Hoe vieren jullie Sinterklaas/pakjesavond?

Discussie in 'De lounge' gestart door Paardenbloem, 17 nov 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Paardenbloem

  Paardenbloem Fanatiek lid

  9 jun 2015
  2.849
  3.363
  113
  Ik ben op zoek naar ideeën.
  Ik was thuis alleen met mijn moeder en we hadden geen familie die samen Sinterklaas vierde dus behalve het krijgen van een mooi boek o.i.d. was er niet echt een Sinterklaas traditie. Ik heb nu een kind van 3 en 1. Wij vieren het met ons gezin en mijn moeder erbij. Vorig jaar merkte ik dat met name mijn oudste graag zsm alle cadeautjes uit wilde pakken (hielp ook niet mee dat mijn moeder heeeel graag haar cadeautjes wilde geven:roflmao:) waardoor het verder best gezellig was maar de spanning/sfeer snel weg was zeg maar..
  Hoe doen jullie dat met kleine kinderen? Een spelletje ervan maken, dingen verstoppen ofzo?
  Met name de jongste kan natuurlijk nog niet met een dobbelsteen omgaan o.i.d.
  Ik zou er inclusief eten/hapjes (tips daarvoor zijn ook welkom;)) graag een paar uurtjes mee zoet zijn.
  Alvast bedankt voor het meedenken:)
   
 2. KristelVH

  KristelVH Bekend lid

  29 apr 2019
  714
  620
  93
  Vrouw
  Waalwijk, Noord-Brabant
  Vroeger was het altijd met mijn opa, oma, tantes, ooms, neefjes en nichtjes. Wij gingen dan altijd s middags met zijn allen naar het bos om spelletjes te doen. Verstoppertje, blaadjes zoeken e.d. Thuis deden we dan vaak broodjes met kippenpoot of saté eten. En na het eten gingen we zingen en werd er op de bel gedrukt en dan stonden er dozen met cadeautjes voor de deur. Ik herinner me het allemaal als mega gezellig!
   
  Paardenbloem vindt dit leuk.
 3. Adje

  Adje VIP lid

  21 aug 2015
  8.345
  9.144
  113
  Wij gaan altijd een weekendje weg met mijn familie (ouders, broer/zus, aanhang en kinderen). Wij hebben dan altijd pakjesavond op de vrijdagavond. Vrij snel na het avondeten. Geen spelletjes of verstopdingen gedaan toen de kinderen nog jong waren, en doen we ook niet voor mijn zoon. Het is al spannend genoeg.
  Er wordt op de deur gebonsd en dan staan de pakjes ‘opeens’ klaar. Om de beurt een cadeautje uitpakken (wat al lastig zat voor ze was, toen ze klein waren). En daarna lekker spelen met de gekregen cadeautjes.

  Op zaterdagavond vieren we het met de volwassenen dmv lootjes en een gedicht. De oudste kinderen deden de afgelopen 2 jr ook mee, en dit jaar doen alle kinderen (behalve mijn zoon van 3) mee. De kinderen trekken de lootjes apart. Dus de kinderen moeten voor elkaar een gedicht schrijven/cadeautje kopen en de volwassenen (dat is wat gelijkwaardiger qua gedicht en bestedingskracht).
   
  MinnieMouse94 en Paardenbloem vinden dit leuk.
 4. Oilell

  Oilell Bekend lid

  8 okt 2018
  976
  1.615
  93
  Vrouw
  Bij ons thuis werd inderdaad een grote zak cadeaus voor de deur gezet. Vervolgens mocht ik of mijn broertje en cadeautje uitzoeken en geven aan degene voor wie het was (iemand hielp dan lezen). Prima oefening in geduld. Soms mochten we opa of oma helpen bij het uitpakken. Verder waren we de papier bewakers, al het inpak papier moest in de mand. Mijn vader maakte daar altijd een spelletje van. Meestal vierden wij het een beetje vroeg in de middag, dan konden de grote mensen daarna lekker aan de borrel en de kinderen spelen met nieuwe cadeautjes. Daarna met z'n allen gezellig een hapje eten (favoriet was toetjesbuffet, waarbij je dus alleen maar toetjes eet... Al begrepen wij later pas dat de grote mensen daarna nog even iets zouts haalden bij de snackbar:eek:).
   
