recept tomatensoep

Discussie in 'De lounge' gestart door sasje24, 28 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. sasje24

    sasje24 VIP lid

    30 mrt 2010
    14.319
    0
    0
    hallo,

    iemand hier een lekker recept van tomatensoep???
     
  2. tassie

    tassie Fanatiek lid

    23 mrt 2006
    1.888
    0
    36
    Wij doen het altijd heel simpel:
    Een pakje tomatensoep van Honig met daarin een zakje verse soepgroenten, een blikje tomatenblokjes, een handje vermicelli en een blikje soepballetjes.
     
  3. Windows

    Windows Fanatiek lid

    2 feb 2006
    1.860
    0
    0
    Ik maak het van tomatensap :D
    Lekker wat kruiden naar smaak er bij,en verse balletjes gehakt,beetje peterselie.
    Evt.een scheutje koffiemelk er door(tomaten-crème-soep heb je dan;))
    Lekker vers stokbroodje er bij en smullen maar.
     
  4. Fairy Tale

    Fairy Tale Fanatiek lid

    23 mei 2007
    2.486
    7
    38
    250 gram rundergehakt rullen. Gesnipperd uitje meebakken. Gehaktkruiden en cayenne peper eroverheen en een groot blikje tomatenpuree. Beetje bloem om het te binden. Dan een pakje gezeefde tomaten toevoegen en het pakje vullen met water en ook toevoegen. Een zakje tomaten-creme soeppoeder door een beetje water roeren en ook toevoegen. Nog twee bouillonblokjes boven de pan verkruimelen voor de smaak en vlak voor het eten taugé grof hakken en toevoegen.

    Bij ons in de familie vast recept en errug lekker. :D
     
  5. 1234

    1234 Niet meer actief

    Gewoon een blik Unox hier. :D
     
  6. MrsXL

    MrsXL Fanatiek lid

    19 nov 2009
    1.007
    0
    0
    Huismama.
  7. petrabr

    petrabr VIP lid

    6 okt 2007
    8.000
    0
    0
    zuid holland
    tja als aanstaande vrouw van een tomatentuinder (die geen rauwe tomaten lust) heb ik even moeten zoeken naar een lekker tomatensoep receptje

    * 5 grote (tros) tomaten, even in kokend water hiouden zodat het velletje loslaat, daarna in kleine blokjes snijden
    * die stukjes in een grote pan met 1 potje rundvleesboillion
    * 1 blikje tomatenpuree erbij
    * groenten naar keuze erbij
    * water erbij

    een paar uur laten sudderen
     
  8. blackeyedgirl

    blackeyedgirl VIP lid

    12 nov 2008
    17.671
    2
    0
    Zuid-Holland
    bak runderreepjes roerbakken met wat cayennepeper, paprikapoeder en knoflook
    pak tomaten(groente)sap erbij
    bouillionblokje erbij
    nog zakje groente naar keuze erbij
    klaarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!
     
  9. Lola86

    Lola86 Fanatiek lid

    12 jan 2010
    1.660
    0
    0
    Zakje soepgroenten in 50 gram boter aanfruiten.
    Beetje spekjes toevoegen en uitbakken.
    Blikje gepelde tomaten toevoegen (niet de kleinste blikjes maar iets groter) even ontzuren.
    50 gram bloem toevoegen en garen.
    1L runderbouillon toevoegen (van blokjes)
    pureren (of evt zeven ik kies voor pureren)
    serveren evt met een beetje room

    ERRUG lekker!
     
  10. Charmed72

    Charmed72 Fanatiek lid

    8 mrt 2009
    1.318
    227
    63
    Vrouw
    Het recept van mijn schoonmoeder, vrouw van een oud-tomatentuinder, geeft de allerlekkerste soep!

    Zorg wel voor een grote pan, dit recept is voor het zondagavondeten met heel de familie op bezoek :D (of deel alles door 2 of 3 of vries wat in)

    1 pan tomaten (ca 5 kilo), dit met een klein laagje water koken. Plus toevoegen:
    5 teentjes knoflook
    3 uien
    4 laurierblaadjes
    Peper en zout
    Dit alles laten koken tot tomaten zacht zijn.

    De volgende dag alles zeven plus toevoegen:
    Circa 10 bouillonblokjes (vierkante van Maggi)
    Pond gehaktballen
    Vermicelli
    Binden met bloem of maïzena

    Het lijkt even wat werk maar tis de moeite waard. Als je elke dag de soep kookt, kan je er de hele week mee doen.

