeft geen handen dus ze kan zelf niet schillen. Die doen dat dus ook zo
5-6 x per week, zondag frietjes, soms met een drukke dag makkelijk een broodje, maar zorg dan dat Beer wel eerst warm eten op heeft.