  Paardenbloem vindt dit leuk.
 5. Mamafiets

  Mamafiets Fanatiek lid

  22 apr 2019
  2.310
  4.042
  113
  Vrouw
  Vroeger thuis gingen we altijd eerst gourmetten. Daarna zingen. Dan stonden er 'ineens' een heleboel cadeautjes.
  Voor elk gezinslid was er een gedicht. (Mijn moeder was een kei hierin)
  Eerst werden dan de gedichten voorgelezen. Daarna de cadeautjes. 1 voor 1. Volgende mocht gepakt worden nadat de ander klaar was met uitpakken.
  Er waren altijd veel pakjes, want elk gezinslid werd gelijk voorzien van nieuwe sokken en pyjama.

  Hier thuis doen we het nog zo. Alleen de gedichten zijn afgeschaft helaas.
  Net afgesproken dat we vanaf volgend jaar surprise gaan maken. Dat deden we vroeger ook vanaf mijn broertje 4 jaar was (werd geholpen). En daarnaast nog de 'gewone' cadeautjes.
   
  Paardenbloem vindt dit leuk.
 6. Fantykoekie

  Fantykoekie Fanatiek lid

  18 jul 2018
  2.082
  2.560
  113
  Vrouw
  Hier gewoon onder ons 3.
  Video van Sint kijken, cadeautjes zoeken die waarschijnlijk in de gang staan en uitpakken maar.

  Gewoon lekker rustig.

  Op zondag gaan we naar mijn ouders. Gewoon cadeautjes uitpakken en lekker eten. Ook gewoon rustig.
   
  Paardenbloem vindt dit leuk.
 7. Aagje90

  Aagje90 Bekend lid

  25 apr 2012
  645
  114
  43
  Vrouw
  Wij vieren 2 keer pakjesavond. Met mijn schoonouders en zwager en schoonzus en neefjes gaan we eerst naar het huis van sinterklaas hier in het stadje. Is heel leuk bij het kasteel. Daarna naar mijn schoonouders en daar staan de cadeautjes klaar. Dan gezellig met z’n allen eten. Bij mijn ouders gaan we eerst zingen en cadeautjes die dan ineens voor de deur staan. Daarna gaan we gourmetten, de kleintjes na een poosje naar bed en de volwassenen lekker lang tafelen.
   
  Paardenbloem vindt dit leuk.
 8. AvdY

  AvdY Bekend lid

  10 feb 2016
  842
  478
  63
  Met neefje (5)e zijn ouders, mijn zus, ouders en ons gezin, vorig jaar hebben de volwassenen surprises en gedicht gemaakt, dit jaar gaan we (ik) daar niet aan beginnen gezien deze week de baby komt.
  Als alles goed gaat met de bevalling en de eerste weken, dan vieren we woensdagmiddag pakjesavond. Met pakjes, om de beurt uitpakken, daarna hapje eten (iets simpels) met z'n allen.

  Vroeger vierden we het altijd met familie van m'n vader, heel gezellig, maar dat is helaas op een gegeven moment gestopt, ik weet eigenlijk niet waarom (waarschijnlijk omdat niemand meer geloofde?)
   
  Paardenbloem vindt dit leuk.
 9. owly

  owly VIP lid

  19 aug 2013
  8.548
  1.752
  113
  Wij vieren het met zijn 3en (zoon5). Al twee jaar dat ik toch aan het einde van de dag wat vergeet bij de supermarkt en elke keer als we terug komen staat er een zak cadeautjes.

  We hebben niet veel cadeautjes dus dat is zo klaar en daarna lekker eten.


  Mijn man moet werken dus die is aan het einde van de middag thuis, zoon is al vroeg van school en dan gaan we smiddags wat bakken en kijken een Sint filmpje. Gewoon een gezellig middag en daarna een gezellige avond.
  De volgende dag moet hij gewoon naar school.

  In het weekend vieren we het met mijn moeder.
   
  Paardenbloem vindt dit leuk.
 10. Nietverwacht

  Nietverwacht Bekend lid

  9 okt 2013
  724
  68
  28
  De Kids
  Amersfoort
  Dit jaar?
  Vieren wij pakjes avond vanuit onze hangmat in de zon. Liggen er wellicht voor beide kindjes 2 kadootjes onder de palmboom en gaan we heerlijk uit eten.