    Eet smakelijk! :)
     
  11. Uk2011

    Uk2011 Niet meer actief

    - uitje fruiten, evt. knoflook meefruiten
    - tomaat ontvellen (even in kokend water) en erdoor roeren
    - evt. andere groente erbij (courgette is lekker er door, of prei of een pak soepgroenten)
    - pakje gezeefde tomaten / blikjes tomatenpuree erbij met water en bouillonblokjes
    - beetje italiaanse kruiden toevoegen
    - half uurtje op zacht vuur

    - balletjes maken van gehakt, eitje, paneermeel, peper, zout, en nootmuskaat. een paar minuten mee laten koken. zodra ze boven komen drijven, zijn ze gaar.

    heb geen flauw idee naar de hoeveelheden, doe het altijd op gevoel en op smaak.
     
  12. denicepino1

    denicepino1 Fanatiek lid

    2 sep 2009
    1.763
    0
    0
    HUISVROUWTJE
    Kerkrade
    Ja ik heb wel lekkere soep !! is voor grote pan soep :D

    1 xTomatenpuree ( zo mini blikje)
    2 xTomatenpuree zo vierkant pakje ( zo iets vloeibaarder is dat weet niet hoe dat heet )
    1x Grote zak met Boerensoep groenten
    1 x Pot uitgelekte en met koud water gespoelde witte bonen. ( NIET IN TOMATENSAUS!! )
    flink wat tabasco de rode variant ( niet de groene )
    4 bouilion blokjes ( rund )
    3 liter water

    dat mik je gewoon allemaal in 1 keer de pan in en laat je even een half uurtje zachtjes opstaan.

    mijn moeder deed daarin nog 3 speklampjes in reepjes erin snijden en 1 hamlampje.

    Maar aangezien wij geen varken eten doen wij kip erin!

    Je kan stokbrood erbij bakken. en ik vind dit echt een heel avond maal als je zo'n kop soep heb dan zit je zeker vol.
    op tafel kan je nog gebakken uitjes zetten, maggi en tabasco als er echte mensen bij zitten die het heet willen hebben kan ook nog sambal er in gemikt worden in de kom :D ( doet mijn vriend normaal )
     
  13. sasje24

    sasje24 VIP lid

    30 mrt 2010
    14.319
    0
    0
    thanks meiden...ik heb nu vorige week een grote soep ketel gekocht en wil eigenlijk eens zelf soep gaan maken....dus ben benieuwd :)
     
  14. Delight

    Delight Fanatiek lid

    17 jan 2011
    2.157
    0
    0
    HBO Facility Management
    Salland
    Ik maak altijd zoete Italiaanse tomatensoep, vaak ook erg in trek bij kinderen.

    Gehakt
    Italiaanse kruiden
    Tomatensoepmix (bijv. van Honig)
    Bouillonblokje (zelf heb ik rundvlees)
    Groenten (kant en klaar of gewoon los: courgette etc)
    Kerrie
    Suiker
    Tomato Frito of verse tomaten
    Handje pasta naar keuze

    Het is dus ook goed aan te passen aan hoeveel tijd je hebt.

    In principe is het zo:
    Balletjes draaien met hoe jij gewend bent (zelf doe ik paneermeel, groente pesto, knoflook, eitje)

    Flinke hoeveelheid water opzetten en dan de tomatensoepmix erbij en het bouillonblokje. Even lekker laten koken en dan al gelijk de groenten en de ballen erin.

    Vervolgens in een aparte kom de tomato frito (of de tomaten pureren), suiker, kerriepoeder en de Italiaanse kruiden.

    Ik heb geen hoeveelheden en doe alles schaal 1 op het oog.

    Vervolgens doe ik de tomato-frito-mix bij de soep en roer het lekker door. Wat pasta erbij... Even 15 min. laten koken met de deksel half op de pan. En klaar is je soep!!

    Als je goed proef tussendoor kan je proeven of er nog wat suiker, kerriepoeder of iets dergelijks bij moet.
     
  15. Delight

    Delight Fanatiek lid

    17 jan 2011
    2.157
    0
    0
    HBO Facility Management
    Salland
    Lekker Ciabatta of foccacia-brood erbij.. jammie!
     
  16. sasje24

    sasje24 VIP lid

    30 mrt 2010
    14.319
    0
    0
    klinkt lekker ;)
     

Deel Deze Pagina