Ik heb zo'n trek in kip maar op de eenof andere manier is het mij nog nooit gelukt om een kippenpoot gaar te krijgen .... ik heb al een beetje gezocht op hetinternet maarkan er niet uit komen op de ene site staat eerst koken en dan de frituur in de ander zegt weer in de over etc wat is nou de beste manier om om je kip gaar en lekker te krijgen ? het hoeft niet per se een hele kip te zijn het mag ook een kippenpoot zijn maar dat maakt voor het recept niet echt uit of wel ? L.sybje
ik doe het altijd in de oven en heb ook meestal kippepoten of karbonades (lekker gekruide, kant en klaar uit de winkel) kippepoten met de onderkant boven in een ovenschaal doen, oven zonder voor te verwarmen op 200 graden, na 30 minuten de poten omdraaien (met het vel dus naar boven) dan nog eens 30 minuten op 180 graden en je heb heerlijke malse kippepoten. maar tegenwoordig staat op alle verpakte vlees uit de supermarkt toch de bereidingstijd?
@ nienke ja dat klopt er staat idd vaak de bereidingstijd op maar dat klopte niet bij mijn kippenpoot . ik had me keurig netjes aan de bereidingstijd gehouden en de kippenpoot was nog rauw van binnnen. bedankt voor je recept ! L.sybje
Ik braad altijd eerst aan en dan in de oven. Na ongeveer 40 minuten snij ik de kip een klein stukje open om te zien of ie al gaar is. Die gekruide kant en klare poten uit de supermarkt zijn idd altijd lekker!
nou meiden hij is gelukt hoor ! ik heb kippepoten in de over gedaan ruim 65 minuten en ze waren heerlijk ! bedankt hoor meiden weer wat geleerd ! L.sybje
ik doe er een klont bak en braad boter in en als die bruin is dan de kippenpoten erin. Om en om bruin bakken op een normaal vuurtje, daarna het vuur laag en deksel op de pan dan worden ze heerlijk gaar. Ongeveer in een half uurtje klaar.
ooow ja dat had natuurlijk ook gekund .... ik dacht alleen maar aan bakken in de koekenpan hihi blond! L.sybje
Ik doe het alsvolgt: Ik kook de kip eerst in water met 3 blokjes KipKnorr Daarna pak ik wat boter en doe er weer 1 blokje knor bij en wat paprikapoeder. Een beetje koriander en peterselie is ook lekker erbij. Dan meng ik de boter met alle kruiden en smeer ik de kip helemaal in. Daarna de oven in op 200 graden. hmm jammie
Nog een andere tip, ook voor rollade's, beenhammetjes ed. Neem een vleesthermometer. Sinds wij deze hebben gekocht lukt het opeens om een rollade/beenham of kip goed gaar te krijgen in één keer. Groetjes kAAtje
Dingen die moeilijk rondom gaar worden (kippepoten, slavinken, worstjes etc) doe ik altijd in de braadslee in de oven. Werkt perfect!
Ik kook ze altijd en daarna doe ik ze in de oven vooral kippenvleugels met aardappelschijfjes en uien is in de oven is echt lekker. Vooral als de aardappelen knapperig zijn.
@tirtillisko : ow ja dat is ook een lekkere tip ! @kaatje 76 : bedankt voor de vleesthermometer tip !