  Normaal doen we ook niet veel bijzonders. Maar dan pakken we wel wat groter uit.
   
  Eppo82 en Paardenbloem vinden dit leuk.
 11. Feye

  Feye Fanatiek lid

  26 nov 2013
  3.722
  1.536
  113
  Vrouw
  Bij mijn familie met 24 man, lootjes getrokken, gedichtjes maken en een enkele surprise. In totaal ruim 5 uur bezig met kado's uitpakken en hapje eten tussendoor. Het vraagt wat geduld, maar wel heel gezellig. Ik weet niet beter dan dat we het met zo'n groep vieren, alhoewel de groep wel steeds groter wordt met aanhang van neven/nichten en kindjes.

  Bij schoonfamilie hetzelfde principe, maar dan met 11 man.
   
  Paardenbloem vindt dit leuk.
 12. Ligero

  Ligero VIP lid

  1 aug 2011
  6.574
  1.248
  113
  Wij vierden het voorheen met mijn broer en schoonzus die zelf geen kinderen hebben.
  Dit jaar slaan zij even over dus we vieren het als gezin met zn viertjes. Vind ik persoonlijk wel minder leuk, maar voor de kinderen zal het niet veel uitmaken zolang zij de kadootjes maar krijgen denk ik.
  Dit jaar komt voor het eerst zwarte piet langs. Ik ken iemand via mijn werk die voor zwarte piet speelt. Die had die avond 1 adresje bij ons in de buurt en bood zelf aan om dan ook even hier langs te komen. Prima hoor, normaal doen we dat niet maar zo is het wel leuk. Gewoon even voor 15 minuutjes ofzo.
   
  Paardenbloem vindt dit leuk.
 13. Emma86

  Emma86 Fanatiek lid

  25 jun 2012
  4.779
  1.553
  113
  Vrouw
  Noord-Nederland
  Hier staat ook "ineens" een zak met cadeautjes voor de deur.
  Uitpakken doen we rustig. Eén tegelijk in elk geval. Zijn we ongeveer op de helft dan een pauze. Koffie en thee inschenken en wat lekkers, iets wat bij Sinterklaas past en waar de kinderen ook van smullen. Vorig jaar een sintvlaai gehaald en daar wilden ze graag een stukje van.
  De kinderen mogen om de beurt een cadeautje uitdelen. Meestal helpen ze ook met uitpakken haha. Hier zouden ze ook alles snel achter elkaar open willen maken maar dat gaat dus niet gebeuren. Mooie oefening om te wachten tot je aan de beurt bent en om aandacht te schenken aan wat iemand anders krijgt.

  Pakjesavond hoeft met zulke jonge kinderen geen uren te duren natuurlijk. Vorig jaar kreeg de jongste een paar pakjes minder zodat hij als eerste klaar was en daarna naar bed kon.

  Je kan er ook voor kiezen pakjes voor de kinderen later in de middag te doen, daarna samen eten, nog even spelen en op bed. Om met de volwassenen nog een sinterklaasspel te spelen daarna en cadeaus.
   
  Paardenbloem vindt dit leuk.
 14. Luna86

  Luna86 VIP lid

  11 jan 2009
  8.962
  3.244
  113
  Gelderland
  Met zijn viertjes thuis. In het verleden vaak met schoonfamilie en dat een spel, gedichtje en kleinigheidje. Was altijd gezellig.
  Daar was ineens verwarring over waardoor het nu al een paar jaar niet meer samen gevierd wordt. Ik voel me niet geroepen om het te organiseren ivm te vaak gekwetsts en de rest blijkbaar ook niet.
  Mijn familie viert liever kerst.

  dit jaar gaan we kaasfonduen en daarna een paar kado’tjes.
   
