Kom net bij het gemeentehuis vandaan om mijn nieuwe rijbewijs op te halen.. Kom thuis en kijk staat er ook AM op dus ik googelen wat dat betekent blijkt het dus een bromfietsrijbewijs te zijn.. Oké tot zover niets aan de hand maar ik lees dus ook dat het nieuwe rijbewijs als geldig id in Nederland mag worden gebruikt.. Heb dus ook net een nieuwe id kaart opgehaald een paar week terug en aangezien ik toch nooit naar het buitenland ga heb ik dus heb gewoon weer dikke 40 euro weggegooid grrrrr... Zo dat ben ik even kwijt..
Het is niet helemaal wegegooid geld hoor! Voor sommige offciele documenten en bij sommige instanties vragen ze toch echt je id-kaart of paspoort. En is je rijbewijs niet voldoende.
Ik heb ook al heel lang alleen een rijbewijs. Gemeente zei dat het een geldig ID was. Ik was zwanger toen mijn kaart verliep en wilde dus na de geboorte meteen de uk erbij laten zetten (paspoort). Inmiddels is hij bijna 1 jaar...hihi Het komt er gewoon niet van, en niemand vraagt erom
Ik zie dit heel vaak gebeuren bij werkgevers die iemand in dienst nemen. Als je ergens een nieuwe baan begint, of je bijv. werkeloos meldt bij het CWI, moet je je kunnen legitimeren met een paspoort of identiteitsbewijs. Een rijbewijs is dan géén geldig identificatiemiddel. Als je op straat loopt en je wordt naar je id-bewijs gevraagd, mag je je wel identificeren met je rijbewijs (let op dat het geen kopie mag zijn, maar een origineel). Maar dat geldt dus inderdaad niet voor alles... Groetjes, Josien
Identiteitscontrole door politie, Marechaussee en toezichthouders: paspoort, Nederlandse identiteitskaart, vreemdelingen-document, rijbewijs Bij de belastingdienst: paspoort, Nederlandse identiteitskaart, vreemdelingen-document Geldzaken: paspoort, Nederlandse identiteitskaart, vreemdelingen-document, rijbewijs Overzetten kentekenbewijs: paspoort én rijbewijs Aanvraag sofinummer: paspoort, Nederlandse identiteitskaart, vreemdelingen-document Notaris: paspoort, Nederlandse identiteitskaart, vreemdelingen-document, rijbewijs Aanvraag uitkering: paspoort, Nederlandse identiteitskaart, vreemdelingen-document In dienst treden bij nieuwe werkgever: paspoort, Nederlandse identiteitskaart, vreemdelingen-document Op het werk: Paspoort, Nederlandse identiteitskaart, vreemdelingen-document, rijbewijs Binnenlands Vreemdelingentoezicht: paspoort, Nederlandse identiteitskaart, vreemdelingen-document Zwartrijden in het openbaar vervoer: paspoort, Nederlandse identiteitskaart, vreemdelingen-document, rijbewijs Bij het CWI (Centrum voor Werk en Inkomen): paspoort, Nederlandse identiteitskaart, vreemdelingen-document Bezoek voetbalwedstrijd: paspoort, Nederlandse identiteitskaart, vreemdelingen-document, rijbewijs Daar kan je zien waar je hem wel en niet kan gebruiken! Zie je hoe weinig het rijbewijs geaccepteerd wordt, dus wees maar blij met je id kaartje!
Op postbus 51 staat: Wie mag vragen naar mijn identiteitsbewijs en wanneer? Een politieambtenaar, een toezichthouder en een conducteur mogen naar uw identiteitsbewijs vragen. De identificatieplicht betekent voor u dat u zich in bepaalde situaties moet identificeren. Dat geldt ook bij het openen van een bankrekening, het aanvragen van een sofi -nummer, het aanvragen van een uitkering, het in dienst treden bij een nieuwe werkgever, bij zwartrijden in het openbaar vervoer (vanaf 12 jaar) en bij bezoek van een voetbalwedstrijd. Met welke identiteitsbewijzen kan ik mij identificeren? Heeft u de Nederlandse nationaliteit, dan kunt u zich identificeren met de volgende documenten: een geldig Nederlands paspoort; een geldige Nederlandse identiteitskaart; een geldig Nederlands rijbewijs of een geldig bromfietsrijbewijs (categorie AM). U mag zowel een paspoort als een identiteitskaart bezitten. Maar: Verblijfsstatus en nationaliteit: geen identificatie met rijbewijs Het rijbewijs is een algemeen erkend identiteitsbewijs, maar in situaties waarin gegevens over verblijfsstatus en nationaliteit belangrijk zijn, kunt u zich er niet mee identificeren. Op het rijbewijs staat hier namelijk niets over.