Hoe voorkom je 'Spletsende' (Lidl) kroketten?

Discussie in 'De lounge' gestart door Ytest, 29 mei 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Ytest

    Ytest VIP lid

    11 mei 2012
    13.444
    9
    38
    Ik word daar echt niet goed van!

    Net de frietpan schoongemaakt, nieuw vet erin, lekker kroketje bakken.

    We hebben ze graag lekker bruin en croky.. Pats weer kapot, al die derrie weer door m'n vet!

    Wat doen we niet goed? Te hoge temp, of juist te lage.. Wie heeft DE tip? ;)
     
  2. minon

    minon Niet meer actief

    Bij mijn weten zitten ze er dan gewoon te lang in. Net zoals frikandellen openbarsten na die vier minuten.
     
  3. Lovel

    Lovel Actief lid

    16 jan 2012
    235
    3
    18
    Vrouw
    Wij bakken ze altijd in 2 keer. Paar minuten in het vet, even een paar minuten eruit en dan nog een keer in het vet. Dat gaat bij ons altijd goed!
     
  4. MamavanDaan

    MamavanDaan Bekend lid

    27 sep 2009
    811
    141
    43
    Achterhoek
    In het cafetaria waar ik werkte gebeurde dit als we kroketten te lang bakte.
    Goed op de tijd letten denk ik, misschien met kookwekker?
     
  5. Linana

    Linana Niet meer actief

    Of te lang erin of ze zijn al deels ontdooid? Dat tweede zorgt hier altijd voor vies vet :x
     
  6. Ytest

    Ytest VIP lid

    11 mei 2012
    13.444
    9
    38
    Maar dan zijn ze zo slap en licht :(
     
  7. RSL

    RSL Fanatiek lid

    16 okt 2008
    2.352
    42
    48
    Overijssel
    ik ontdooi altijd de kroketten eerst, en daarna bak ik ze pas.. hoeven ze er minder lang in, en knappen ze niet als je ze er op tijd uit haalt
     
  8. Ytest

    Ytest VIP lid

    11 mei 2012
    13.444
    9
    38
    Hmm de 1 zegt wel ontdooien, de ander niet. Dan kan het daar ook niet aan liggen toch?

    En te lang bakken zou kunnen, maar krijgen jullie ze dan wel krokant met een kleurtje? Welke temp?

    Hier staat ie met snacks tussen 180 en 190 geloof ik
     
  9. limmeke

    limmeke VIP lid

    28 mei 2008
    17.318
    0
    0
    180 graden en bevroren 4 tot 5 min.. dan speltsen ze niet.
     
  10. kris8

    kris8 VIP lid

    17 aug 2009
    8.032
    3
    36
    ligt het aan het merk ? Spletsen ( grappig woord ) ander merk krokketten ook bij jou ?
     
  11. LCLL

    LCLL Bekend lid

    14 jan 2010
    845
    0
    0
    NULL
    Je moet ze er gewoon op tijd uit halen... anders idd eerst laten ontdooien en dan een paar minuten bakken. (Dat gebeurd ook bij een cafetaria)
     
  12. MamavanDaan

    MamavanDaan Bekend lid

    27 sep 2009
    811
    141
    43
    Achterhoek
    Zou ze ook eerst ontdooien
     
  13. Abri

    Abri VIP lid

    16 jun 2010
    12.423
    3
    38
    Hier nog nooit gehad met kroketten van de Lidl. Meteen vanuit de diepvries gaan ze hier de pan in voor een minuut of 5 (180/190 graden): meestal even goed kijken en bij mooi kleurtje eruit.

    Zou zeggen dat of het vet te koud is of ze er te lang in zitten.
     
  14. Ytest

    Ytest VIP lid

    11 mei 2012
    13.444
    9
    38
    Ik probeer eigenlijk nooit een ander merk, omdat we deze goed vinden smaken, ti's alleen iedere keer een verassing of ze heel blijven of niet.. ;)

    Dat ontdooien zal ik wel eens proberen! Dat doen we eigenlijk nooit!
     
  15. steenbokje

    steenbokje Fanatiek lid

    24 sep 2012
    2.256
    261
    83
    apothekersassistent
    limburg
    Toevallig dit topic haha wij zitten met hetzelfde dilemma!

    Bij ons hetzelfde met de lidl kroketten. Nieuw vet, oud vet, kort erin lang erin, temp staat goed en toch spletsen ze elke keer en is het vieze kwab. Volgens mij ligt het gewoon aan de kroketten? Wij gaan de volgende keer eens andere proberen.
     
  16. Kaboutermeis

    Kaboutermeis Fanatiek lid

    16 apr 2013
    4.184
    1
    0
    Hier 't zelfde voor, maar dan met garnaalkroketten (van Aldi). Elke keer barsten die open en schiet er weinig meer van over.

    Zorgt er ook voor dat ik ze nog heel weinig koop.

    Gewone kroketten bak ik meestal in de oven. Duurt wat langer, maar is minder vettig.
     
  17. Ytest

    Ytest VIP lid

    11 mei 2012
    13.444
    9
    38
    Hier ook maar eens een ander merk proberen inderdaad. Gelukkig ben ik niet de enige!

    (of wij kunnen allebei niet bakken :p:))
     
  18. Sanne1985

    Sanne1985 Niet meer actief

    180 graden en dan circa 5 minuten. Dan zijn ze krokant en gaar :)

    Zo niet, dan zou ik een ander merk gaan proberen.
     
  19. Ytest

    Ytest VIP lid

    11 mei 2012
    13.444
    9
    38
    Wat zijn horecamerken? Bij de cafetaria zijn ze altijd zo lekker :D
     
  20. Linana

    Linana Niet meer actief

    En bedankt, nu heb ik zin in kroketten :p
     

Deel Deze Pagina