  Paardenbloem vindt dit leuk.
 15. Eppo82

  Eppo82 VIP lid

  25 jun 2007
  12.694
  3.078
  113
  Wij vieren het 1 dag met mn ouders en broer en zus en aanhang. 11 kleinkinderen inmiddels (0-11 jaar) dus lekker drukke vrolijke boel :)
  Sinterklaas met zijn pieten komt sinds een aantal jaar even op bezoek om de cadeautjes te brengen.
  Verder spelen ze lekker de hele middag en hebben we natuurlijk lekkers in overvloed. Daarnaast maakt ieder gezin een soep en broodjes erbij die we dan kunnen eten.
  De cadeaus uitpakken duurt ongeveer 10 min :rolleyes: maar alles erom heen houd ze wel een hele middag zoet;)

  En bij mijn schoonmoeder wordt ook nog altijd een zak met cadeautjes achter gelaten, daar gaan we als gezin naar toe. Ook gezellig, wel een stuk rustiger :)
   
  Paardenbloem vindt dit leuk.
 16. MamaChantal

  MamaChantal VIP lid

  14 okt 2010
  13.384
  898
  113
  Wij vieren het dit jaar thuis, met ons gezin.
  Afgelopen jaren met schoonfamilie maar elke keer gedoe met data dat ik dit jaar daar geen zin in had.
  En vind dit ook veel fijner zo, lekker rustig :)
   
  Paardenbloem vindt dit leuk.
 17. pippa26

  pippa26 Fanatiek lid

  14 mrt 2015
  2.481
  1.513
  113
  We vieren het 2x bij de (schoon)familie en thuis gaan we doen dat sint s nachts langsrijdt. Dus we doen die avond ervoor even wat gezelligheid enzo en zingen, tekening maken en dan de volgende ochtend cadeautjes. Ik genoot vroeger altijd zo van dan de hele ochtend in pyjama spelen met de nieuwe dingen. Dat wil ik thuis graag ook.
   
  Paardenbloem vindt dit leuk.
 18. 1986Lynn

  1986Lynn Fanatiek lid

  3 sep 2009
  2.350
  162
  63
  ..
  Wij vieren het met mijn ouders, schoonouders, broer en schoonzus. De kindjes krijgen cadeautjes en we hebben altijd een soortgelijke hapjesschaal als hieronder
   

  Bijgevoegde bestanden:

  bloemetje1 en Paardenbloem vinden dit leuk.
 19. sweetL

  sweetL Fanatiek lid

  8 jul 2014
  2.088
  2.094
  113
  Vrouw
  Brabant
  Mijn vader, zusje en goede vriend van hen komen smiddags (zondag de 1e) hier heen. Dan staan er ineens 2 zakken kadootjes voor de deur.
  1voor de kids en in die zak ook voor iedere volwassen een persoonlijk kleinigheidje en 1 zak met kadootjes voor een spel met de volwassenen.

  Kids gaan voor, dus de eerste zak gaan we uitgebreid met ze uitpakken. Daarna gaat de jongste naar bed en mag de oudste met zijn nieuwe speelgoed spelen. Volwassenen gaan dan het spel met de kadootjes doen. Dan eten we gezamelijk (gewoon normaal, ik maak denk ik een pan stampot) en gaan net zo lang door tot de kadootjes op zijn.

  Voorgaande jaren was mijn andere zusje met haar vriend en dochter er ook bij maar die hebben aangegeven dit jaar geen puf te hebben. Eerlijk gezegd vind ik, en mijn andere zusje ook.. dat wel prima, zij hebben er een handje van snel alle kadootjes uit te pakken een bak pepernoten leeg te schranzen en binnen een uur weer naar huis te gaan. Daar pas ik voor.

  De kinderen mogen bij de andere oma's nog een keertje hun schoen zetten daar krijgen ze nog een kleinigheidje. Opa betaald mee aan de kadootjes in de zak.
   
  Paardenbloem vindt dit leuk.
 20. Emm27

  Emm27 Fanatiek lid

  24 mrt 2013
  1.457
  203
  63
  Hier vieren we het altijd 5 dec in de middag. Wie zin heeft is welkom, dus nu schoonzus met haar dochters. En schoonouders.
  Eerst even borrelen met wat lekkers, dan de cadeaus en erna lekker eten en de kinderen hebben zo alle tijd om te spelen met hun nieuwe speelgoed. Het liefste vier ik het met zijn viertjes ivm gedoe aan schoonfamilie kant, maar ze willen het erg graag samen vieren en dan zet ik me over mijn gevoel heen voor de kids.
   
  Paardenbloem vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina